labāk būt par ezīti Vācijā nekā par cilvēku Latvijā....

5. jan 2010. 10:18

Gājusi viņa pa ceļa malu un pēkšņi ieraudzījusi mazītiņu asiņainu kamolīti.Ezītis.Guļ ķepiņām augšup, purniņs asiņains, taču vēl dzīvs- automašīna acīmredzot notriekusi.Palicis sievietei ezīša žēl, ietinusi avīzē un atnesusi mājās.Piezvanījusi savam vācu vīram- ko darīt? Vīrs teicis, lai nesot ežuku uz slimnīcu.Tur esot veterinārā... lasīt tālāk (1866 zīmes) -» nodaļa.Tā arī izdarījusi.Tur viņai pretī dakteris: Was ist los?(kas noticis)Nu viņa iztinusi ežuku un rādot dakterim.Dakteris kā jau dakteris- žēlsirdīgs.--ai,ai, ai- kāda nelaime! nabaga dzīvnieciņš! Veicis apskati, aiznes ezīti uz operāciju zāli bet sievieti lūdz stundiņu uzgaidīt pie operāciju zāles speciāli šim nolūkam iekārtotajā uzgaidāmajā telpā.

Pēc divām stundām iznāk ārsts no operāciju zāles.Acis skumjas, skumjas.Un sakot - cik labi, ka jūs laicīgi atnesāt nabaga dzīvnieciņu.Stāvoklis ļoti smags un operācija bijusi ļoti sarežģīta.Taču ežuks dzīvošot.Tikai būšot nu invalīds.Patreiz viņu vēl uz mājām vest nedrīkst un pat apmeklēt nedrīkst.

Ārsts turpinājis par to, ka nu pāris dienu ezītis atradīšoties reanimācijas palātā(priekš ezīšiem), bet tad jau varēs viņu vest mājup.Taču ja paturēt dzīvnieku esot pārāk apgrūtinoši- varot noformēt viņu uz patversmi.Ja tomēr izlemšot ežuku ņemt pie sevis, tad būšot jāveic dažas formalitātes.Pa šīm dienām vajagot raksturojumu no mērijas, ka neviens no ģimenes nav policijas uzskaitē par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un ka jūsu ģimenei ir pietiekoši labi materiālie un dzīves apstākļi, lai rūpētos par ezīti(vai neesat par nabadzīgu ezītim).Kā arī jāslēdz līgums par ezīša ņemšanu aizgādniecībā.

Tad sieviete jautājusi- cik jāsamaksā par veikto operāciju un uzturēšanos klīnikā? Uz ko ārsts atteicis- neko! Nav jāmaksā neko,jo mēs strādājam saskaņā ar Eiropas programmu par vardarbībā cietušu dzīvnieku glābšanu un palīdzību.Samaksāts vēl būs jums.100 eiro- prēmija. Par savlaicīgas palīdzības sniegšanu cietušajam.Naudu jums aizsūtīs ar pasta pārvedumu.

Danke Schon...auf Wiedersehen.Mēs pateicamies jums par jūsu labsirdību un savlaicīgu griešanos mūsu klīnikā pēc palīdzības.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Valdis m. 2. jūn 2010. 19:26

metam uz faterlandi par ezisiem

Dzēsts profils 10. jan 2010. 09:01

Pēdējais laiks Tev tīties projām!!!

vitalijs t. 5. jan 2010. 17:21

Par 'Vāciju nezinu,bet Dānija pat bomži dzīvo labāk kā "vidusmēra" latvietis.Skumji.

edgars E. 5. jan 2010. 16:17

Jā..........bet varbūt labāk par cilvēku Vācijā?

Ilona M. 5. jan 2010. 11:27

Mums līdz tādai attieksmei ļoti tāls ceļs ejams.

Dzēsts profils 5. jan 2010. 11:10

Mūsdienu pasaulē ezīšiem ir vieglāka dzīve nekā cilvēkiem.

olegs v. 5. jan 2010. 10:42

Bildē ezītis jau līdz Amsterdamai nonācis

Raivis L. 5. jan 2010. 10:39

SKARBI...............

Autorizācija

Ienākt