Cik tālu es varu sarunāt ar savu apziņu (prātu, sirds balsi un tml.), lai tā mani liek mierā.

12. nov 2010. 14:10

Sievietei, kas izvēlas pelnīt sev iztiku, strādājot par prostitūtu, noteikti arī ir šīs robežas. Taču dažādu iemeslu dēļ, viņas apziņa, nesaka viņai: „to gan nē” attiecībā uz prostitūciju. Mums (ja vien mēs neesam karmas mācības piekritēji) būtu jāatceras, ka neviens nepiedzimst par bendi vai mācītāju. Taču tikko esam piedzimuši, visi apkārtējie faktori kopa ar mūsu iedzimto temperamentu, veido mūs kā krūzi no māla pikas. Ir ļoti liels kārdinājums apgalvot, ka visi dzērāju bērni ir pārmantojuši dzērāju gēnus, tāpēc, ka agri vai vēlu viņi sāk zagt, melot un lietot alkoholu. Bet tiem, kas to apgalvo, būtu jāmēģina kļūt par Latvijas Universitātes profesoriem ar apziņu, ka tētis un mamma dzērumā nav likušies par viņiem ne zinis, bet klases biedru vecāki vienmēr ir skatījušies šķībi. Tāpat ir viegli teikt, ka nekas labs nevar iznākt no meitenes, kuras māte gāja no rokas rokā visiem kaimiņu večiem. Un tas ir pareizi. Taču gēniem ar to nav nekāda sakara.

Atslegas vārdi: att1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Ārija x. 12. nov 2010. 17:11

Ir gan dzirdēts arī par gadījumiem, ko varētu uztvert par pierādījumu, ka iedzimtībai un gēniem ir liela loma tālākajā liktenī (ja pieņemam, ka tas ir liktenis nevis apzināta izvēle). Jautājums patiesībā ir visai plašs un diskutējams.
Pati gan piederu pie tiem, kas uzskata, ka galvenā loma ir videi un audzināšanai. Tieši tās dēļ apdāvināti iun pat talantīgi bērni savas spējas pieaugot izmanto amorālā un pat noziedzīgā veidā.
Cik daudz no tā cilvēks var apzināti kontrolēt? Vajadzētu jau varēt, kļūstot pieaugušam, bet - nav motivācijas to darīt, nav iemaņu un galu galā nav jau arī tās apziņas, ka tas būtu nepieciešams.

Vasilijs P. 12. nov 2010. 15:16

Paslaik katra minute ir svariga,lai kads nespetu iejaukties.CIP ekspertu padoms.

Dzēsts profils 12. nov 2010. 14:13

un kads sakars tev ar to,tu esi virietis...sievietei tiks piedopts vissssssssss....

Autorizācija

Ienākt