"Mekleju darbu" turpinājums Arvids Lodzins rakstam

9. nov 2009. 23:29

Имант Карлович 21:46

Kāpēc tev jāmeklē darbs svešā zeme,jārunā sveša valodā,jāmaksā nodokļi svešai valstij?! Kas grib strādāt,tas darbbu atradīs savā Dzimtenē,ja galva strādā,tad taisi Biznesu,lai citi pelna tev naudu...

Atslegas vārdi: ārzemes1, Latvija441, Darba meklējumi2

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Jānis S. 10. nov 2009. 09:12

Eu, apastāsti sīkāk, kurā valstī ta dzīvo un par ko strādā?

Dzintars P. 10. nov 2009. 08:39

Tāpēc ka es pavisam nesen sāku strādāt ārzemju uzņēmumā, kurā ieguvu jaunu profesiju, strādāju labi, darba devējs ar manu darbu apmierināts lai neteiktu vairāk. Bet diemžēl neražojam to kas būtu pieprasīts ekonomiskā krīzes laikā.
Runāšu svešā valodā - jo katra jauna valoda ir zināšanas.
Atrast darbu savā dzimtenē - jā noteikti varu mani ar piedāvājumiem apmētā - gateri, mežstrādnieki, noteikti ir tās nopietnās darba vietas kur labākajā gadījumā maksā nodokli no minimālās algas, šādus darbus neēsmu strādājis jau tālajiem 94tajiem! Senāk manos darba pienākumos bija saistīts ar inspekcijām šādās darba vietās (nelegālā nodarbinātība, darbs bez līguma un t.t.) tas bija un ir plaši izplatīts.
Galva, galva man strādā, bet ne uz biznesu atvaino ne visiem cilvēkiem tas dots. Ir cilvēki biznesmeņi un ir tie kas strādā un strādā labi. Neēsmu no tiem cilvēkiem kura sirdsapziņa atļauj nopirkt krāmu un pārdot ar uzcenojumu 600%, vai sniegt pakalpojumus kuri ir zem jebkuras kritikas vai vispār neeksistē. ŠIS APGALVOJUMS IR MUĻĶĪGS, bet nejau uz visiem biznesa veicējiem tas attiecas (kas nesapratīs tas lai apvainojas).
Nākošais jautājums šiem cilvēkiem kam patīt izmest šādu frāzi "taisi Biznesu,lai citi pelna tev naudu" jā protams ļoti labs padoms tiešām īstenojams, visi kļūsim biznesmeņi, bet kuri tad paliks kas tavā vietā pelnīs naudu, ja būsim visi kā viens biznesmeņi!?

Arī sētnieks ir cilvēks un šis dzīvo un var būt laimīgs, jo nejau mēs dzīvojam lai pelnītu, mēs pelnām lai dzīvotu!
Ja valsts pārvaldītu reāli domājoši cilvēki, kuri zvērējuši pildīt uzticētos pienākumus nesavtīgi tikai Latvijas valsts labā - tad šī brīža situācija nebūtu tik sāpīga kāda šobrīd tā ir. Te nu varētu rakstīt un rakstīt, stāstīt un stāstīt, bet ir viens bet, pilnīgi godīgu cilvēku tais amatos tuvākā laikā neredzēsim vismaz, jo godīgs cilvēks savu vārdu nevēlas redzēt šais sarakstos jo vārdam "deputāts", "ministrs", "padomnieks", "prezidents" jau ir tāda pieskaņa un zemteksts kā zaglis, savtīgs, nelietīgs un tamlīdzīgi. Visi zin ka zog, laupa, savāc izmantojot sev pieejamo informāciju savtīgos nolūkos, bet visi izliekas to neredzam!

Es senāk, nejau nosodīju, bet skatījos ne visai pozitīvi uz tiem kas izbrauca darba meklējumos uz citām zemēm. Bet šobrīd es viņus saprotu un atbalstu. Un mani paziņas ir izbrīnīti ka pēdējā laikā esmu krasi manījis savas domas šai jautājumā!

Es neuzskatu ka būtu kādam parādā un pamestu slīkstošu kuģi tikai glābjot savu ādu. Nē, es gribu kaut cik cienīgu dzīvi, kā arī maniem bērniem pienācīgu dzīvi un iespējas.
Šobrīd esošā politiskā, ekonomiskā, sociālā politika valstī norāda to ka tādas iespējas nebūs tuvākajā gadu desmitā.

Veiksmi visiem, man un palicējiem!

Autorizācija

Ienākt