Par vērtībām....Veltījums draugiem!

March 27 2011 01:14

                           Ieplīsušais trauks!

Kādai vecai sievietei Ķīnā bija divi lieli trauki, kas bija iekārti kārts galos, kuru viņa nēsāja sev uz pleca. Vienam traukam bija plaisa, tajā pat laikā otrais bija nevainojams un allaž pārnēsāja visu ūdeni. Garā ceļojuma laikā no strauta līdz mājām ieplīsušais trauks bija tikai līdz pusei pilns.

Diendienā tas turpinājās veselus divus gadus: sieviete uz mājām pārnesa tikai pusotru ūdens trauku. Protams, ka veselais trauks ļoti lepojās ar saviem panākumiem. Bet nabaga ieplīsušais trauks kaunējās no sava trūkuma; viņam bija žēl, ka viņš pildīja tikai pusi no sava darba. Pēc diviem gadiem visa tā, kas tika vērtēts kā rūgta neveiksme, vienā dienā viņš avota malā uzrunāja sievieti.

«Man ir tāds kauns, ka plaisas dēļ manā sānā ūdens nemitīgi izlīst, ejot pa ceļu uz mūsu mājām.»
Vecenīte pasmaidīja: «Bet vai tu esi ievērojis, ka tavā takas pusē aug ziedi, bet otrā trauka pusē nē? Tas ir tāpēc, ka es allaž esmu zinājusi par tavu trūkumu, tāpēc iesēju puķu sēklas tavā ceļa pusē, un katru dienu, atgriežoties atpakaļ, tu tos laisti. Divu gadu laikā es varēju vākt šos ziedus un izpušķot galdu. Ja tu nebūtu tāds, kāds tu esi, tad nebūtu arī šī skaistuma mājas izpušķošanai.»



Katram no mums ir kāds unikāls defekts. Bet šīs plaisas un spraugas veido mūsu kopīgo dzīvi tik interesantu un vērtīgu. Jums jāpieņem cilvēki tādi, kādi viņi ir, meklējot viņos labo.

Visiem maniem dīvainajiem draugiem:
Neaizmirstiet ieelpot ziedu aromātu Jūsu ceļa pusē.  Visiem  draugiem, kuriem ir ieplīsis sāns, jo tikai pats Dievs zina, cik mēs tādi esam.   

Keywords: draugi7960, mīlestība34028, gaisma4

Only authorized users can comment

Comments (34)

Blocked profile April 19 2011 16:50

Neviens šajā pasaulē nav ideāls un ļoti bieži, tas, kuram ir trūkumi, ir ar daudz skaistāku un plašāku sirdi nekā skaistā porcelāna figūriņa. Plaisa, kas sāpina Tavu sirsniņu, padara Tavu dvēseli skaistāku. Ja mēs cilvēki biežāk gribētu ieskatīties dziļāk citu dvēselītēs, nevis apjūsmot ārējo čauliņu, mēs redzētu, ka tai pasaulē nemaz nav tik daudz nozīmīgu trūkumu un iemācītos saskatīt neglītajā skaisto................    .......lai Jums visiem veicas

Valentina G. April 18 2011 22:10

Спасибо за рассказ о двух сосудах! Очень актуальный и поучительный! И видео очень впечатляет, и песни трогательные! Все очень душевно! Спасибо. Валентина.

Valentina G. April 18 2011 22:10

Спасибо за рассказ о двух сосудах! Очень актуальный и поучительный! И видео очень впечатляет, и песни трогательные! Все очень душевно! Спасибо. Валентина.

Maruta S. April 6 2011 21:33

,jauki,arī mūsu draudzē mācītājs stāstīja šo teiku,ja tā var to  saukt.jā-patiesi,patiesi mēs katrs esam atšķirīgi un galvenais pieņemt katru kādi esam.bez trūkumiem neesam neviens.un ja kāds saka,ka ar viņu viss ir kārtībā un nav nekad ''ieplīsis'' sāns,tad vienkārši baidās būt patiess.piedod es nevienu nenosodu.

