Deviņi dzīves likumi....ॐ

8. okt 2009. 21:38

1. Neanalizē.
Šo likumu nav jāsaprot parāk burtiski. Tas vien atgādina par to, ka nevajag pārāk paļauties uz paša intelektuālajiem prāta slēdzieniem, tā kā mūsu intelektuālās zināšanas mainās līdz ar apziņas attīstību.

2. Nežēlojies.
Notikumi mūsu dzīvē ir rezultāts mūsu pagātnes rīcībai. Pat ja šie notikumi ir negatīvi, to mērķis ir sniegt mums pieredzi vai zināšanas. Tāpēc žēlošanās par kaut ko ir kaut kā mums vērtīga nepieņemšana. Tas, kurš to sapratīs, ar pateicību pieņems visu, kas ar viņu notiek.

3. Nesalīdzini sevi ar citiem.
Cilvēks kā Dabas saprāta izpausme ir ļoti individuāls savā funkcionālajā Visuma sūtībā. Vienoti mēs esam tikai Tīrās (transcendentālās) apziņas līmenī. Sevis salīdzināšanai ar citiem materiālajā līmenī nav nekāds jēgas, tas var novest no īstās sūtības ceļa, kas sagādā ciešanas.

4. Negaidi, ka kaut kas tiks izdarīts tavā vietā.
Katrs cilvēks piedzimst, lai izpildītu savu sūtību (dharmu), ar savām darbībām atbrīvojoties no neapmierinātības. Šo neapmierinātību var novērst, pildot sūtību (dharmu). Parādu nevar atdot kāds cits, tā kā sūtības jēga nav rezultātā, bet gan pieredzē, kādu cilvēks gūst, to pildot.

5. Katru dienu meklē nodarbošanos.
Dzīve ir Zināšanu plūsma. Tāpēc, ja esi pavadījis mirkli bez zināšanām, vari uzskatīt, ka tobrīd neesi dzīvojis.

6. Kustība pieder tiem, kas ir kustībā.
Kustības (attīstības, progresa) kvalitāte pilnā mērā ir atkarīga no īpašībām, kas cilvēku pilnveido. Tāds cilvēks spēj strukturizēt kustību atblstoši viņa apziņas īpašībām.

7. Visas problēmas ir tavā galvā.
Dzīvei pamatā piemīt visas iespējas. Taču katrs cilvēks, atkarībā no tā, cik atmodusies ir viņa apziņa, izvēlas tikai tās, kuras viņš redz. Izmantojot tās, viņš veido savu individuālo dzīvi. Un ja dzīvē gadās problēmas, tas nozīmē, ka apziņa nav pietiekoši atmodusies, lai redzētu šīs problēmas risinājumu vai to, ka nekādas problēmas nav.

8. Nemeklē pilnību relatīvajā.
Pilnība - tā ir absolūta kārtība un harmonija. Tas ir tas, kas atbilst visām prasībām vai, tā teikt, pilnībai piemīt visas iespējas. Ja mēs vēlamies baudīt pilnību, tas ir iespējams tikai pie visu dzīves kvalitāšu avota. Dzīves avots - tas ir vienots visu dabas likumu lauks, kuru viedie Riši aprakstījuši kā Tīrās Apziņas lauku. Iepazīstot šo dzīves līmeni savā apziņā, cilvēks gūst pilnīgu apmierinājumu, tas ir, atklāj Pilnību.

9. Uzturi savu iekšējo vienotību.
Pilnība un Vienotība - tas principā ir viens un tas pats. Vienotība nozīmē pilnīgu apziņas skaidrību, kas apzinās savu nebeidzamo "es", kas iekļauj visus dzīves aspektus. Lai uzturētu savu vienotību, nepieciešama regulāra tīras apziņas pieredze, kas viegli sasniedzama ar transcendentālās meditācijas palīdzību. Ikdienas dzīvē nav ieteicams sevi tērēt nevajadzīgās darbībās, kas iztukšo vai rada spriedzi.
Om shanti

Atslegas vārdi: Dzīve38593

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Maija (. 9. okt 2009. 10:33

Interesanti!

Autorizācija

Ienākt