degvīns un kaņdža

17. feb 2011. 17:07

Degvīns
Posted februāris 9th, 2010 by kandza
Degvīns ir sensens krievu dzēriens, kurš lieliski der mūsu galdam. Viena no tā galvenajām funkcijām ir pavadoša, palīdzoša izjust krievu virtuves smalkās nianses. Otrā, ne mazāk svarīga funkcija, ir sadales funkcija. Nomainot ēdienus, degvīns noskalo taukus un noņem iepriekšējā ēdiena aromātu no mutes dobuma, atsvaidzina un notrulina piesātinātības sajūtu kuņģī. Un trešā degvīna funkcija ir fizioloģiskā, tā palīdz organismam uzņemt (asimilēt) ēdienu.

Degvīnu dzer atdzesētu, bet ne ledus aukstu. Tas labi iet kopā gan ar karstiem, gan ar aukstiem ēdieniem, gan ar pirmajiem, gan ar otrajiem. Pēc viennozīmīgām un neapstrīdamām rekomendācijām – sālītas un marinētas sēnītes, siļķīte ar sīpoliem, vārīti kartupeļi ar jebkuru treknu gaļu vai zivi, medījums un kūpināti produkti. Uzkodas ir ārkārtīgi svarīgas, lai varētu novērtēt degvīna, kā dzēriena, patieso nozīmi. Bez brangām un pasāļām uzkodām degvīns nevar atklāt visas savas īpašības.

Sevišķu uzmanību ir pelnījis sālītais gurķis. Pēc Antona Čehova vārdiem, zinātnieki divsimts gadus ir nopūlējušies ap problēmas atrisināšanu attiecībā uz labāko uzkodu, bet neko labāku par sālīto gurķi tie nav varējuši izdomāt.

Uzdzert kaut ko virsū degvīnam – tas ir slikts tonis. Ja tik ļoti gribas, tad var uzdzert tikai parasto ūdeni, lai nesabojātu garšas izjūtas.

Ja ir pareizas degvīna uzkodas, tā dzērājs vienmēr paliks kā stāvokļa noteicējs, varēs pilnībā kontrolēt sevi un degvīna lietošanas rezultātā varēs saņemt tikai stimulējošu efektu, bet ne stipru reibuma pakāpi.

Destilatori (kandžas aparāti) ar kuru palīdzību izgatavot degvīnu mājas apstakļos atrodami šeit:

www.kandža.lv
un šeit

www.samogon.1w.lv
Tagged and categorized as: Bez tēmas , alkohols, degvīns, kandža     | 2,106 Comments | TrackBack URI

Atslegas vārdi: Dzīve38617

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Dzēsts profils 17. feb 2011. 21:32

Priekš ka tev aparāts? Brauc es pavadīšu uz kozirnuju točku.

Autorizācija

Ienākt