Vakardiena ir vēsture. Rītdiena – noslēpums. Šodiena – dāvana!

January 18 2010 10:41

Divi eņģeļi ceļinieki nolēma pārnakšņot turīgu saimnieku mājās. Ģimene bija diezgan skopa un atteicās ielaist eņģeļus viesistabā. Guļasvietu viņiem ierādīja aukstā pagrabā. Kad eņģeļi uz cietās grīdas bija iekārtojušies, vecākais ieraudzīja sienā caurumu un aiztaisīja to. Kad jaunākais pajautāja, kāpēc viņš to izdarīja, vecākais atbildēja: «Ne vienmēr ir tā, kā liekas.» Nākamajā naktī eņģeļi nonāca līdz nabadzīga, bet ļoti labsirdīga zemnieka mājām. Patīkamie saimnieki mīļi uzņēma ciemiņus, cienāja ar visu, kas bija pašiem, un nolika gulēt savā gultā. No rīta, tikko bija uzlēkusi saulīte, eņģeļi ieraudzīja zemnieku un viņa sievu gauži raudam. Vienīgā gotiņa, ģimenes vislielākais atbalsts un vienīgais iztikas avots, bija beigta.

Jaunākais eņģelis sāka nervozēt un pajautāja vecākajam, kāpēc viņš pieļāvis, ka tā notiek.
«Kad mēs gulējām aukstajā pagrabā, ievēroju, ka sienā ir apslēpta manta. Bet, tā kā mājas saimnieki bija ļoti skopi un cietsirdīgi, es aizmūrēju caurumu sienā, lai viņi neko neatrastu. Kad gulējām zemnieka gultā, nāves eņģelis atnāca pēc viņa sievas, bet es piedāvāju sievas vietā gotiņu. Redzi, ne vienmēr ir tā, kā liekas.»

Daži cilvēki ātri ienāk mūsu dzīvē un tikpat ātri no tās pazūd. Bet daži ienāk kaut vai uz mirkli un top par mūsu draugiem, atstājot ļoti siltas atmiņas dvēselē. Un tad maināmies arī mēs paši, jo esam atraduši īstu draugu.

Vakardiena ir vēsture. Rītdiena – noslēpums. Šodiena – dāvana! Tas ir kas īpašs – dzīvot un prast novērtēt katru izdzīvoto mirkli. Ņem vērā, ka tieši tagad kāds par Tevi domā un laimīgi smaida; kāds lepojas ar Tevi; rūpējas par Tevi; skumst pēc Tevis; vēlas ar Tevi parunāties, būt kopā ar Tevi; kāds tic, ka Tev ies garām visas bēdas; ir pateicīgs par Tavu atbalstu; grib Tev piekļauties; tic, ka viss atrisināsies labvēlīgi; ļoti vēlas, lai Tu būtu laimīgs; grib, lai Tu viņu atrastu; svin Tavu veiksmi; vēlas Tev uzdāvināt dāvanu; domā, ka tieši Tu esi viņa lielākā dāvana; kāds ļoti mīl Tevi; apbrīno Tavu gribasspēku un apņēmību; vēlētos būt par plecu, uz kura Tu vari izraudāties.

Only authorized users can comment

Comments (1)

Blocked profile January 18 2010 10:54

Sign In

Login