Ap Brīvības pieminekli uzcelts nožogojums (2006.g.)

7. mar 2010. 13:44

16.03.2006

Neraugoties uz Valsts Cilvēktiesību biroja atzinumu, ka ar lēmumu nepieļaut Latviešu Leģiona dienas atceres sarīkojumus ir ir pārkāptas Satversmes 103. pantā garantētās tiesības uz pulcēšanās brīvību un tas ir vērtējams kā neatbilstošs cilvēktiesību principiem, mūsu varturi naktī no 15. uz 16.martu ir uzbūvējuši nožogojumu ap Brīvības pieminekli. Šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" tika paskaidrots, ka Rīgas mērs A.Aksenoks atzinis, ka nožogojums nav uzcelts "būvdarbu veikšanai", bet gan, lai nepieļautu Leģiona dienas atceres sarīkojumus.

Izskatās, šiem tipiem nešķiet, ka cilvēktiesību pārkāpumi ir kas būtisks, ja vien tas neattiecas uz viņiem pašiem. Loģiski spriežot - ja nebūtu Leģiona, nebūtu izdevies izveidot Kurzemes cietoksni, kas tik daudzām latviešu ģimenēm ļāva izbēgt uz Rietumiem. Varbūt mūsu prezidente arī jau sen atdusētos pie baltajiem lāčiem... Tomēr tā vietā viņa atļaujas paskaidrot, ka "16.martam nav nekāda vēsturiska nozīme".

1987.gadā pie Brīvības pieminekļa bija miliču ķēdes - tas netraucēja notikt Trešajai atmodai. Šodien pie Brīvības pieminekļa ir policijas ķēdes un iežogojums. Toreiz "Helsinki-86" dalībniekus sauca par "buržuāziskajiem nacionālistiem". Šodien latviešu patriotus sauc par "radikālajiem ekstrēmistiem". Skumji, ka tā notiek "neatkarīgā" Latvijā...

Alvils Bērziņš

Avots: http://www.latvietis.com/index.cgi?action=7&id=1310

Atslegas vārdi: 16. marts0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Kaspars B. 11. mar 2010. 10:30

Visi pieminekļi ir simboli. Tā ka neko neputroju...

Dzēsts profils 11. mar 2010. 09:33

Šķiet,ka Tu pats putro - neaizmirsti ka Brīvības piemeneklim ir tikai simboliska nozīme.

Kaspars B. 8. mar 2010. 18:48

Šo jautājumu man regulāru uzdod. :)
Pārpublicēju tāpēc ka labāk pārpublicēšu 30 nekā tajā laikā uzrakstīšu vienu. Pie tam satura ziņā stipri līdzīgu.
Pats jau ar tomēr šad tad kaut ko uzrakstu...:)

Dzēsts profils 8. mar 2010. 01:23

Ko Tu meklē un pārpublicē citu rakstus,vai pats esi tik debils,ka nevari neko uzrakstīt?!

Kaspars B. 7. mar 2010. 18:10

Marikita
Arī Lestenē ir piemiņas un godināšanas pasākumi, bet pasākumam pie brīvības pieminekļa ir principiāla nozīme. Ja gribi to izprast - palasi detalizētāku info.
Fēliks.
Tu jauc putru ar sū...iem vienā masā. Arī Tev es iesaku pacensties izprast. Tīmeklī ir diezgan ko lasīt. Pameklē, palasi, salīdzini, padomā....
P.S. Latvieši viens otru neapliek vairāk kā citas tautas. Jāpārtrauc producēt šo mītu.

Dzēsts profils 7. mar 2010. 16:21

Ir vietas kur tiekas - Lestene piemēram. Manā uztverē mūsu paaudze varētu drīzāk palīdzēt - piemēram ar autobusu noorganizēšanu vai līdzīgi. Nau jau viņu vairs tik daudz un kāpēc liegt viņiem šo iespēju.

Dzēsts profils 7. mar 2010. 14:11

Varētu padomāt , ka tu pats esi karojis! Latvieši viens otru apzog un apdirš, par kādiem atmodas līderiem tu runā, viena lielākai daļai jāsēž aiz restēm , par valsts mantas zādzību lielos apmēros. Nebrīnos ,ja starp taviem tuvākajiem asins radiniekiem ir kāds no viņiem. Mans vecvectēvs no mātes puses bija  pavadījis 20 gadus sibīrijā, da tāpēc tu man iesaki būt antisemītistam???????

Autorizācija

Ienākt