10 īpašības, kuras vīriesi necieš sievietēs

14. jūl 2010. 14:39

Pirmajā vietā saraksta veidotāji ierindojuši manipulāciju ar seksu, kas pamatoti tiek uzskatīts par vīriešu Ahilleja papēdi, jo sieviešu vēlme seksu izmantot kā ieroci, lai attiecībās panāktu savu, spēj nokaitināt pat vispacietīgāko vīrieti. Seksologi un psihologi uzskata, ka intīmajā dzīvē abiem partneriem ir jābūt atklātiem, bet situācijās, kad sievietes sāk vīt intrigas un dzimumaktu izmantot savtīgās interesēs, attiecības var izjukt.
Saraksta otrajā vietā ierindojusies citu sieviešu kritika, ar kuru atsevišķas daiļā dzimuma pārstāves mēdz aizrauties, tādejādi kļūstot kaitinošas un apnicīgas. Aprunājot savas "konkurentes", sieviete riskē ne tikai radīt īgņas iespaidu, bet arī vīrietim likt manīt savu skaudību, ko partneris var uztvert kā zīmi, ka aprunātā sieviete tiešām ir labāka par pašu aprunātāju.
Trešā kaitinošākā sieviešu īpašība esot nepārvaramā vēlme pēc uzmanības - žēlabas par to, ka partneris viņai velta pārāk maz uzmanības, ir tipiska sieviešu sūdzība. Cilvēku uzvedības speciālisti skaidrojuši, ka ne visi vīrieši ir spējīgi nepārtraukti apskaut, slavēt un lutināt savu mīļoto, tādēļ sievietēm vajadzētu kļūt iejūtīgākām un koncentrēties pašām uz sevi, nevis prasīt atzinību no vīrieša, jo vēlme pēc citu atzinības lielākoties ir raksturīga nepārliecinātām un infantilām personībām.
Tikpat kaitinoša vīriešiem šķiet mūžīgā šaubīšanās. Pašpārliecinātas sievietes vīriešiem ne vienmēr liekas simpātiskas, bet tās sievietes, kuras nemitīgi šaubās un maina savu viedokli, piemērojoties citu cilvēku teiktajam, viņus var sakaitināt vēl vairāk. Šādas sievietes rada iespaidu, ka viņām nepieciešama aukle, bet starp stiprā dzimuma pārstāvjiem reti kurš indivīds vēlas uzņemties šādu lomu - situācijā, kad partnere rada pārāk daudz klapatu, viņi labāk izvēlies atkāpties un izvēlas "ērtāku variantu".
Saraksta piektajā vietā ierindota sieviešu nespēja formulēt savas vēlmes. Sieviešu sarunas raksturīgas ar konkrētības trūkumu, un īpaši izteikti tas vērojams situācijās, kad tiek runāts par attiecībām. Aplinkus sarunas vīriešus sanikno, jo viņiem daudz ērtāk šķiet sekot konkrētām norādēm un skaidri formulētiem uzdevumiem, kamēr sieviešu ierastās pļāpas viņos vieš tikai nedrošību un neskaidrības, ko tad partnere no viņa īsti gaida.
Vīriešus kaitina arī sieviešu tieksme ielauzties privātajā telpā - viņi necieš, kad sievietes mēģina noskaidrot, ar ko vīrietis nodarbojies laikā, kad abi nav bijuši kopā. Ja sieviete izmanto savas pašas iedomātās tiesības, lai partneri izspiegotu, pārbaudot viņa datoru vai mobilo telefonu, brīdis, kad vīrietis nolems attiecības pārtraukt, jau ir pavisam tuvu.
Ne vienu vien vīrieti spēj nokaitināt arī pārmērīga emocionalitāte, kas raksturīga daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm. Protams, ikviens vīrietis atsevišķos gadījumos labprāt uzņemas savas partneres mierinātāja lomu, bet, ja sieviete izplūst asarās vai, gluži pretēji, histēriskā sajūsmā par ikdienišķiem sīkumiem, ar laiku vīrietim tas var kļūt nepatīkami.
Tāpat vīriešus spēj nokaitināt kaislība uz iepirkšanos, jo vīriešiem došanās uz lielveikalu lielākoties izraisa stresu, bet sieviešu sajūsma par daudzajiem sīkumiem - cenām, preču atšķirībām, derīguma termiņiem u.tml. - viņiem ir nesaprotama. Ja nu tomēr sieviete viena nespēj iepirkties, speciālisti iesaka pirms šopinga tūres viņām sastādīt nepieciešamo lietu sarakstu, lai savos partneros neradītu paniku, saskaroties ar milzīgo preču izvēli.
Vīriešus spēj nokaitināt arī sievietes ar akmens seju - sievietes, kurām nekad nemainās sejas izteiksme, vīriešos rada nedrošību un šaubas par sevi, kā arī neļauj saprast, kas īsti notiek partneres prātā.
Saraksta pēdējā vietā vīrieši ierindojuši skaļu valodu un aktīvu žestikulāciju. Speciālisti atzinuši, ka skaļi sarunājas galvenokārt kompleksu mākti cilvēki, kuri tādejādi cenšas piesaistīt sev apkārtējo uzmanību, bet žestikulāciju izmanto tās personas, kurām trūkst prāta, lai savas domas izteiktu ar vārdiem. Vīriešiem, kuri sadzīvē saskaras ar šādām kliedzošām un žestikulējošām sievietēm, agrāk vai vēlāk rodas vēlme no viņām atbrīvoties.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt