īsi par leģionu un leģionāriem

23. feb 2010. 12:34

Lūk kāda leģionāra komentārs ( kā atbilde citam komentētājam) par leģionāriem:

..."Maza gan tava saprašana par brīvprātību un entuziasmu kaŗa laikā! Kaŗa sākumā daudzi gāja brīvprātīgi, lai sakautu Latvijas iznīcinātājus un panāktu deportēto atgriešanos dzimtenē; pieteicās kaŗošanai ar pienākuma un nevis varas apziņu.
Entuziasms saplaka, bet pienākuma apziņa palika arī tad, kad vācieši vairs nevarēja uzvarēt. Neviens neiet ar prieku neuzvarāmā kaŗā! Daudziem vēl 1944. vasarā bija iespēja iet mežā vai pazust laukos, tikai neizbēgamība tad bija palikšana frontes otrajā pusē un nonākšana Sarkanarmijā - patriotiskiem latviešiem absolūti nepieņemama alternatīva."...

Godināt (ne tik vien kā pieminēt) leģionārus 16 martā ir katra latvieša pienākums. (K.B.)

Atslegas vārdi: leģionāri5

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Kaspars B. 24. feb 2010. 15:28

Kāpēc 16. marts tik ļoti nepatīk "mūsu"varai? Tāpēc ka tā vēljoprojām ir tā pati okupācijas vara (lai ka to arī šobrīd nesauktu) kas Latviju okupēja. Kas gribēs tas pamatojumu šai domai atradīs. Tīmeklī tās ir diezgan. Leģionāri cīnījās pret šo varu. Lūk arī atbilde...

dainis c. 23. feb 2010. 21:24

  Salīdzinot ar krievu bija gan. Cik bija tie kas šāva žīdus ? Cik zinām ap piecisimti. Un ir zināms ka frontes virsinieks nosauca Arāju par kalobrantu ''mīksto''.
Latviešu Leģions nebija saistīts ar žīdu šaušanu jo bija karaspēka daļa . paskaties kur bija viņu cīņu vietas un vai tur bija tuvumā kāds koncertlāgers?

olegs v. 23. feb 2010. 18:22

Nu vāciets jau arī nebija paipuika.Un kas ta trakoja te.Istie vācu zaldāti,vai to vietējie izpalīgiČik vecie cilvēki stāstijuši,tad vācu zaldāti bij krietni labāki par palīgiem.Jeb veči melo???

dainis c. 23. feb 2010. 18:04

  Oleg ! Tu esi bijis uz Okupācijas muzeju ? Vai redzēji ko izdarīja Padomju vara 1 gada laikā ? Viņa apšāvā ,izsūtija un zvērīgi apgājās ar tiem kas tika viņas rokās. Daudzus no tiem ko atraka Centrāl cietumā nevarēja atpazīt jo čekisti bija atdauzījuši miesu no kauliem.
Kāds brīnums ka latvieši gāja atriebt savus radus ,draugus ,sievas, māsas un mātes.
Viņi cīnijās lai tas slepkava no Austrumiem vairs Latvijā netiek  un tas ir iemesls par ko viņus godināt.

olegs v. 23. feb 2010. 16:54

Ja jau bija pakļauti SS,tātad viņi karoja nacistu pusē.Un tie putniņi nu nekādu Latvijas brīvību neatzītu.Un kāda iemesla dēļ man būtu viņi jāgodina?Vai ir kāds pamats tam?Piemiņa ir cita lieta.Un vajag pieminēt kritušos tautiešus,kā vienā tā otrā pusē

dainis c. 23. feb 2010. 16:40

Baltu tautu leģeonāri nebija nekādi nacisti . Viņi bija pakļauti SS bet nebija SS.  Tiešais tulojums bija Latviešu Ieroču Leģeons pie SS. Vēl viens sīkums neviens latvietis nebija SS biedrs. Jo SS uzņēma tikai nacistu partijas biedrus. Tā kā Fēliks beidz pūst pīlītes !. Ja nezini tad palasi grāmatas un ne tikai to ko raksta Krievija!

Dzēsts profils 23. feb 2010. 14:13

Nejauc, Fēliks, vienā putrā nacistus un mūsu leģionārus! Labāk mācies vēsturi.

Dzēsts profils 23. feb 2010. 13:39

Nacisti

Kaspars B. 23. feb 2010. 13:22

Kas ir tie tajā bildītē?

Dzēsts profils 23. feb 2010. 12:36

Autorizācija

Ienākt