Iesaka legalizēt prostitūciju

2. mar 2011. 10:31

Izlasīju šo rakstu TVNETā, izdomāju ka būtu labi arīšeit cilvēkiem mums visiem izteikt savas domas par šo tēmu, pateikt savu NĒ vai JĀ un protams ar pamatojumiem.

kas attiecas uz manim es uzskatu ka prostitūciju ir jālegalizē. Kāpēc, tāpēc ka tā ir mūsu un jūsu vēsture, prostitūcija pastāvējusi jau sen, kāpēc mums ir priekšstāts ka tas ir pretlīkumīgi un sievietes kas nodarbojas ar to ir ar vardarbību spiesti to darīt! Tāpēc ka mūsu paši likumi ir padarījuši prostitūciju par tādu netīru lietu, jo cilvēks pēc dabas ir tendence pārkāpt likumus un kad likumi ir pārkāpti izrādas ka tie ir pārkapti ar vardarbību. Ja būs likums kas atļaus prostitūciju būs kārtīb, kurā pieliks punktu pretlīkimībām, Demokrātijā cilvēki paši izvēlas ar ko nodarboties, likums ir viens jā ir pieprāsījums ir arī piedāvājums. Jautājums kāpēc dāži no mums izmanto šo piedāvājumu ir cits, un nevajag vainot par to prostitūciju! Būsim tak lieli un noņemsim roza brilles no acīm vai arī pastūdējām cilvēka vajadzības pīramīdu!

Luk kaut ka tā! Paldies par uzmanību!

Atslegas vārdi: par to0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (15)

kristaps P. 2. mar 2011. 19:37

Paldies visiem un visam par komentēriem!
Bet šeit ir tāda maza līkums sakarība, pretinieki un aizstavji prostitūcijai ir SIEVIETES!?? KĀPEC TĀ????
iesaku visiem izlasīt grāmatu "MEITENE PĒC IZSAUKUMA"  ļoti labi uzrakstīts par šo profesiju, profesore stāsta visus plusus un mīnusus!

Elita g. 2. mar 2011. 18:21

tiešā ir pārāk naivi domāt,ka pie mums prostitūtas kārtos šādas licenzes.....pie mums tak ir totāla nabadzība.ies tāpat uz ielām bez visādām licenzēm...un kur vēl suteneri...tie jau tāpat vien nepzudīs...

Elita g. 2. mar 2011. 18:18

manuprāt Tu nedaudz idializē šo profesiju....arī tajās valstīs kur tas ir legalizēts,ir šie šausmīgie nežēlīgie gadījumi...un man jau liekas ,ka nav nekāda starpība vai tas ir legāls vai ne...ir tādi kas izmantoja un izmantos tādus pakalpojumus.un pie mums vispār....nju neesam gatavi tādām lietām.

Dzēsts profils 2. mar 2011. 14:56

kristap - par to, ka jāsāk runāt skolā, tam es Tev pilnīgi piekrītu.
Par to, ka Latvijā nav īstu vīru -  lūk par to es tev negribu gan piekrist.
Jautājums ir citā - vai Latvijas sievietes par daudz no sevis neiedomājās un otra kategorija sieviešu ir savukārt par daudz pazemīgas.

kristaps P. 2. mar 2011. 14:51

lili  
Naivs vai ne naivs!
šeit es domāju tā, ši profesija pastāv jau sen, tagad ir diskusijas vai legalizēt to vai turpināt terēt naudu bezjēdzīgai cīņai ar to!!
otkārt lietot prezi vai nelietot un viss pārējais kas saistas ar to ir katra cilvēka bizness, tā teikt katrādarbā ir kaut kas tāds ko cilvēkiem riebjas darīt bet viņi to dara lai nopelnīt naudu
Un pedejais, TEIKŠU TĀ LATVIJĀ NAV ĪSTU VĪRU UN TAS IR FAKTS! MŪSU MEITEMES PĀRDODAS LAULĪBĀ AR ĀRZEMNIEKIEM UN ES UZSKATU KA TUR IR TĀ LIELĀKA PROBLĒMA NEVIS ŠEIT MŪSU PROSTITŪCIJĀ!
par prostītūcija ir jāruna skolās nevis tagad šeit man ar tevi vai ne tā LILI!?

Dzēsts profils 2. mar 2011. 14:29

kristap, piedod, bet vai nu tiešām tu esi tik naivs, ka domā, ja prostitūtei ir licence, tad viņa ir arī vesela?
Tad jau viņai pēc katra klienta jāskrien pie ārsta , jo ne jau katrs lietos prezi. Tā, ka neesi naivs. Tāpēc jau ir tik nenormāli daudz slimojošo ar seksuāli transmisīvajām slimībām (tas ir oficiālie dati), bet kur vēl džeki, kuri pat nevar apjaust , ka saķēruši to "labumu".

kristaps P. 2. mar 2011. 14:19

Lili Lili tev  
Tev šķiet, ka viņas maksās Valstij nodokļus?
Ir tāds priekšlikums meitenēm būs jāpērk licence kas maksās noteiktu summu, noteiktā administratīvajā teritorijā, tas nozīmē, ka jeb kuram būs viegli kontrolēt vai viņa ir legāla vai nē, jo licencei būs jābūt klāt. otrs ko šeit runā par slimībām, tās ir muļķības, jo tikai ar licencēm apzinot prostitūtu patieso skaitu, varētu kontrolēt arī viņu veselību stāvokli, jo lai saņemtu licenci būtu jāuzrāda, noteiktu ārstu slēdziens un ņemot vērā profesijas īpatnības, tad licenci varētu izsniegt uz pus gadu, attiecīgi, katru pus gadu meitenēm būtu jāapmeklē profesionāli mediķi. Lai mediķi savu darbu darītu apzinīgi tad par meiteņu pārbaudēm, ik gadu varētu būt konkurs, kā arī ja pierāda, ka mediķi kaut ko pavirši palaiduši garām, lai sedz zaudējumus!
Kaut ka tā

