Mežs terapijai.....

January 7 2010 00:45

Kurzemes kultūras mantojuma centra Kūrava vadītāja Ina Celitāne stāsta, ka koku enerģētikas spēku atklājusi 2000. gadā: ,,Toreiz ļoti nogurusi instinktīvi apsēdos pie liela ozola. Kādu laiciņu tur pavadījusi, piecēlos enerģijas pārpilna."
Kad Ina gājusi prom, atgadījies kas neparasts: ,,Ejot tālāk, jutu, ka ozols arvien vairāk liek man atskatīties. Tā arī darīju un ieraudzīju, ka nespēka brīdī no kabatas izkritusi mana dokumentu mapīte tieši ozola pakājē. Esmu pateicīga ozolam, ka viņš neļāva man pazaudēt dokumentus un ka mājās pārnācu spēku pārpilna."
No tā laika I.Celitāne katru gadu augustā, septembrī un oktobrī dodas pastaigās pa mežu. Tā biotops tiekot piemeklēts pēc garastāvokļa. Ja vēlme piedzīvot ko nebijušu, Ina dodoties egļu biezoknī, bet, lai gūtu gandarījumu un apliecinājumu, izvēle esot sils. Purvs esot pats mežonīgākais, taču azarts liekot arvien biežāk paklīst pa dumbrāju malām.
,,Izejot cauri egļu mežam, kas ir tumšs, liels biezoknis, cilvēks jūtas kā uzvarētājs," stāsta I.Celitāne, uzsverot, ka vientulīgas pastaigas mežos ir viņas dabīgā dziedināšanas terapija.

Keywords: Mežs terapijai0

Only authorized users can comment

Comments (4)

Sarmite U. January 9 2010 18:43

Gribētu, bet mūžīgi jāvelk kādu līdz -  apmaldos jau 3 priedēs. Nogāzē pie purva atradu milzīgām bekām pilnu stūrīti. Biju gatava tur palikt uz dzīvi.

Blocked profile January 9 2010 17:52

Man patīk pastaigas pamežiem

Blocked profile January 7 2010 01:29

..nu katram jau savs -man speku dod jurina ,pastaigajos pa krastu ,baroju kaijas un skatos vilnos ,jura mainiga un skaista.....atgriezos stipra un speka parpilna ,juras vejs aiznesis manas skumjas un slikto ominu ..... un varu atkal smaidit un jautroties un nau jarada cilvekiem savas skumjas actinas ,jo katram jau sava bedina ,kam vel manu skatit ....

Blocked profile January 7 2010 00:53

visbiezak atpusos priezu meza,neskatoties no gadalaika.

Sign In

Login