INTERESANTI PAR KAĶIEM

2. jan 2010. 19:05

           Kāds Kalifornijas mājdzīvnieku mīļotājs izveidojis interneta radiostaciju, kas paredzēta, lai darītu priecīgāku mājās atstāto suņu un kaķu dzīvi visā pasaulē. Ar saukli "radiostacija, kuru izvēlas visi mājdzīvnieki", "DogCatRadio.com" tiešajā ēterā raida 17 stundas diennaktī no autofurgona Losandželosas ierakstu studijas autostāvvietā.
Radio dīdžeji tieši uzrunā mājdzīvniekus un aicina "dzīvnieku vecākus" sūtīt viņu fotogrāfijas.
Radiostacijas dibinātājs ir 34 gadus vecais Adrians Martiness. Viņš izteicies, ka tās mērķis ir radīt dzīvniekiem kompāniju, kamēr viņu "vecāki" ir devušies darba gaitās.
"DogCatRadio" ikdienā atskaņo dažādu mūziku - no harmoniskās īru dziedātājas Enjas līdz Elvisa Preslija klasiskajai dziesmai "Hound Dog".
Starp dziesmām Martiness un pārējie dīdžeji klāsta praktiskus padomus dzīvnieku īpašniekiem, un ēterā pastāvīgi dzirdama arī neatņemamā raidījumu sastāvdaļa - suņu rejas un kaķu ņaudēšana.
Neatkarīgais ierakstu producents Martiness cer, ka liela daļa četrkājainās auditorijas klausīsies radio, kad būs atstāti mājās vieni, lai gan dzīvnieki nevarēs iztikt bez cilvēku palīdzības.
"Mans kaķis Snikerss palūdza man to izdarīt," Martiness sacīja intervijā laikrakstam "New York Times".
Martinesa kaķis mājās bijis pavisam nemierīgs, taču, kad fonā ieslēgta mūzika, Snikerss nomierinājies. Atskārtis, ka kaķim gluži labi patīk astoņdesmito gadu roks, Martiness nolēma izveidot "DogCatRadio".
"Es gribēju kaut ko darīt mājdzīvnieku sabiedrības labā," viņš izteicās. Radiostacija, kuru caur internetu ik nedēļu klausās 8000 klausītāju, pagaidām ir nekomerciāls projekts. Taču, apzinoties, ka ASV mājdzīvnieku pārtikas un piederumu industrija ir 35 miljardu dolāru (20,4 miljardi latu) vērta, Martiness cer ar laiku piesaistīt reklāmdevējus

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt