Aborts....

14. mai 2011. 17:07

.......draudzenei meita mācas 11 klasē. Esot stāvoklī un draudzene izmisusi man prasa, ko darīt. Kā es varu dod padomu un uzņemties atbildību par otra cilvēka dzīvi........ko jūs šādā gadījumā darāt.....dodat padomu, iesakat vai atturaties no padomiem. Kā palīdzēt, neuzņemoties atbildību par teikto, ja cilvēks lūdzoši gaida atbildi un atbalstu!?

Atslegas vārdi: dzive38590

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Dzēsts profils 15. mai 2011. 12:31

Meitenes, - mēs , pieaugušās , pieredzējušās, zinošās, gudrās un atbildīgās,skatāmies no savām - strādājoša, daudz maz patstāvīga , ar vietu dzīvē- cilveka pozīcijām.Un pat tad- lai cik mēs būtu apdomīgas, arī katrai no mums var sanākt kāda šaize, kad ir jāpieņem nepatīkams lēmums.  Tai meitenei nekā no tā vel nav. Ir tikai dabas dotā fiziskā iespēja kļūt par mammu. 11.klasē zīdaiņu nav, taču arī vēl gluži pieauguši cilvēki viņi nav.Jā, noteikti- vajadzēja domāt kaut vai 5 minūtes pirms seksa ar čomu- ar ko tas var beigties, pilnīgi piekrītu, bet- situācija ir reāli tāda, kāda ir. Un , lai bērnu ne tikai piedzemdētu , bet arī pilnvērtīgi uzaudzinātu nepietiks ar skaistām runām par prieku , ko viņš sagādās, par mātes laimi, u.t.t. Starp citu- meitene ir ļoti jauna, un ir iespejamība , ka bērnu var nebūt arī pēc pirmajām patologiskajām, smagajām dzemdībām,. Sakiet tā godīgi- jūs katra zināt n-tās sievietes , kuram ir jaunām taisījusi abortus un visas tagad bez bērniem  raud spilvenos? Jā, ir tāda iespejamība, taču- vismaz man tādas sievietes nav satikušās, toties daudzas ir  izvelējušās so procedūru kā kaut kādas situācijas risinajumu. Un nekas nav zaudēts- ir gimenes, ir berni- mīlēti, gaidīti, loloti.. .Bet, ja pasaulē nak negribēts, nemīlēts bērns, ko tad- nepadomāsim arī par to?Manyuprat, vislabākais padoms šai ģimenei būtu- mātei un meitai kopīgi doties [pie laba speciālista- ginekologa, un uzklausīt to, ko ārsts teiks- konkrētam cilvēkam, meitenei.

Sanita B. 14. mai 2011. 21:51

Ja jau bērniņš ir pieteicies, ir jādzemdē. Par sekām agrāk vajadzēja domāt...Mātei ieteiktu meitu atbalstīt, cik iespējams, bet meitenei tā būs dzīves skola. Par abortiem nevar būt ne runas. Ne tikai tāpēc, ka tā IR slepkavība, bet arī tāpēc, ka nākotnē varētu izrādīties, ka meitenei bērnu vairs nevar būt pēc veiktā aborta. Skolu varēs pabeigt arī gadu vēlāk un tad jau varēs atskatīties atpakaļ jau ar citu skatienu. Tici man....ja viņām šobrīd ir doma par abortu, tad pēc gada šokēsies, kā varēja tam mazajam brīnumam ko tādu vēlēt....

Alise .. 14. mai 2011. 20:23

..šis ir ļoti personisks jautājums...te padomu nevar dot...vienīgi pateikt, ka tā ir slepkavība...tiek noslepkavots cilvēciņš, kurš nevar sevi aizstāvēt...!..ja jau reiz ir stāvoklī, tad vajag dzemdēt, jo vairāk tāpēc, ka var sevi padarīt nelaimīgu uz visu mūžu....var vairs nebūt nekad māmiņa!

