Laiks mīlestībai......

January 20 2010 19:20

Iemācīties mīlēt nav viegls uzdevums. Tas ir mūsu egocentriskās dabas pretmets. Tamdēļ mums ir dota visa dzīve, lai to iemācītos. Mīlestību nevar iemācīties vienatnē. Ir jābūt kopā otru cilvēku, kaut arī viņš ir nepilnīgs, reizēm kaitina...un liek vilties... Dzīve ir tikai tad pilnvērtīga, ja mīlam.
Mīlestībai ir jābūt galvenajai prioritātei, tā nav svarīga dzīves daļa, tā ir vissvarīgākā! Mūsu dzīvē visnozīmīgākā vieta ir jāatvēl tieši attiecībām, jo dzīvei bez mīlestības nav vērtības. Bieži rīkojamies tā, it kā attiecības būtu pienākums, kuram ``izbrīvējam`` laiku, līdzvērtīgi citām dzīves grūtībām, vai priekiem.
Ne jau izglītība, sasniegumi vai materiālie labumi ir laimīgas dzīves stūrakmens, bet mīlestība..  attiecības! Tad kamdēļ mēs attiecībām pievēršam tik maz uzmanības..?? Kad ciešam no pārguruma, slodzes... pirmais ko upurējam ir savstarpējo attiecību kopšana, ierobežojam laiku, uzmanību, enerģiju ko prasa mīlestība uz tuvāko. Tā vietā lai nodarbotos ar vissvarīgāko, mēs pievēršamies vissteidzīgākajam..
Man šķiet, aizņemtība ir nopietns attiecību ienaidnieks. Mēs rūpējamies veicot darba pienākumus, iegūstot augstāku izglītību, maksājot rēķinus, sasniedzot sev nospraustos mērķus... it kā tajā visā būtu dzīves jēga, taču tā nav! Kad cilvēks guļ uz nāves gultas un atrodas uz mūžības sliekšņa, neviens nekad nelūgs: ``atnesiet manus diplomus! Parādiet vēlreiz manus apbalvojumus, medaļas un zelta kausus! Izberiet pār manu gultu dolārus, eirus vai latus" nomirstot mēs neapkrausim sevi ar lietām, bet gribēsim sev blakus mīļus cilvēkus, ar kuriem mums bijušas tuvas, siltas, mīļas attiecības.
Vislabākais mīlestības apliecinājums ir LAIKS. Lietu nozīmīgumu mūsu dzīvēs mēs viegli varam noteikt pēc tā, cik tam veltam laiku. ja vēlies uzzināt cilvēka prioritātes, pavēro kam viņš izmanto savu laiku. tas ir visvērtīgākais, kas mūsu dzīvēs piešķirts, jo naudu var nopelnīt, bet laiku savam mūžam nepieliksi ne sekundi. veltot kādam laiku, Tu atdod daļu no savas dzīves, kuru nekad nesaņemsi atpakaļ, Tavs laiks ir Tava dzīve, tādēļ arī lielākā dāvana, kuru kādam vari sniegt!
Nepietiek vienkārši sacīt, ka Tev attiecības ir svarīgas, tas ir arī jāpierāda, veltot šīm attiecībām laiku, vārdiem un lietām pašām par sevi nav nekādas vērtības. Mīlestība tik pilnīgi pievēršas otram, ka tai brīdī aizmirstam par sevi, vēlmēm, ērtībām...
..bet ziedojam sevi visu!

Keywords: Laiks22, mīlestībai0

Only authorized users can comment

Comments (1)

Blocked profile January 21 2010 00:08

Protams,ka Dievs taču radīja sievieti un vīrieti,lai varētu mīlēties,būtu kur iespraust to "Vembeli"!...

Sign In

Login