Pasaka!

10. jan 2011. 00:56

Aiz treijdeviņiem kalniem aiz trejdeviņām jūrām aiz neskaitāmiem vaļņiem atradās pils. Šai pilij nebija ne logu ne durvju. Arī dārznieka pilj vairs nebija. Pilij apkārt bija saaugušas mežrozītes. Tas ir ļoti dīvaini, jo Pilij tuvumā nebija mežu!
Laik cik arī tes nešķistu brīnumaini, šajā pilī dzīvoja bezgala daiļa princese. Nabga princesei bija uzlikts lāsts. Neviens pat nenojauta, ka viņa tur dzīvo. Šis lāsts bija ļoti bargs, jo princese nevrēja atcerēties kā viņu sauc, viņa nekad nenovecoja, viņa spēja sarunāties tikai ar putniem, kas retumis, ielidoja pie viņas pa skursteni. Un pats šausminošākais, kas ar viņu bija noticis- viņai neauga mati!!! :(
Vienīgais veids kā šo daiļavu varēja izglābt bija sagūstīt nežēlīgo jumta rēgu, kas vinū sargāja un citiem neļāva pat nojaust par šadas pils esamību. Katrs kuru rēgs ierauga tiek sagūstīts pils pagrabā un viņam uz mūžigiem laikiem ir jākalpo princesei. Tas kurš izglābtu princesi iegūtu ne tikai vinās  bezspalvaino roku, bet arī  9 pūrus zelta. Gadi gāja bet princesi neviens neglāba.
Reiz trīs brāļi brauca meklēt laimi un uzgāja šo pili! Katrs no šiem brāļiem bija savs talnts. Ar to viņi izcēlās un bija īpaši. Vecākais brālis prata aizturēt elpu un peldēt zem ūdens vairāk kā 2 stundas. Līdz ko viņš ieleca ūdenī viņam atvērās žaunas. Vidējais brālis spēja sasmīdināt jebkuru cilvēku uz pasaulaes. Jaunākais brālis bija burvju meistars. Viņs prata salabot visu kas bija un nebija saplisis. Viņiem palaimējās jo tieši tajā laikā rēgs slimoja ar rota vīrusu un viņus nepamanija!
Iroadzijuši pili brāļi nesaprata kapēc tai nav ne logu ne durvju. Tapēc jaunākais brālis ņēma un visu salaboja. Tagad pilij bija dirvis. Atvēruši durvis brāļi bija pārteigti, jo visa pils halle bija pilna ar ūdeni. Ilgi nedomādams vecākais braālis leca iekšā skatīties kas pai vainu? Atradis ķibeli viņš to ;ātri novērsa jo pie vainas bija veca santehnika. Tikuši iekšā viņi atrada rēgu kurš gulēja gultā ar 40 grādu tempereatūru, blakus viņam stāvēja ,apmulsusi, sabijusies, bezmataina skaistule, kura čivināja. Brāļi domāja ka rēgs ir sagrābis princesi savā varā un grasījās jau viņu uzšķērst ar saviem zelta  zobeniem, bet meitene metās vinū glābt. Šo gadu laikā princese iemīlēja rēgu, jo viņš nebija slikts, jo arī viņš bija tikai raganas lāsta daļa Brāļi apjuka, bet tad viņi saprata ka viss nav tā kā izskatās. Ir savādāk. Jau izsenis bija zin;ams ka pret lāstiem vienīgais ierocis ir smiekli. Šiet pieslēdzās vidējais brālis. Pēc vidējā brāļa smieklu seansa viss sāka mainīties. Pricesei izauga mani un viņa spēja sarunāties arī ar cilvēkiem kā arī atcerējās kā viņu sauc. Rēgs pārvērtās par bezgala skaistu princi ar zelta matiem un ogļu melnām acīm. Visi bija priecīgi! Cietoksnis pārvērtās par skaistu pili ar dārzu un galmu kas sastāvēja no pagra bā iespundētajiem pakalpiņiem. Kā tika solīts varoņiem pienācās 9 pūri zelta, bet brāļi bija laipni un atdeva 40% no 9 pūriem. Un tā visi dzīvoja laimīgi un dzīvo vēl jo projām paaudžu paaudzēs!  

By Nicola Brauna

Atslegas vārdi: pasakas6

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 19. feb 2011. 17:11

Wow...
Baigi gari, tāpēc neizlasīju, bet izskatās, ka beigas laimīgas :D :D

Dzēsts profils 10. jan 2011. 01:16

Tev ir talants!!!

Vasilijs P. 10. jan 2011. 01:00

Slepena karalpils..Vel pietrukst vienacis cilvekedajs un ezelis.

Autorizācija

Ienākt