Katram trešajam.

11. mai 2011. 12:02

Cukura diabēts.

Vai zināt, kāds ir jūsu cukura līmenis asinīs? Nekad par to neesat interesējies? Velti!
    Diabēts piezogas nemanāmi, tas pazemina dzīves kvalitāti un pat saīsina mūžu. Statistika vēsta ,ka šobrīd pasaulē ar šo kaiti slimo 60 miljoni cilvēku un ik 10-15 gados šis skaits dubultojas! Prognozē, ka 2025 gadā šī saslimšana kļūs par 6% pasaules iedzīvotāju nāves cēloni, tikpat daudz, cik HIV/AIDS.
    50% cilvēku, kuri slimo ar 2.tipa cukura diabētu, par to pat nenojauš, tāpēc droši var sacīt : slēptais diabētiķis ir gandrīz katrā ģimenē.

Cukura diabēta agrīnās pazīmes:
    Sausums mutē;
    Slāpes, bieža urinēšana;
    Nemotivēta novājēšana;
    Ādas nieze;
    Lēna brūču un iekaisumu dzīšana;
    Nejūtība vai durstīšanas sajūta rokās un pēdās;
    Slikta dūša, vemšana;
    Izsitumi uz ādas furunkuli.                            

Iemesli, no kuriem rodas 1. tipa cukura diabēts ir dažādi. Tas var būt iedzimts, tātad ģenētiski, vai arī to izraisa imūnsistēmas traucējumi, kuru izsauc olbaltumvielu mutants GAD, kurš atrodas B šūnās un atbild par insulīna izstrādi. Uz šo dienu ir pierādīts, ka imūnsistēma mēģina iznīcināt šūnu, kura satur šo olbaltumvielas mutantu, bet tā vienlaikus iznīcina arī insulīna izstrādi.
Otra teorija ir tā, ka infekciozais aģents bojā aizkuņģa dziedzeri. Imūnā sistēma metās virsū infekciozajam aģentam un līdz ar to nomāc vai iznīcina insulīna izstrādājošās inficētās šūnas.Ja šūnas iet bojā, tad tās atjaunot praktiski nav iespējams. Bet ja imūnā sistēma pārtrauc aizkuņģa dziedzera šūnu iznīcināšanu, tai momentā, kad šūnas ir tikai nomāktas, bet vēl nav pilnībā iznīcinātas, tad tām ir iespēja atjaunoties un atkal atsākt no jauna izstrādāt insulīnu.
Abi modeļi ir vienādi- abos gadījumos ir jāizmanto imūnmodulatori. Ir zināms, ka Transfer Faktoriem ir 3 funkcijas: Induktorās, Supresorās un Antigētnspecifiskās. 1.tipa cukura diabēts ir pieskaitāms pie auto imūnajām saslimšanām. Pie šā tipa diabēta pirmām kārtām ir imūnsistēmas traucējumi. Šī saslimšana ir ļoti sarežģīta un principā nav iespējams pārtraukt vispār pieņemto ārstēšanu.
Tranfer Faktoru lietošana uzlabo slimnieka pašsajūtu, pazemina cukura līmeni, kā arī atbilstoši samazina insulīna  devu. Bet pats galvenais bloķē  tālāku diabēta progresēšanu. Vajadzētu saprast, ka 1.tipa diabēta izcelsme  ir auto imūnā procesa rezultāts, kurš nepārtraukti turpina attīstīties.
Un ja jau vairs nevar pilnvērtīgi atjaunot aizkuņģa dziedzera šūnas, tātad līdz ar to šis pašiznīcināšanās process ir jāapstādina, kamēr tas nav sagādājis nepatikšanas un šo procesa tālāku attīstību var apstādināt Transfer Faktors.
No visiem cukura diabēta pacientiem,ar šīs slimības 1. tipu slimo 10-20% visbiežāk cilvēki,kuri jaunāki par 40 gadiem.
Pie 2.tipa cukura diabēta muskuļi kļūst nejūtīgi pret insulīnu, šī parādība saucas insulīna rezistence vai pieaugušo diabēts.
Insulīns šajā gadījumā vairs nespēj nogādāt glikozi no asinīm uz šūnām. Bet arī šajā gadījumā var palīdzēt Transfer Faktors, jo tas iedarbojās uz imūnsistēmu un palīdz mazināt saslimšanas simptomus, uzlabo slimnieka labsajūtu un stājas pretim negatīvajām organisma izmaiņām saistībā ar šā tipa diabētu. Pie jebkura tipa organisma iekšējām infekcijām vienmēr pastāv veselības pasliktināšanās draudi.
2.tipa cukura diabēta slimniekiem aizkuņģa dziedzeris insulīnu izdala, bet organisms nespēj to efektīvi izmantot.Ar to slimo apmēram 80% cukura diabēta pacientu. Parasti saslims pēc 40 gadu vecuma.
Cukura diabēta simptomu kopums var būt atšķirīgs.Ne vienmēr raksturīgas visas nosauktās pazīmes. Bieži vien tām pat nepievērš uzmanību. Parasti indivīds, kurš dažādos veidos centies atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, priecājas par zaudēto svaru un nevis vēršas pie ārsta, bet veic iepirkšanās tūri apģērba veikalos.Taču svara zaudēšana ir viens no galvenajiem diabēta simptomiem un neievērots var pat izraisīt diabētisko komu.
Tā kā nieze bieži ir pastiprināta dzimumorgānu apvidū, saslimušais parasti dodas pie dermatologa vai ginekologa, atliekot endokrinologa apmeklējumu, pat uz vairākiem gadiem.
Viens no galvenajiem cukurslimības simptomiem ir stipras slāpes, ko pavada bieža vajadzība doties uz labierīcībām. Cukurslimnieku urīna daudzums palielinās līdz pat 9 litriem diennaktī.
Kā vēl viena cukurdiabēta pazīme ir minama parodontoze, tāpēc, ja gada laikā viens pēc otra izkrīt vairāki zobi, nekavējoties jādodas pie endokrinologa.
Transfer Faktors ir efektīvāks par 500% salīdzinot ar jebkuru imūnmodulatoru, kas ir pierādīts un noskaidrots pēc iespējami pieejamās medicīniskās literatūras.
TF Glu Coach  spēj atjaunot B šūnu veidošanās procesu.

Atslegas vārdi: cukurs1, slimības0, transfer faktors.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Andis S. 11. mai 2011. 14:11

MMM vai tik Jūs neesiet dakterīte??? man personigs jautājums kāpēc ši tēma Jūs satrauc???

Autorizācija

Ienākt