8.marts vai Mātes diena ?

8. mar 2010. 00:07

       Vērojot sabiedriskās aktivitātes šajā jomā, dažādas diskusijas un pat strīdus, gadās aizdomāties - kam dodama priekšroka -Starptautiskajai sieviešu dienai, vai Mātes dienai.    Apsveikt, atcerēties, sumināt katru sievieti, neatkarīgi no viņas nopelniem, sasniegumiem, tikumiem - ka tikai viņa tīri bioloģiski būtu piedzimusi kā sieviete - tas vairāk piederas 8.martam.    Atcerēties savu māmiņu, vecmāmiņu - tuvas, mīļas sievietes, kas sevi ir pierādījušas kā mīlošas sievas, kā gādīgas mātes, mīļas vecmāmiņas ar savām rūpēm, mīlestību, ģimeniskumu - tas attiecas uz Mātes dienu. Es negribu pretnostatīt šīs svētku dienas vienu otrai, taču tur tomēr ir atšķirība - vai cilināt Sievieti - Māti, kura tā vai citādi, bet cenšas pildīt savu galveno sievietes misiju (kurā viņu neviens cits nevar aizvietot),  vai arī sumināt jebkuru sievieti, kura varbūt par sievieti ir piedzimusi kļūdas pēc, kura varbūt pat nav Sievietes vārda cienīga .   Ja rīkojas pēc šāda principa, mēs varam sadalīt sabiedrību atsevišķās grupās, ignorējot morāles kritērijus (sievietes, vīrieši, hemafrodīti, geji, lesbietes u.c.minoritātes), iedalīt katrai grupiņai savu svētku dienu un krustām, šķērsām cits citu apsveikt (katram jau ir tiesības uz laimi). Kā tad tur īsti iznāk...

Atslegas vārdi: sieviete3743, māte0, sieviešu diena4, mātes diena.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Dzēsts profils 15. mai 2010. 01:39

Es par Mātes dienu un tās svinēsanu.8.marts mani neuzrunā.Bet ziedus tak var dāvinat kaut katru dienu,vai tad jāgaida 8.marts.

Dzēsts profils 8. mar 2010. 07:30

piekrītu I.@e. 2 viedoklim. sieviešu diena ir reāli plašāks jēdziens. un, ja tā padomā, tad arī labs iemesls kautrīgajiem uzrunāt savu simpātiju objektu arīdzan.

Dzēsts profils 8. mar 2010. 00:24

Kas Tev par Starptautisku sieviešu dienu? Tas bija Padomju laikā,tagad Starptautiskā ir Valentīna diena un latviešiem Mātes diena!!!

Dzēsts profils 8. mar 2010. 00:18

Jā pievelna atceļam visus svētkus, tie takš galīgi lieki.

Dzēsts profils 8. mar 2010. 00:16

Ne visas sievietes var būt māmiņas.Tāpēc labāk 8.marts.Sieviešu diena. Un lai ir svētki vairāk!

Autorizācija

Ienākt