Atšķirīgi viedokļi par nabadzību

21. okt 2010. 12:53

Kādu dienu bagātas ģimenes tēvs aizveda savu dēlu ceļojumā uz laukiem, lai parādītu, cik nabadzīgi var būt cilvēki. Viņi pavadīja veselu diennakti nabadzīga zemnieka ģimenē.
Kad viņi atgriezās, tēvs jautāja dēlam: “Nu, kā tev ceļojums?”
“Izcili, tēt!”
“Vai tu redzēji, cik cilvēki var būt nabadzīgi?” tēvs jautāja.
“O, jā!”
“Un ko tu uzzināji?”
Dēls atbildēja: “Es redzēju, ka mums ir suns mājās, bet viņiem ir četri. Mums ir baseins, kas sniedzas līdz dārza vidum, viņiem ir upīte, kam nav gala. Mums dārzā ir importētas lampas, viņiem ir zvaigznes. Mūsu iekšējais dārzs sniedzas līdz vārtiem, viņiem pieder viss horizonts”.
Kad mazais zēns beidza, tēvs bija zaudējis valodu.
Viņa dēls piebilda: “Paldies tev, tēt, ka parādīji, cik nabadzīgi mēs esam!”

Atslegas vārdi: humors32404

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Dzēsts profils 24. okt 2010. 12:00

Vienreizējs stāsts !!!!!   

Luna L. 23. okt 2010. 14:47

Pasaka skaista, tiešām., īpaši kad sociālisma celšanas laikos, skolā literatūrā mācīja I.Indrānes "Lazdu laipa" - par bagātu vecāku meitu būt bija netikums un asociāli, bet nabadzīgu vecāku meitai būt bija tikumiski...pa virsu bija uzklāts kautrīgs mīlestības deķītis bez jebkādiem seksa pipariņiem, jo PSRS laikos nezvērs sekss nebija....Šajos laikos nabadzība ir netikums, un nabagi bagāto acīs ir asociāli sabiedrības nevēlamie pārpratumi.....Ko es ar šo retoriku gribēju pateikt?...Lai kādi laiki nāktu, un lai kādu varu režīmi valdītu,....vienmēr bija, ir un būs cilvēki, kuriem ieraugot silmalā pirmo vizbulīti, atkal gribēsies dzīvot, kuriem ieraugot pirmo tauriņu gribēsies zīlēt kāda būs vasara,....kuriem ievziedu laiks Gaujmalā reibinās mīlnieku prātus un viņiem būs sekss,...kuriem skaitot zvaigznes nakts debesīs pretī nāks saullēkts...
Tas ir tikai Lunas atziņu fragments...

ANDRIS L. 21. okt 2010. 23:26

Arhioloģiskie izrakumi līdz horizontam.Tā vesela bagātība.

Dzēsts profils 21. okt 2010. 19:19

Neapstrīdot stāsta morāli- ne visi , kas ir materiāli bagāti, ir arī garīgi bagāti un dzīvesviedi, tomēr ....Par nabadzību spriest pēc vienas dienas- mazliet naivi. Bagātajam tā ir eksotika- aka , upīte, malkas strēķis, dārzs un lauks un viss pārējais.. Vienu dienu tas viņu piesaista, dāva jaunas izjūtas, tacu, ja būtu jādzīvo pastāvīgi tā ( un vēl pieticīgāk- jo cilvēkiem dažādi iet pa dzīvi), tad gan vērtējums , gan reakcija būtu pilnīgi citādi. Nevajag glorificēt  nabadzību , ( arī bagātibu - nē)- tā nebūt nav sinonīms garīgajai bagātībai, prasmei just un viedumam.

Minka s. 21. okt 2010. 14:24

Ļoti interesants stāsts, ar PĀRSTEIDZOŠU  NOBEIGUMU - lieku 10 + 1 un >

Arvils S. 21. okt 2010. 14:12

Nu varetu meginat latvijas mazturigos salidzinat ar Afrikas,nu teiksim Zimbabve,vai vel kaut kur dzilak elle.Nav ko dzert,nav ko est.Tur pat majoklus no kamielu un savejiem kopa ar salmiem un maliem lipina augsa.Bagats tas kurs vairak var tur izkakset. Tada nu tur ta morale.Vairak ta,lielaks majoklis,ciems.

Kaija K. 21. okt 2010. 13:10

Daniel...te jau nav būtiski - vai tā ir pasaka, vai reāls gadījums iz dzīves-....te svarīga ir morāle...:)

Dzēsts profils 21. okt 2010. 13:04

Ta ir tikai pasaka!!!

Dzēsts profils 21. okt 2010. 13:00

Skata punkts - tas ir svarīgi, tādēļ arī mūsu atbildes vienmēr ir tik dažādas, jo katrs skatamies no sava skatu punkta

Autorizācija

Ienākt