kā vislabāk parūpēties par savu kaķēnu

9. apr 2010. 20:34

Vai jums kādreiz ir bijis kaķēns? Ja ir, tad jums jāzina, kā jaunais draugs var ienest prieku jūsu mājās. Un, ja nav, tad būsiet izbrīnīts uzzinot, kā kaķēns redz pasauli. Bet tas nav viss... Uzziniet vairāk par kaķēnu  veselību, barošanas vajadzībām un to, kā par mīluli rūpēties vislabāk.
.

Kaķi ir ļoti inteliģenti dzīvnieki un tos var apmācīt  jebkurā vecumā. Tāpat kā visas apmācības, arī šī jābalsta uz pozitīvismu, apbalvojot par labu uzvedību un ignorējot nevēlamu.

Jūsu kaķis var būt labi audzināts, pirms tas ienāk jūsu ģimenē, bet nežvadzētu pārtraukt apmācību. Jūsu kaķis var ātri iegūt nevēlamus paradumus un paies zināms laiks līdz atbrīvosieties no tiem, it īpaši ja kādu brīdi nepievērsīsiet tam uzmanību.

Tomēr sliktus paradumus var izskaust ar pozitīvu darbību. Kad jūs apmācat savu kaķi šādā veidā, jūs iedrošiniet to parādīt labu uzvedību un ignorējiet parādot nevēlamu. Tādējādi, kad tas lec uz virtuves galda, nepievērsiet tam uzmanību, ignorējiet to. Kad tas nokāpj lejā, uzslavējiet un apbalvojiet to. Jūsu kaķēns drīz asociēs labo uzvedību ar uzslavām un apbalvojumiem un aizmirsīs par uzvedību par kuru tika ignorēts.

Domājot par apmācību, pievērsiet uzmanību arī par to ko jūs vēlētos lai jūsu kaķis dara, kādēļ tā jādara un kad jūs par tādu rīcību apbalvosiet. Kaķus var motivēt ar barību, taču tas  darbojas tikai tad, kad tie ir izsalkuši! Lai gan tas palīdz vieglāk būtu atrast našķi, ko jūsu kaķis īpaši iecienījis, tas palīdzēs apmācībā.

Kaķa apmācība ir ļoti atšķirīga no suņa apmācības, jo jūs negaidīsiet no sava kaķa tādu pavēļu izpildi kā „Sēdi” vai „Seko”. Lai gan jūs varat iemācīt kaķim, lai tas respektē dažas jūsu mājas lietas, kā piemēram tam netiek ļauts saskrāpēt mēbeles. Dodiet tam iespēju skrāpēt mietiņu un katru reizi uzslavējiet un apbalvojiet par to. Ja tas skrāpē mēbeles atgrūdiet to un ignorējiet.

Kaķi ir tīrīgi dzīvnieki, tie nokārtojas tikai norādītā vietā. Ja jūsu kaķis sāk kārtot dabiskās vajadzības citās vietās, pārbaudiet vai vieta, kur nokārtoties nav mainīta, vai tā atrodas pietiekami klusā vietā, vai tā ir sasniedzama un tīra. Ja jūsu kaķis ir satraukts, tas var meklēt citu vietu, bet to var ļoti ātri piedabūt atpakaļ nomainot kaķa kastīti vai atjaunojot to iepriekšējā vietā.
Kaķi ātri apgūst visu jauno un tos ir viegli apmācīt. Labi apmācīts kaķis ir īpašnieka lepnums, tāpēc veltiet tam uzslavas un apbalvojiet to par labu uzvedību.

Atslegas vārdi: informācija par kaķiem0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt