Mēs sitīsim tos utainos un tad tos... (par 2009.g.)

1. mar 2010. 09:53


Jau par tradīciju ir kļuvis katru gadu pirms Latviešu leģionāru atceres dienas uzkurinātas kaislības, bet patiesībā piemiņas pasākumi norisa mierīgi, bez starpgadījumiem, lai gan prātā joprojām 13. janvāra notikumi. Tiem, kas cerēja uz provokācijām un latviešu nesavaldību un sadursmēm šī mierīgā diena sagādājusi vilšanos.

Piemiņas pasākums sākās ar dievkalpojumu Doma baznīcā, kuŗu lielākoties apmeklēja vecāka gadagājuma cilvēki. Jauniešu šeit bija maz. Arī presei dievkalpojums un tajā paustais neinteresēja. Plašsaziņas līdzekļu interese atdzīvojās tad, kad pie Doma baznīcas ieradās karognesēji, lai veidotu karogu aleju. Kā jau citus gadus policistu bija vairāk nekā pašu pasākuma dalībnieku. Šogad visvairāk policistu bija pie Brīvības pieminekļa.

Neliela aizkavēšanas bija pie paša Brīvības pieminekļa, jo izrādījās, ka gājiena dalībnieki ieradušies tieši tad, kad jānotiek goda sardzes maiņai. Kaut prātīgāk būtu uz ziedu nolikšanas brīdi noņemt goda sardzi, kā to dara citās reizēs. Kamēr jāgaida, latvieši dziedāja. Protams, neiztika arī bez «mēs sitīsim tos», kuŗai vārdus zināja tiešām visi sanākušie, kas netieši liecina par viņu vēlmi – sist tos un patriekt... Līdzi dziedāja arī fotogrāfi, kas tā arī palika bez sensācijas.

Latviešu leģionāru piemiņas pasākuma noslēgumā tika nodziedāta Latvijas himna un visi pamazām izklīda.

Baiba Eichenberga
Avots: http://latvietis.lv/index.cgi?action=7&id=2525

Atslegas vārdi: 16 marts0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Kaspars B. 2. mar 2010. 17:58

Latvieši šjā ziņā ne ar ko neatšķiras no citām tautībām. Pietiek uzturēt to mītu par latviešu kašķīgumu, zemiskumu, verdziskumu, utt.

Anatolijs S. 2. mar 2010. 09:45

Diemžēl latviešiem ir vienmēr bijis gods kauties vienam pret otru,tas jau vēsturiski.Ir līdzēts visiem iekarotājiem.Tie 700 gadi mūs padarījuši par vergiem,paklausīgiem pakalpiņiem.Man pieņemamāks variants-atdot godu abās pusēs kaojušajiem,jo abiem nebija izejas-jāiet kauties,vai tevi nošaus uz vietas kā dezertieri.

Kaspars B. 1. mar 2010. 19:20

Vai Tu gribi teikt ka jāqdzīvo mierā pat tad kad Tev uz galvas kāpj? Vai tā ir dzīvošana pagātnē ka nevēlos ar to samierināties? Vēsture - tā ir mācību stunda. No tās ir jāmācās..............
Jā. Esmu radikāls. Lāčplēsis arī bija radikāls. Viņš taču nedzīvoja mierā melnā bruņinieka pavadā. ..... :)

Dzēsts profils 1. mar 2010. 18:33

Kaspar , tu esi radikāli noskaņots, nedzīvo pagātnē, bet esi reāls, jo miers baro, nemiers posta.

Kaspars B. 1. mar 2010. 14:07

Jau teicu - tagad ir zināms tas kas toreiz leģionāriem zināms nebija. Tāpat arī tagad vairumam nav zināms kas ir zināms citiem. Tas par toreizējiem apstākļiem.
Vai tagad mēz zinām visu kas ietekmē mūsu šodienas domāšanu un rīcību - sekas nākotnē? Vai valsts noslēpuma no saviem pilsoņiem nepastāv? Vai Jaltas konference nav notikusi???
Vai vēl kādus piemērus?

Dzēsts profils 1. mar 2010. 13:19

Kaspar, tev jau nu vaidzētu zināt, kas sarkano mēri sponsorēja, tā pati Vācija, Anglija un Amerika, bet tas nekas pagaidīsim 2012g.21decembri un ta jau redzēs ,kas ir kas.

Dzēsts profils 1. mar 2010. 13:12

Dzintar , neaizmirsti to , kas stāvēja vacu priekšgalā Hitlers, savukārt sabiedrotie nebija tikai Staļina vārdā, jo viņš pats bija gruzīns, kam Gruzijā joprojām stāv pieminekļi, Staļins= Hitlers.

Kaspars B. 1. mar 2010. 12:50

Leonīds tiešām iebraucis auzās...
Bet par to karošanu ne par Latviju. Jāatceras ka toreiz bija toreiz, un toreiz nebija zināms tas kas ir zināms šodien. Leģionāri karoja pret Latvijas sarkano okupāciju. Cerēja uz to kas nepiepildījās. Izvēlējās tobrīd viuenīgo risinājumu lai stātos pret sarkano mēri, utt.
Starp citu - tie kas šodien kar Afganistānā... vcai viņi karo par Latviju???????? Var jau atbildēt ar dažādiem propogandas sagatavitiem argumentiem ka jā... bet tomēr....

Dzēsts profils 1. mar 2010. 11:30

Leonīd Ramanovski, latviešu 15 un 19 ss divīzijas nebija soda vienības,bet waffen SS,respektīvi kaujas daļas un žīdu šaušanā nav piedalījušās,ja neziniet šos vēstures faktus ,tad nav ko murgot!? Lai gan nedrīkst noliegt leģionu piedalīšanos vācu pusē,....,jo abas karojušās latviešu puses,gan sarkanie strēlnieki,gan leģionāri karoja nu nejau par Latviju,...,to nu gan lūdzu neaizmirstiet,un nevajag izkropļot vēsturi,....!?

Dzēsts profils 1. mar 2010. 11:13

Dzēsts profils 1. mar 2010. 10:23

  
....atkal sākas...Nevajag spriedelēt par to, ko nezināt vai negribat to darīt!

Minka s. 1. mar 2010. 10:12

  Manuprāt, leģionāru mītiņi, tā ir "TĪĢERA  RAUSTĪŠANA  AIZ  ŪSĀM". Vai LEĢIONĀRI  NEBIJA  TIE, KURI  APŠĀVA EBREJU  TAUTU???"

Autorizācija

Ienākt