No tā var uzcept gardu keksu......lūk receptīte
1 glāze sarūguša ievārījuma
1 glāze cukurs
1 ēdamkarote sodas
1 glāze krējums(var arī nebūt svaigs)
2 olas
2 glāzes milti
+ garšvielas - vanilīns,kanēlis - kas nu kuram iet pie sirds
Visu sajauc,cep keksa formā.......ļoti gardi!
Varbūt kādam noderēs
Atslegas vārdi: kekss0
Fūuuuu.......tas nav priekš manis.....nu dien!
Ja lietoju tad kaut ko garšīgu un smaržīgu.
Gan jau ,ka būs kāds knifiņš ko jāglabā......tā teikt - firmas noslēpums.
Cik I.@e. 2 ir skopa?! Kāda problēma,klāt vēl raugu un cukuru,lai rūgst un tad uz uguns...
Atceros, ka viena slavenība Sintija pa televizoru šo recepti atklāja, tikai vecu ievārījumu gan nelieku, ievārījumu ar cukuru + sodu sajauc un uz stundu vajadzētu paturēt ledusskapī, un tad pievieno pārējo, olas protams vēlams sakult.
I.@.e. ...... varēji jau neturēt sveci zem pūra......gan jau i tāda recepte noderētu.
Jā ledy lukss.....tā ir Sintijas kūka....saglabājusies no tiem laikiem.....tiešām garda!
Kandža arī stengra iznāk!Recepti nadošu!
laba kūka. mūsmājās par ruma kūku sauc:D kaut bez krējuma taisam.
Kaut kad ļoti sen pa TV radīja par šo.Vai tik tā nebija Miss Latvija Sintija,kas cepa to gardumu...(varbūt maldos) Jau tai pat dienā pati cepu,neatceros,kas bija par ievārījumu,bet to garšu vēl tagad atceros,gluži kā medus kūka.Vairs tā nav sanācis.
Nē nu Juri...Tu ar tām alkašu bildītēm liec man aizdomāties.....vai zini par ko?
Jā Alise,var jau dažādi variēt.....pielikt kādu rozīni,žāvētu ābolīti,aprikozes utt.
Oj ā:))) šitais ir labs:))) mūsmājās to sauc par Sintijas kūku:))) kad gatavo, tad krāsa ir izcili nesmuka:)))) kad ir izcepta-skaista!!!! Citi vēl griežot uz pusēm un smērējot putukrējumu....Lai mums labi garšo!!!
Protams....arī tā ir ideja,bet ir jāprot to sagatavot kvalitatīvu.....savādāk tādu
ļurļaku gan nekārojas dzert.
Kas ta to met ārā? Izšķīdina karstā ūdenī un lej balonā. Iznāk labu labais mājas vīns, un garša katrreiz savādāka. Es jau vairakus gadus tā patīru pagraba plauktus.
Jā,tieši tā......ievārījums tad noreaģē ar sodu.....tad visu pārējo pievieno.
Šito recepti biju pazaudējusi.Paldies.:)))
Es gan atceros,ka vispirms ievārījums bija jāsajauc ar sodu un kādu brīdi tā jātur,kamēr pats saiet stingrās putās.