CIDONIJAS....veselīgs, garšīgs sīrups un dzēriens un uzlējums!
Sīrupam cidonijas attīra, sagriež šķēlītēs un uzber cukuru un iegūtos saldo škidrumu sīrupā vāra.
šķēlītes var apliet ar spirtu vai šņabi un naškis uz Ziemsvētkiem gradīgs sanāk ...tusam...
BET tā kā šogad varbūt kādam daudz to cidoniju, tad mana recepte var noderēt ...
1.
auglīšus nomazgā, ieliek palielā katlā uzlej ūdeni cik nu tajā lien..vāra 30 -50 min
2. kad atdzisušas : nolej novārījumu un pielej ūdeni PēC NODOMA un pieber 1 - 2kg. cukura..vāra līdz janoņem putas ,tad salej burkās, steralizē un jauks gatavs cidoniju dzēriens līdz pavasarim...
3.
auglīši novārītie noder citam priekam: cidoniju medus saucas manu bērnu uztverē:)
mīkstos novārītos auglīšus apstrādā tā: paņem un nobrucina mīksto ādiņu ar mīkstumiņu no maisiņa ar sēkliņām, tad caur sietiņu smalko izstrīķē, sanāk cidoniju putriņa, kurā iemaisa cukuru pēc patikas , sanāk saldskāba garša pagarda..noder uz maizes ar pienu vai tortēs un plācmaizēs
...
Lai izdodas...
Atslegas vārdi: cidonijas0
mmm un ķirbis ar cidonijām - gatavie anānsi:)
Ņam, ņam,ņam !!! Žēl bet man nav cidoniju lai gan man tās ļoti garšo.
jau nosīrupotie gabalini no cidonijam noder ka cukati vai konfektes, ja labi iecukurojušies:)
bet , ja daudz un negribas graizīties ,tad savārot un atbrucinot no sēkliņu maisiņiem ,tas pats sula, vai dzēriens līdzīgi un ātrāk:)
arī...:)
Es no cidonijām izspiežu sulu un ar cukuru uzvāru, tāds sīrups man garšo labāk.