vai atmetīsim smēķēt?

12. feb 2011. 15:23

Zinātnieki strādā pie vakcīnas, kas cilvēkiem palīdzētu atmest smēķēšanu. Vakcīna darbojas mēnesi tapēc smēķētāji tiks vakcinēti katru mēnesi pusgada garumā, lai tiktu vaļā no sliktā paraduma.

NicVAX vakcīna stimulē imūnsistēmu izstrādājot antivielas pret mazajām nikotīna molekulām, kas atrodas tabakā. Antivielas uzbrūk nikotīnam padarot tā molekulas pārāk masīvas lai iekļūtu smadzenēs caur asins trahejām.
Klīniskie pētījumi deviņās iestādēs izmantojot vakcīnu un nekaitīgu vielu pierādīja, ka vakcīna palīdzējusi pusi no smēķētājiem atmest smēķēšanu.
Veicot otrā posma izpēti, dalībnieki tika vakcinēti sešas reizes un 80 % no tiem atmeta.

Vakcīna var palīdzēt miljoniem atmest šo kaitīgo ieradumu. Ir izdomāti daudzi pretlīdzekļi smēķēšanai, kuri nav tik iedarbīgi, lai tik viegli varētu atmest smēķēšanu. Cerams, ka šis brīnumlīdzeklis būs tik iedarbīgs un palīdzēs katram gribētājam.

NicVAX vakcīna pasaules tirgū sola parādīties nākamajā gadā.

Atslegas vārdi: atmetīsim smēķēt0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 12. feb 2011. 19:14

Par vēlu Tu nāc, jau atmetu

Andy S. 12. feb 2011. 17:03

Smekesana ir viena no atkaribam. Daudz naudas atdod un atdos, lai piedavatu atmbrivoties no slikta ieraduma. Es tev piedavaju to izdarit bez maksas.
Tu gribi atmest?
Ja gribi, tad raksti man un es pateiksu, ko darit talak. Nebaidies- tas ir tapeec, ka ne jau visiem sis jautajums ir butisks.

Dzēsts profils 12. feb 2011. 16:07

kaapeec ?
cigaretes daargas ?

Autorizācija

Ienākt