Austrumu jaunais gads 14.02.2010 (1. MD pl. 4:51- 7:47)

February 13 2010 11:22


Gadu mija pēc dabas ritmiem

Jaunais gads pēc Austrumu kalendāra būs Metāla Tīģera gads.
Tas sākas 2010. gada 14. februārī pl. 4:51.

Ko darīt pirms Austrumu Jaunā gada svinībām?
VECĀ GADA PĒDĒJĀ DIENA 13. februārī
Attīrām māju un paši sevi no visa vecā, sliktā, nevajadzīgā (pāris piemēru, ko varam darīt lietas labā):
    Melnā miskastes maisā savācam 27 nederīgas lietas un izmetam ārā!
    Mazgājam māju ar ūdeni, kam piejaukts nedaudz terpentīna.
    Dedzinām sveces, kadiķus, skandinām zvaniņus.
    Ieejam sāls vannā vai noskalojamies zem dušas.
    Apsēžamies, aizdedzam baltu sveci un uz baltas A4 lapas sarakstām visu, no kā vēlamies atbrīvoties nākamajā gadā, visu, kas traucējis šajā gadā. Var izteikt savas izjūtas, emocionālās un fiziskās sajūtas, attieksmi pret kādu konkrētu cilvēku, cilvēkiem, notikumiem, pret sevi. Var izteikt arī citu cilvēku attieksmi. Var rakstīt pa t.s. ,,nozarēm" - māja, darbs, veselība, skola. Var hronoloģiski, var pēc cilvēkiem, pēc jomām. Rakstām TIKAI uz 1 lapas puses (ja par maz, tad ņem otru lapu). Rakstām par to, kas traucējis, ļoti konkrēti, īsi, bet, ja ir bijis ļoti zīmīgs notikums vai gadījums, tad to var to īsi un precīzi aprakstīt. Piem. ,,Nespēju organizēt pareizu dienas kārtību", ,,Slinkums darīt...", ,,Bailes par to, ka kāds cilvēks var mani nepareizi saprast, aprunāt...", ,,Kāda konkrēta cilvēka dusmas uz mani". Labi ir minēt dubultīgi, no sevis un no otra cilvēka. ,,Bailes no suņa, bailes no zibens, bailes no ..., bailes no...."- obligāti pirms katra no tiem jāliek darbības vārds!!!. Jo, ja darbība izpaliks, tad nosaukums vien neko nedos! Lapas beigās var uzsvērt cēloni visam sliktajam. Cēloņa formulējuma paraugs: ,,Tas, kas rada visu slikto, ..., visu sāpīgo, visu graujošo..., ko esmu apzināti un arī neapzināti domājusi, runājusi, darījusi (doma, no kā grib atbrīvoties)". Secinājums - tas, kas rada to slikto, ko esmu runājusi, darījusi.... Apzināti, neapzināti. Tas, kas rada to, kas ir...! Rakstām vienā paņēmienā, lēnām. Telpā cilvēkam jāatrodas vienam. Rakstām tik ilgi, līdz viss ir izteikts, iestājas sajūta, ka viss... Noliekam rakstāmo un lēnām, sirsnīgi izlasām - ar domu: ,,es to pārdzīvoju pēdējo reizi, lai aizmirstu, lai vairs nepiedzīvotu!"! Tā ir kā GRĒKSŪDZE! Grēksūdze sev! Neviens nekad to nelasīs, arī pats vairs nē! Sirsnīga grēksūdze pašam sev! Izlasām. Saplēšam. Sadedzinām. Pelnus nolaižam podā. Ar domām, ka vecais ir prom uz visiem laikiem.
    Iztīra maku no liekā.
    Pārbauda sabojājušās, salauztās ierīces. Tās vai nu jāsalabo, vai jāizmet.
    Pēc lielās tīrīšanas visas vecās lupatas un slotas, kopā ar visu negatīvo, kas sakrājies pagājušajā gadā, met ārā, lai mainītu pret jaunām.

Viens no svarīgākiem momentiem vecā gadā ir mājas tīrīšana. Tā norisinās gan fiziskā veidā, gan arī enerģētiski. Vienīgā reize, kad enerģētiski māju attīra no augšas uz leju, ir tieši diena pirms Jaunā gada iestāšanās. Izmantojiet sveces, vīraka kociņus, zvaniņus u.c.

Only authorized users can comment

Comments (1)

Blocked profile February 13 2010 11:38

Varetu but Metala Tigera-pamata pa Sniegu bez Kapurkedem neizbrauksi.Viniem visiem Dvieli ap galvu-lai nesalst(ja nav matu)...

Sign In

Login