Medusmaize okupantiem

9. mai 2011. 08:26

       Esmu vienisprātis ar Nikolaja Romanovska un Visvalža Pētersona viedokli par televīzijā rādīto filmu «Mājup ar uzvaru». Šīs filmas demonstrēšana nebija nejaušība. Tuvojās taču Lāčplēša diena un bija jārada iespaids, ka vislielākie nopelni Latvijas brīvības cīņās bijuši sarkanajiem. Tā bija īsta medusmaize Latvijas ienaidniekiem. Medus gan bija visai zemas kvalitātes, bet aprobežotiem ļautiņiem pietiekami labs. Neatbildēts paliek jautājums – kāda roka vada šo vienpusējo vēstures viltošanu? Reizēm aizkulišu vadītāji arī kļūdās, piemēram, 10. novembrī televīzijā parādot Askolda Saulīša un Harija Beķera veidoto dokumentālo filmu «Sarkanais un brūnais». Nevis aktieru spēle, bet dokumentāli kadri. Nemēģināšu sīkāk atstāstīt filmas saturu. Tā jāredz katram pašam, jo tā atmasko vēsturnieku un mūsu likumlēmēju nezināšanu un melīgumu. Pie Brīvības pieminekļa vācu formās tērpti virsnieki 18. novembrī noliek ziedus. Visapkārt piemineklim ziedu kalni. Tas notiek vācu laikā, kā to sauc vienkāršā tauta, bet mūsu apstulbotie valstsvīri un vēsturnieki par vācu okupācijas laiku. Tālākajos kadros filma parāda, kā mūsu «atbrīvotāju» pakalpiņi miliči kā zvēri metas virsū vīram, kurš uzdrošinājies parādīt cieņu Brīvības piemineklim.
       «Mēs Otrajā pasaules karā bijām sabiedrotie,» apliecina kā vācu, tā latviešu leģiona karavīri.
       Nelielu nodevu oficiālam viedoklim pasaka kāds nenopietns večuks: «Krievi mums ar zābakotu kāju iespēra pa pakaļu, bet vācietis ar glazētu cimdu pa purnu.» Nezinu nevienu leģionāru, kurš minēto apstiprina.
       Uz leģionāru kapiem kolhozi cēla cūku kūtis. Filma parāda, kā no vircas un dubļiem izceļ pārapbedīšanai kritušo leģionāru kaulus. Šo filmu obligāti būtu jāredz Tautas partijas deputātam, bijušajam kolhoza priekšsēdētājam Slakterim, kurš nesen Saeimā dedzīgi uzstājās pret Leģionāru dienas atzīmēšanu.
       Filma arī pastāsta, ka mūsu leģionāri visaugstāk novērtēti vācu virspavēlniecības ziņojumos un šo atziņu pauž amerikāņu kara vēsturnieku pētījumi.
       Latvieši, patrioti! Rakstiet televīzijas vadībai un aiciniet šo filmu parādīt vēl un vēl. Tā jāskata vairākkārt. Tas būs morāls gandarījums sirmajiem varoņiem. Iespējams, iemetīs arī kādu saprāta dzirksteli augsto amatpersonu komunisma murgu pilnajās cāļu smadzenēs.

J. Freimanis
http://home.parks.lv/latvietis/02_janvaris/lapa5.htm

Atslegas vārdi: okupanti40

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Kaspars B. 9. mai 2011. 09:45

Protams. Uzvarētāji pēc kaŗa sanāca kopā lai sadalītu laupījumu. (Jalta) Paši sarunu dalībnieki jau zem zemes, bet slepenie protokoli vēl joprojām ir slepeni, tātad secinājums - ja jau slepens, tad vēl spēkā esošs. Citādi jau nebūtu jēgas slepenībā turēt...

Vasilijs P. 9. mai 2011. 08:34

Patiess apgalvojums-ASV un parejas Lielvalstis esot veikusas Darijumus...

Autorizācija

Ienākt