Kurzemniece E. April 3 2011 23:03

caur šo vēstījumu šķiet skan liela sāpe un labi ja gadās tādā brīdī sastapt cilvēku,kas saprot un spēj arī pavēstīt,ka katrs mēs esam vienā eksemplarā un vērtība kā tāda pati par sevi

Vilks V. March 31 2011 01:41

Tieši tā Kaija!   
Ja kaut kas neizdodas,nevajag teikt-cik žēl,bet gan-skat cik interesanti sanāca!

Kurzemniece E. March 31 2011 01:34

Mazliet nenopietni-rokdarbu kursos vadītājas parasti māca,ka,ja sanākusi kļuda,tad darbs jāizārda un jāatsāk no vietaskurā kļūdījāmies.Bet zinīet kas dažreiz paslīnkākai rokdarbnīecei    sanāk par darbīņu,ja viņa neizārda,bet defektu pārvērš par efektu.Ja visi būtu tik perfekti-varbūt nebūtu interesanti dzīvot-tādēļ caur asarām uz/līdz/ zvaigznēm,jo civēks garīgi pilnveidojās tikai caur ciešanām

Blocked profile March 29 2011 22:56

dīvainie draugi ...  

Vasilijs P. March 29 2011 11:15

Jo sausmigakais dzivnieks-Trusis-grauz abeles.

Valentina G. March 29 2011 09:14

Спасибо! Очень красивое видео! Для начала дня это поток свежего утреннего заряда бодрости и хорошего настроения! Относительно рассказа о двух сосудах: очень справедливо и актуально, все так в жизни и происходит. К сожалению, большинство людей "слепы" и не видят доброго, красивого, что окружает их ежедневно, чем можно заряжаться, черпать положительные эмоции и наслаждаться жизнью  в полной мере! Давайте поможем этим людям прозреть! И будем удовлетворены, видя плоды своего труда! Спасибо за понимание! Валентина.

janis z. March 29 2011 02:20

Super

Vilks V. March 28 2011 19:56

Paldies visiem,kam vēl neesmu pateicies- par vērtējumiem un komentāriem!       
Kaijai-joprojām cienot Tavu viedokli,mazliet izmainīšu Tavu domu...
         Tā formula(Tu jau zini,kas ir formula.... )manuprāt ir mazliet citāda...
          Nedrīkst mīlēt tikai sevi...Ir jāmīl Pasaule CAUR sevi!
Maijai-Man prieks,ja mans ieraksts Tevī ir izraisījis pārdomas!
Sandijai-Daudz vairāk nekā liekas pirmajā acu uzmetienā!

sandija g. March 28 2011 19:28

un cik mūsu vidū ir tādu "sievu",kas spēj saredzēt neparasto mūsu līdzcilvēkos...viss neparastai,dīvainais,savādais dara interesantāku un piepildītāku mūsu pārējo dzīves...

Vasilijs P. March 28 2011 13:58

Tadel iespejams Ziemelkoreju apdavinat.

Elita g. March 28 2011 12:38

skaisti

Blocked profile March 28 2011 08:54

Vienkārši un nepārprotami.    Paldies.

Blocked profile March 28 2011 08:50

Aizkustinoši.

Elīna B. March 28 2011 08:04

Stāts ir jauks

Rita K. March 28 2011 00:06

  

Maija V. March 27 2011 22:27

Paldies,Vilciņ!Laikam gan ir tā,ka nekas nenotiek tāpat vien,arī šo ierakstu es izlasīju brīdī,kad mēģināju izprast kāda cilvēka rīcību te...un savu plaisu attiecībā uz to.Ja man kaut kas šķiet nepieņemams tajā cilvēkā,tad tā nav viņa vaina,bet manējā,tas ir mans uzdevums saprast,ko tas man stāsta,ko atklāj man par mani pašu.Paldies,tiešām,no sirds..    

Sign In

Login