Nemetiet ārā.....sarūgušu ievārījumu

20. jan 2010. 19:53

No tā var uzcept gardu keksu......lūk receptīte

1 glāze sarūguša ievārījuma
1 glāze cukurs
1 ēdamkarote sodas
1 glāze krējums(var arī nebūt svaigs)
2 olas
2 glāzes milti
+ garšvielas - vanilīns,kanēlis - kas nu kuram iet pie sirds

Visu sajauc,cep keksa formā.......ļoti gardi!
Varbūt kādam noderēs

Atslegas vārdi: kekss0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (18)

Ilze B. 21. jan 2010. 00:05

Fūuuuu.......tas nav priekš manis.....nu dien!
Ja lietoju tad kaut ko garšīgu un smaržīgu.

Dzēsts profils 21. jan 2010. 00:02

Paskaties,kas iznāks par padzērienu!!!

Ilze B. 20. jan 2010. 23:59

Gan jau ,ka būs kāds knifiņš ko jāglabā......tā teikt - firmas noslēpums.

Dzēsts profils 20. jan 2010. 23:55

Cik I.@e. 2 ir skopa?! Kāda problēma,klāt vēl raugu un cukuru,lai rūgst un tad uz uguns...

Frēzija v. 20. jan 2010. 23:10

Atceros, ka viena slavenība Sintija pa televizoru šo recepti atklāja, tikai vecu ievārījumu gan nelieku, ievārījumu ar cukuru + sodu sajauc un uz stundu vajadzētu paturēt ledusskapī, un tad pievieno pārējo, olas protams vēlams sakult.

Ilze B. 20. jan 2010. 21:15

I.@.e. ...... varēji jau neturēt sveci zem pūra......gan jau i tāda recepte noderētu.

Ilze B. 20. jan 2010. 21:13

Jā ledy lukss.....tā ir Sintijas kūka....saglabājusies no tiem laikiem.....tiešām garda!

Dzēsts profils 20. jan 2010. 21:10

Kandža arī stengra iznāk!Recepti nadošu!

Dzēsts profils 20. jan 2010. 21:06

laba kūka. mūsmājās par ruma kūku sauc:D kaut bez krējuma taisam.

Dzēsts profils 20. jan 2010. 21:05

Kaut kad ļoti sen pa TV radīja par šo.Vai tik tā nebija Miss Latvija Sintija,kas cepa to gardumu...(varbūt maldos) Jau tai pat dienā pati cepu,neatceros,kas bija par ievārījumu,bet to garšu vēl tagad atceros,gluži kā medus kūka.Vairs tā nav sanācis.

Ilze B. 20. jan 2010. 21:01

Nē nu Juri...Tu ar tām alkašu bildītēm liec man aizdomāties.....vai zini par ko?

Dzēsts profils 20. jan 2010. 20:59

UN SANAK SUPER BRAGA..................ATDODIET MAN..............

Ilze B. 20. jan 2010. 20:56

Jā Alise,var jau dažādi variēt.....pielikt kādu rozīni,žāvētu ābolīti,aprikozes utt.

Alise D. 20. jan 2010. 20:54

Oj ā:))) šitais ir labs:))) mūsmājās to sauc par Sintijas kūku:))) kad gatavo, tad krāsa ir izcili nesmuka:)))) kad ir izcepta-skaista!!!! Citi vēl griežot uz pusēm un smērējot putukrējumu....Lai mums labi garšo!!!

Ilze B. 20. jan 2010. 20:09

Protams....arī tā ir ideja,bet ir jāprot to sagatavot kvalitatīvu.....savādāk tādu
ļurļaku gan nekārojas dzert.

Dzēsts profils 20. jan 2010. 20:05

Kas ta to met ārā? Izšķīdina karstā ūdenī un lej balonā. Iznāk labu labais mājas vīns, un garša katrreiz savādāka. Es jau vairakus gadus tā patīru pagraba plauktus.

Ilze B. 20. jan 2010. 20:02

Jā,tieši tā......ievārījums tad noreaģē ar sodu.....tad visu pārējo pievieno.

Ilona M. 20. jan 2010. 20:00

Šito recepti biju pazaudējusi.Paldies.:)))
Es gan atceros,ka vispirms ievārījums bija jāsajauc ar sodu un kādu brīdi tā jātur,kamēr pats saiet stingrās putās.

Autorizācija

Ienākt