Interneta atkarība

3. nov 2009. 12:26

Interneta atkarība
Michelle Jones UK

Interneta atkarība (Internet Addiction Disorder) - psihisks stāvoklis, kas raksturojas ar uzmācīgu vēlmi lietot internetu un nespēju pārtraukt to darīt. Interneta atkarības jēdziens pirmo reizi tika ieviests 1990.g., lai aprakstītu nepārvaramu patoloģisku tieksmi pēc interneta lietošanas.

Interneta atkarības cēloņi:

    * Iespēja iegūt dažādas identitātes dažādās apakšvidēs
    * Iespēja iegūt plašu atbalsta vidi
    * Iespēja iegūt vidi, kurā izpaust savas dažādas psihopatoloģijas, tieksmes un noslieces
    * Interneta vidē nepastāv reglamentēta kārtība un konvencionālās sabiedriskās normas
    * Iespēja veidot plašu un dažādu saskarsmi
Būtiski ir saprast, ka datoratkarība nav gripa, kas var uzrasties vienā dienā – vakar vēl vesels, bet šodien no rīta pamostos: slims! Ir svarīgi izprast cēloņus, kā datoratkarība veidojas un cilvēki nonāk līdz atkarībai.

Atslegas vārdi: Datoratkarība0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Jānis S. 4. nov 2009. 10:30

Internete atkarība var novest pie atkarības no sievietēm.

Имант К. 3. nov 2009. 23:50

Tu taču esi precējusies, bērni, padzīvojusi, tātad daudz ko dzirdējusi...
Parādi,ka esi gudrāka par citiem, tad Tevi amigos "gudrie prāti" uzgāzīs sūdu spaini...

miillSniegpulksteniite (. 3. nov 2009. 16:13

vISA DZīVE SASTāV NO ATKARīBāM, KāDA UZSPIESTām, KāDa ORGANIZēTāM vai paša izvēlētām. BET ,JA KAUT 1 DIENU BEZ TĀ VAR IZTIKT, -  Tā NAV ATKARīBA, BET VISS IR JāIZSLIMO UN AR LAIKU, VISS NONIVILĒJAS VAI PāRTOP PAR RADINIEKU...vismaz ,ja neko nedara ieskatas, ko dara citi:) Agrāk bija avīzes, bildītes, tagad viss datorā, par aizmirstas lietas...

Jānis S. 3. nov 2009. 14:46

Ilona pareizi saka, atkarīgi nokaut kā esam mēs visi. Bet vai tas ir kas slikts. Atceraties ka padomju laikos visiem viss bija vienāds, vienādas mēbeles, mašīnas, drēbes, skolas formas. Arī mūsdienu pasaulē, ne vairs arieni, bet visu cilvēku neapzināti mēģina padarīt identisku citiem. Nu ja cilvēkam patīk sē'dēt tai netā, nu lieciet viņam mieru, viņam tur ir labi.... Lai viņš ir tkarīgs, ka tik citiem pāri nedara un viss....

Ilona M. 3. nov 2009. 13:02

Nojaušu par ko ir runa,bet...galu galā katram ir kāda atkarība,tikai ne jau visas tiek formulētas.Pat kafija,bez kuras nu nekā nevar iesākt dienu,ikdienišķie rituāli,kurus izlaižot šķiet,ka visa dienas kārtība ir izjaukta,patiesība itin viss,bez kā nejūtamies droši un ērti,arī cilvēki,bez kuriem nevaram dzīvot.Jautājums ir tikai tāds-cik ātri mēs spējam dzīvot tālāk,kad šo "balstu"zaudējam?

Autorizācija

Ienākt