Vai! Vai! Vai! Vaira, vai nu tā vajadzēja?

26. aug 2010. 12:27

      Cerību eiforija par jaunās Valsts prezidentes ievēlēšanu izšķīdusi kā importēts Kanādas saldējums mūsu šīgada jūlija tveicē. Izšķīdis daudz reklamētais mīts par jaunās Prezidentes neietekmējamību un polītisko tālredzību. Atkārtojas mūsu vēstures visļaunākās epizodes.
       Vai Prezidentei neko nenozīmē sakritība: tas gļēvums, kādu K. Ulmanis pirms 60 gadiem parādīja, pakļaujoties Rībentropa – Molotova pakta slepeno protokolu noteiktajam krievu ultimātam, un tagadējais, pakļaujoties Eiropas Savienības un boļševistiskā revanša pārņemtās Krievijas ultimātam par mūsu valodas likumu?
       Satricinošs absurds – aģitēt par pakļaušanos un draudēt pie mums atbrauc Somijas ārlietu ministre; tās Somijas, kas 1939. gadā pasaules cieņu (atšķirā no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas) iemantoja ar nepakļaušanos tā laika noziedzīgajiem Vācijas un PSRS režīmiem, tā saglabājot savu valstiskumu un pasargājot tautu no pazemojumiem un padomju genocīda.
       Vai Prezidente nezina, kas ir tie bļāvēji Latvijā, kas prasa neizsludināt likumu? – Tā ir daļa no kosmētiski pielabotās PSRS visreakcionārākā slāņa, kas šodien bijušajā padomijā arvien nekaunīgāk uzstājas ar atklāti fašistiskām, antisemītiskām un etnofobiskām akcijām (nupat – slepkavības mēģinājums sinagogā Maskavā).
       Vai Prezidente nesaprot, ka likuma atpakaļdošana ir nonicinājums Saeimas vairākumam (73%) un vienlaikus tāda paša daudzuma vēlētāju interesēm?
       Un pēdīgi: vai Prezidente var iztikt bez intuīcijas, veidojot nākotnes vīziju? Vai nav pietiekami skaidri jaušamas tās tendences, kas liecina, ka ne tikai Krievijai jāsabrūk, jāsadalās vistuvākajā laikā, bet ka arī apjūsmotā Eiropas Savienība karājas satrunējuša zara galā? Tā līdzinās ābolam, kam puveklis serdē: tur vēršas plašumā korupcija, bezdarbs, noziedzība, prostitūcija, homoseksuālisms, pedofilija, narkomānija, terorisms, morāles pagrimums. Eiro vērtība nepārtraukti krīt.
       Prezidente aicina mūs «būt cienīgiem» iestāties tādā ES.
       Vai! Vai! Vai!

E. Ābuls
1999.g.
Avots: http://home.parks.lv/leonards/latvietis/18_augusts/lapa5.htm

Atslegas vārdi: VVF0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt