Bauskas novada bērnunama "Annele" audzēkņi jau vairākas nedēļas no sirds lūdzas namiņa kapelā

14. feb 2010. 17:54

Bērnunamu „Annele” jau 17 gadus par savām mājām sauc vairāki desmiti bērnu, kurus liktenis nav saudzējis, atstājot viņus bez tuvinieku mīlestības un aprūpes. Jau vienreiz mājas zaudējušiem, viņiem smagās ciešanas nāksies pārdzīvot vēlreiz. Līdz marta sākumam namiņam jābūt tukšam un mājas atslēgu saišķis jānodod novada domē.

Lilita Seržāne, Bauskas novada bērnunama ”Annele” vadītāja: "Viņi pamato, ka šī ēka tiek nelietderīgi izmantota šiem bez vecākiem palikušajiem bērniem. Te dzīvo bērni, kuriem vecāku vispār nav. Un te ir jautājums, kas notiks ar šiem bērniem?"

Par slēgšanas iemeslu domes kungi min dārgās izmaksas. Taču bērnunama vadītāja Lilita Seržāne ir pārliecināta, ka kāds iekārojis šo gardo kumosiņu pašā Bauskas centrā. Viņa esot dzirdējusi, ka par ēku interesējušies arī spēļu zāļu īpašnieki. Lai tikai ēku ātrāk atbrīvotu, audzēkņiem tiekot piesolīti zelta kalni citos aprūpes centros.

Jauniešiem solot labumu kalnus gan Madonas pusē, gan Ogrē, taču viņi Bausku nepametīšot, jo šeit paliekot visa viņu dzīve. Bērni protestē, kā nu kurš prot, - apraksta istabiņu sienas, zvana uz uzticības tālruņiem un pat nodara sev pāri.

Lilita Seržāne: "Bērni bija runājuši ar bāriņtiesu, un bija meitene, kura pret to, kas rada bažas, savā samulsumā pārgrieza vēnas."

Ja mājas nākšot ņemt nost ar varu, sliktākajā gadījumā viņi ieslēgšoties istabās un nekāds spēks viņus nedabūšot laukā.

Bauskas novada domes deputātiem bail tikties ar bērniem

Bauskas novada domes pārstāvji lēmumu gan drosmīgi pieņēma, taču no sarunas ar bērniem aci pret aci baidās. Tāpat viņi veikli izvairās runāt arī kameras priekšā. Telefonintervija ar Bauskas novada priekšsēdētāju nenotiek, jo viņam esot jāstrādā. Dome veiksmīgi atbildību par sastrādāto novēlusi uz bāriņtiesas pleciem. Viņiem esot dots uzdevums sakarsušos prātus nomierināt, un viņi to arī darot, solot jebko.

Reklāma

Tautas balss žurnāliste: "Vai jūs zinājāt, ka viena meitene pārcelšanās dēļ vēnas sev sagrieza?"

Anda Smiltiņa- Plūdone, Bauskas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja: "Jā, es, protams, to zināju."

Ž.: "Viņi saka, ka ieslēgsies un nelaidīs jūs iekšā. Ko jūs darīsiet?"

Anda Smiltiņa- Plūdone: "Jā, viņi arī mums šo jautājumu vakar uzdeva."

Ž.: "Kā jūs viņus dabūsiet prom?"

Anda Smiltiņa- Plūdone: "Es nezinu, es tiešām nevaru atbildēt uz šo jautājumu."

Bērnunama vadītāja saviem bērniem apsolījusi, ka izvešanā viņa nepiedalīsies, un atbalsta bērnu lēmumu tik viegli nepadoties. Lilita Seržāne, Bauskas novada bērnu nama ”Annele” vadītāja: "Es šajā procesā, ka bērni tiks izvadāti pa dažādiem bērnunamiem, nepiedalos. Tas ir tāpat kā savai mātei izvest savus bērnus prom no ģimenes."

Atslegas vārdi: par bārēņiem0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Alla T. 14. feb 2010. 23:04

dmitrijs.kā par ekonomisko situāciju paskaidot 3 gadigam bērnam?

Dmitrijs a. 14. feb 2010. 20:00

Slikti jau ir,bet jārēķinās ar ekonomisko situāciju

Alla T. 14. feb 2010. 19:18

uz ielas jau nemetīs.raksta beigās pieminēts izmitinās pa citiem namiem.bet kā Jūs justos ka izrauj no pierastās vides budams bērns? atbilde Dmitrijam

Dzēsts profils 14. feb 2010. 18:46

Traki!

Dmitrijs a. 14. feb 2010. 18:38

Pirmā dzirdēšana,domāju ka uz ielas neviens nepaliks.

Dzēsts profils 14. feb 2010. 17:59

BAUSKAS DOMEI  NEMAZ  KAUNA  NAV,LATVIJAS  TAUTA,JUMS  SIRDS  VIETĀ  AKMENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autorizācija

Ienākt