11.prētīgakie dzerieni pasaule.

27. feb 2011. 14:17

Čūskas asinis

Izrādās, ne vien vampīri mielojas ar čūsku asinīm, bet tās ir cieņā arī Javas salā - tur čūskas asinis ir īpaša delikatese. Īpaši jūtīgiem tūristiem vietējie iedzīvotāji, kuri uzskata, ka, dzerot čūskas asinis, tiek vairots vīrieša spēks, piedāvā čūskas asinis kombinācijā ar stipru alkoholu.

Kopi Luwak

Tā ir pasaulē dārgākā kafijas šķirne, kas tiek gatavota no ekskrementiem. Indonēzijā mītošie zvēri - Sumatras meža kaķi jeb palmcivetas - kafijas krūma augļus apēd, bet to sēklas - kafijas pupiņas - dzīvnieciņu barības traktā netiek sagremotas. Vietējie iedzīvotāji salasa civetu izkārnījumus un atlasa kafijas pupiņas. Civetas prot atrast visgatavākos kafijas krūma augļus, un gada laikā tiek ievākti vien apmēram 500 kilogrami Kopi Luwak kafijas.

Peļu vīns

Peļu vīns ir visai izplatīts suvenīrs Dienvidaustrumāzijā. Korejā un Ķīnā rīsu vīnu raudzē ar diviem vai trim pelēniem tajā, un, protams, mazie dzīvnieku līķi nereti izraisa sašutumu cilvēkos, kuri mīt ārpus Dienvidaustrumāzijas.

Coca Cola ar jogurta garšu

Japānā nesen parādījies kāds dīvains dzēriens - Coca Cola ar jogurta garšu. Pretīgāko dzērienu apkopojuma autori uzsver, ka par gaumi, protams, nestrīdas, taču izgudrotājiem esot kur tiekties, jo vēl nav radīta Coca Cola ar auzu pārslu vai, piemēram, cīsiņu garšu.

Cynar

Pikanto, rūgteni saldeno, pēc netīras veļas smakojošo, pelēcīgi zaļo itāļu liķieri spējīgi nobaudīt vien asu izjūtu cienītāji. To pagatavo ierobežotā daudzumā, no vairāk nekā desmit dažādiem augiem un ļauj tam nostāvēties ar artišokiem. Visbiežāk to lieto kā aperitīvu, kā arī kopā ar kūpinātām desām un cūkgaļas izstrādājumiem.

Ķēves piens jeb kumiss

Neraugoties uz to, ka daudzi cilvēki uzturā lieto govs pienu, dažiem dīvaini šķiet, ka uzturā kāds lieto ķēves pienu. Iespējams, tas saistīts ar to, ka ķēves pienam ir nepatīkams aromāts. Skābeni saldais, putojošais dzēriens kumiss gan nesmako, taču tā pagatavošanā tiek izmantotas dažādas tehnoloģijas un iznākums var būt krasi atšķirīgs - tas var uz cilvēku iedarboties gan kā šņabis, gan arī kā atsvaidzinošs dzēriens, kurš palīdz atbrīvoties no paģirām.

Jägermeister

Rūgts liķieris, par kuru cilvēkiem pasaulē ir pretrunīgs viedoklis. Vieni to uzskata par lielisku aperitīvu, bet citi atceras kaitinoši rūgto garšu. Jēgermeistara sastāvā ir vairāk nekā 50 dažādu augu, tostarp arī lakrica, kas negaršo daudziem cilvēkiem. Sākotnēji šis liķieris izgudrots, lai uzlabotu zarnu un kuņģa darbību.

Unicum

Viens no populārākajiem suvenīriem, kas pieejami Ungārijā, ir liķieris Unicum, kas darināts no vairāk nekā 40 dažādiem augiem. To tirgo zaļās stikla pudelēs, ko rotā zeltains krusts uz sarkana fona. Tam piemīt īpaši spēcīga zāļu garša, ko grūti slāpēt, pat lietojot dzērienu kā kokteiļu sastāvdaļu.

Čīča

Latīņamerikāņu čīčas pirmsākumi ir meklējami vēl inku laikos, un arī šo dzērienu nenorūdījušies organismi ne īpaši labi uztver. Visbiežāk duļķaino, gaišas salmu krāsas dziru darina no kukurūzas vai no maniokas, taču dažos Latīņamerikas reģionos par čīču dēvē dzērienus no rūgt sākušiem graudiem vai augļiem. Pēc garšas tas atgādina koncentrētu ābolu sidru un atstāj spēcīgu, skābenu pēcgaršu.

Kvass

Daudziem cilvēkiem pasaulē, tostarp Latvijā, nav it nekādu iebildumu pret kvasu, taču dažās valstīs šo dzērienu piemin kā vienu pretīgākajiem dzērieniem pasaulē. Arī interneta plašumos ir iespējams lasīt stindzinošus stāstus par austrumeiropiešu kvasa dzeršanu, jo rietumeiropieši uzskata, ka šis dzēriens ir pretīgs, skābs un duļķains.

Tējas sēne

Visticamāk, daudzi ir redzējuši glumo tējas sēni, kas PSRS laikos dzīvoja trīslitru burkā uz palodzes gandrīz katrā ģimenē. Glumo sēni regulāri jāņem ārā no burkas, jāmazgā, jādala kārtās, bet vēlāk jāapzina cilvēki, kas varētu turpināt šo dīvaino rituālu - sēnes kārtu nodošanu citiem.

Tējas sēne dažu dienu laikā visparastāko tēju pārvērš dīvainā, skābenā šķidrumā, tomēr daudzi mediķi atzīmējuši, ka tējas sēnes radītais produkts ir ļoti veselīgs.

Atslegas vārdi: sadzīve1115, partika4, pasaule20

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

jurijs s. 28. feb 2011. 19:33

pats nedzēru
1.čusku asinis
2.čiču
3.cjnar
4.cocokolas jogurtu

Dzēsts profils 28. feb 2011. 19:26

jurij - nosauc kaut vienu no šiem, kuru tu būtu pats baudījis ?  

  Jagermeister - tas ir labs , kad jūties nosalis un vēl pēc pastaigas kalnos , vienkārši super :)

Ārija x. 28. feb 2011. 19:18

Tējas sēnei nav ne vainas! Žēl, nezinu, kur varētu dabūt!

Dzēsts profils 27. feb 2011. 14:41

Piekrītu ..., tikai to ir daudz vairāk , jo jāpieskaita visi alkoholiskie dzērieni ...

Dzēsts profils 27. feb 2011. 14:37

Jägermeister ir dikti feina ninna. Mazliet atgādina pat klepuszāles - Pektusīnu   Garos ziemas vakaros ļoti patīkami tādu iemalkot, esot labs pret apsaldēšanos.   Daudzos Rīgas veikalos var nopirkt šo dzērienu, tikai dārgs, maita

Autorizācija

Ienākt