Uzzini kā krāsas raksturo un ietekmē tavu pašsajūtu.

14. jūn 2010. 11:28

Sarkans
Var simbolizēt kaislību, dusmas seksualitāti, revolūciju, briesmas. Sarkanā ir asiņu krāsa – dzīvības simbols, tajā pašā laikā jāatceras, ka asiņu izliešana nozīmē nāvi. Sarkanais visspēcīgāk kairina mūsu redzi. Ja tev šodiena šķiet sarkana, tu noteikti esi aktīvā, uzbudinātā stāvoklī, emocijas sit augstu vilni. Diemžēl vai par laimi 99 % tev apkārt esošo cilvēku ir mierīgāki. Tava enerģija – vai tā būtu kaislība, naids, revolūcija - var apdedzināt apkārtesošos un likt citiem novērsties no tevis. Sadegt vari arī tu pats, tāpēc šodien labāk centies izvairīties no sarkanā – nesēdi telpās ar sarkanām sienām, nevelc mugurā sarkanu apģērbu.

Oranžs
Oranžo krāsu mēdz asociēt ar sauli, ražas novākšanu – tā simbolizē dzīvību, saprātu. Ja jūties nospiests, oranžā var liecināt ka esi jauna optimisma perioda priekšvakarā. Oranžais simbolizē adekvātu pašvērtējumu. Tāpat kā sarkans arī oranžs var simbolizēt agresivitāti. Šajā gadījumā agresivitāte būs konstruktīvāka, vairāk vērsta uz mērķu sasniegšanu, nevis tiltu graušanu. Oranžā ir arī seksualitātes krāsa. Ja tev kāda persona saistās ar oranžo, tas liecina par spēcīgu tavu iekāri. Zīmīgi, ka sievietes ar rudiem matiem ir atvērtākas kaislīgam seksam un jauniem piedzīvojumiem. Ja tev šodiena šķiet oranža, tā ir aktivitātes pilna un apkārtējiem patīk tava enerģija un rosīšanās. Šodien tu vari daudz paveikt, bet diez vai vakarā jutīsi patīkamu nogurumu un gandarījumu. Tāpat arī maz ticams, ka saņemsi tikpat spēcīgi pozitīvi lādētu enerģiju pretī. Mēģini dienas otrajā pusē sākt apzināti atslābināties.

Zaļš
Zaļā krāsa ir dabas krāsa, auglības krāsa. Tā simbolizē mieru un harmoniju. Var liecināt arī par personības attīstību. Daudzviet pasaulē tumšzaļā krāsa tiek asociēta ar naudu, tādēļ bankas to mēdz izmantot savā korporatīvajā imidžā. Ja tev šodienai gribētos piedēvēt zaļo krāsu, tas liecina par iekšēju mieru. Šobrīd nav problēmu, kuras tevi īpaši satrauktu – apkārtējiem tu esi tāds kā parasti. Visnotaļ pozitīva izvēle.

Balts
Baltais simbolizē tīrību, nevainību, mieru, laimi, prieku. Baltā ir arī idealizēšanas krāsa. Balta diena ir ļoti skaista – tevi var tikai apskaust! Turpini domāt labās domas!

Brūns
Brūnā ir zemes krāsa – tā var simbolizēt kaut ko instinktīvu, juteklisku un estētisku. Arī harmonisku. Brūnā ir arī vēla rudens krāsa tādēļ tai var būt nospiedoša, izsmelta un pat depresīva garastāvokļa piegarša. Kura asociācija tev šodien ir tuvāka? Ja tu jūties harmoniski, šis vakars būtu piemērots romantiskām vakariņām, labas literatūras, kino, teātra vai tml. baudīšanai. Taču uzmanies – steiga tavu garastāvokli var aizvest citā virzienā. Ja brūnais ir auksts un tumšs, tev, iespējams, ir jāļaujas savām emocijām – pēc rudens vienmēr seko ziema un pēc tam - pavasaris. Kamēr brūnais nav kļuvis par pelēku vai melnu, tev vēl pietiek iekšēja spēka pašam tikt ar sevi galā. Iespējams, tu pat pretotos citu cilvēku ieteikumiem, un citi tavu uzvedību tulkotu tikai kā žēlošanos bez pamata.
Zils
Zils simbolizē sadarbību, saprāta spēku, lojalitāti, arī vīrišķību, tādēļ šī krāsa ir ļoti populāra korporatīvajā vidē. Šī paša iemesla dēļ tā ir ļoti populāra vīriešu apģērbā – it īpaši tumši zilais. Ja tev šodiena šķiet tumšzila, tev ir skaidri mērķi, prāts darbojas asi un konstruktīvi. Tu esi mierīgs, emocijas šodien ir pietušētas – galvenais ir darbība, dodoties tevis izvēlētajā virzienā.
Gaiši zils turpretī var tikt saistīts ar sapņainību – debesis zilākas un zāle zaļāka, gaišzils ūdens. Pasapņot arī ir noderīgi. Ja tev ir brīvs laiks, atļauj sev to prieku.

Atslegas vārdi: par krāsām0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Frēzija v. 14. jūn 2010. 12:33

Jaunībā ļoti patika debesszilā, tagad gan vairāk pievelk zāles zaļā, nezinu ar ko tas izskaidrojums, ,vai pēc kāda laika atkal pievilks cita?

Dzēsts profils 14. jūn 2010. 11:34

Forši

Autorizācija

Ienākt