Dzēsts profils 14. mai 2011. 18:50

11klasē zīdaiņi nemācās, pietiekami pieaudzis cilvēks, lai uzņemtos atbildību par bērnu!

Dzēsts profils 14. mai 2011. 18:42

Vispirms jau būtu jāuzklausa pati meitene- kas viņai prātā un sirsniņā notiek. Varētu izrunāt visus iespējamos variantus, vienalga kādu lēmumu viņa pieņemtu. Bet, lai viņa spētu kaut ko pieņemt vispār, viņai ir jāzin- kas var būt , un ar ko varētu sanākt saskarties gan aborta gadījumā, gan variantā, kad bērniņs piedzimst ... Sākot ar tīri praktiskām lietām, beidzot ar hipotētiskām. Nosodīt meiteni par lēmumu par labu abortam nevienam nav tiesību- neviens  nedzīvos viņas dzīvi, un bērnu neaudzinās...Ja vecāki ir gatavi uzņemties apgādat gan meitu, gan mazbērnu, palīdzēt ļoti , ļoti daudz ka minimums tuvākos 5 gadus- tad vēl  reāla tā doma- laist mazo pasaulē.

Dzēsts profils 14. mai 2011. 18:37

Tā nebūs mēbele ko ieliksi kaktā.
Ja neesi miljonārs(lv ir tikai 2 kateg.,),tad to misiju jāpārtrauc.
Lai neviens nekladzina,ka šajā ,,uzpūstajā kapitālistu,, valstī var citādāk.

Dzēsts profils 14. mai 2011. 18:18

Kamdēļ nedot padomu meitenei, kas grasās noslapkavot savu bērnu! Viņa jau varbūt to vēl neapzinās, jo viņai no punča vēl neizspiežas, ne rociņa, ne kājiņa, vēl jau nejūt, kā mazais kustās, bet gan jau ka jūt, kā organisms mainās gaidot ko īpašu, jaunu dzīvību!

http://www.youtube.com/watch?v=CGO50CEAlp4

Dzēsts profils 14. mai 2011. 17:57

Tas ir jāizlemj meitenei pašai un citiem ir jāciena viņas izvēle, lai kāda tā arī nebūtu. Sen senos laikos, kad mācījos medskolā , mums ginekoloģija lasīja pensionēts ginekologs, feins vecis.
Kad runājām par pretapaugļošanos viņš teica: Kefīrs dod 100% garantiju, ka nekā nebus. Mēs protams - kā , kur, cik utt. Viņš smejās: TĀ vietā  vienkārši iedzeriet kefīru un viss būs labi, bērniņš nepieteiksies.

Dzēsts profils 14. mai 2011. 17:40

Abort, Retry, Fail? and similar computer error message prompts are given by the default critical error handler in DOS

Maigimīksto paaudze, jopiķ

Laimdota E. 14. mai 2011. 17:20

Padoms ir jādod.Noteicēja ir viņa un viņas ģimene.Es personīgi abortu(slepkavību)nekad ne darītu,ne ieteiktu.Mūsu laikos nav nekāds kauns būt vientuļai māmiņai,un izglītību arī var pabeigt vakarskolā.

Frēzija v. 14. mai 2011. 17:14

Tu tā pa pliko uzjautā, laikam jau tai meitenei draugs nozudis, cik saprotu, ja jau radies tāds jautājums, tas protams ir jāizlemj savā ģimenē, pakonsultējoties ar ārstu, domāju, ka nevajadzētu atbrīvoties no bērniņa.
   ......reizēm domāju....cik labi tomēr, ka man nav meitu, bet vispār man puiši ir apzinīgi un zin ko dara......
   Vēlu veiksmi pozitīvam risinājumam!

Mārtiņš M. 14. mai 2011. 17:13

   traks vai paliec, tavs?.....

Autorizācija

Ienākt