kristaps P. 2. mar 2011. 14:15

Elitai
ir tak tādi cilvēki kas pērk tādu pakalpojumu
Tieši tā ir pieprāsījums un ir arī piedāvājums! vai tad ir jēga vienmēr apzināties ka tāda lieta pastāv, bet mēģināt to noliegt. Es piedāvāju un daudzi cilvēki ar mani vienuprāt kā mums ir jāņēm piemēru no civilizētās pasaules un atļaut strādāt intīmsaloniem, kur tiek sniegti augstas klases pakalpojumi, ieguvumi, tiek samazināta STS un HIV ieplatība, tiek izslēgts dažāds kriminogēnais elements ar nelegālu līdzekļu apriti, kur šie līdzekļi var aizplūst piemēram narkotiku un ieroču biznesam, samazinās seksuāla rakstura noziegumu skaits, starpcitu ārvalstīs (Nīderlandē) šo pakalpojumu plaši iecienījuši invalīdi, kuriem vienkārši nav citas iespējas, pakalpojuma sniedzējam jāievēro higēnas, u.c. prasības.
Un vēl sanāk,ka tādas neattīstītas un nabadzīgās valstis kā Dānija, Nīderlande, Austrija, Vācijas,kurās prostitūcija ir legāla neko nesaprot no valsts pārvaldes un ir sodomas un gomoras iemiesojums? Un tiem,kuri šeit piesauc Bībeli, morāli , piedodiet, bet ir 21. gadsimts un morāle ir jāauzdzina un jānobriedina nevis aizliedzot ( no sērijas ko neredzu, tā nav), bet gan stāstot, rādot un sakārtojot.

Dzēsts profils 2. mar 2011. 13:36

kristap - pasaki kaut vienu argumentu kāpēc jālegalizē prostitūcija?
Tev šķiet, ka viņas maksās Valstij nodokļus?  Vai viņas tur būs medicīniski pārbaudītas, vai kā savādāk?  Absolūti nekas nemainīsies. Tūkstošgadu veca profesija un kas tos pakalpojumus izmanto tam ir pilnīgi vienalga vai tā prostitūta legāla vai kā citādi. Un arī viņām kā pats saproti ir pilnīgi vienalga , kur , ar ko , un kādā veidā , ka tik nauda skan galvā.    Būs pieprasījums, būs arī piedāvājums. Viss atkarīgs tikai un vienīgi no indivīda.

Dzēsts profils 2. mar 2011. 13:30

   katram savs    un ko līdz legalizēt  

Elita g. 2. mar 2011. 13:20

saprotu...arī šobrīd tādi pakalpojumi ir viegli pieejami...vnk tas maksā naudu...naudas daudzums visu nosaka...es nesen skatijos filmu...par zīdaiņu prostitūciju....un ir tak tādi cilvēki kas pērk tādu pakalpojumu.. un manuprāt ir pilnīgi vienalga vai to legalizē vai nē...tas viss tāpat ir pieejams...man pilnīgi vienalga,ja cilvēks ar to nodarbojas pēc labas gribas..un ja viņu neizmanto...bet tā manuprāt nenotiek....

Dzēsts profils 2. mar 2011. 12:03

Viņu jau nevajag legalizēt, aizbrauc uz Rīgas apvedceļu vai Maskavas ielas galu pie Rumbulas, tur jau viss notiek legāli

kristaps P. 2. mar 2011. 11:02

Elitai    esi pirma sieviete kura padalījas ar savu komentāru par šo tēmu!
Es tev esmu vienuprāt ar to ka mūsu sabiedrība nav vēl gatava tam , bet ir viens fakts, mūsu sabiedrība ļoti ātri mācas un tiek ļoti viegli vadīta, tāpēc mums šiet nekad nebūs ka Eģiptē vai arī kā Francija, kad pūlis iet un trako un panāk savu, mēs šeit Latvijā esam ļoti kārtīgā tauta kura izpilda visus likumus.
Par cilvēku tirzniecību, teikšū tā Ja tiktu sakārtota šī nozare būtu labāk visiem. Nestāvētu uz katra stūra sanarkoti radījumi un nebūtu redzama šī profesija vienkāršam garāmgājējam. Es atbalstu legalizēšanu un sakārtošanu. To nevajag jaukt ar popularizēšanu. Prostitūcija ir bijusi visos laikos visā pasaulē. Izmantojot prostitūtu pakalpojumus cilvēks nezaudē darba spējas un nedegradējas, tādēļ nevajag jaukt ar narkotikām un alkoholu. Tieši pretēji, ja kāds ir potenciāls drauds sabiedrībai (izvarotājs utt) pie prostitūtām apmierinot savas vēlmes tiek neitralizēts. Zviedrijā pēc prostitūcijas aizlieguma dramatiski pieauga izvarošanas gadījumu skaits.

Elita g. 2. mar 2011. 10:52

Nezinu vai to ir jālegalizē....bet manuprāt mūsu sabiedrība nemaz nav vēl līdz tam izaugusi...Prostitūcijā kā tādā ir tik daudz nekrietnu lietu....ir taču mazgadīgo prostitūcija...utt...narkotikas....to tak nevar izkontrolēt.Man jau šķiet,ka ar to labrātīgi nodarboties,nav nemaz tik daudz gribētāju...kapēc tik bieži tiek pieminēta cilvēku tirdzniecība?...

Vasilijs P. 2. mar 2011. 10:39

Latvija sen nav aktuala-Juta Strike un kads Ministra kungs...

Autorizācija

Ienākt