Sakums ir.Kam?

29. mai 2011. 15:06

To nezinām. Pārmaiņas ir sākušās. Ārsti jau tomēr zina, ka arī pašā pēdējā brīdī veikts grieziens var noturēt pie dzīvības. Lai izdzīvotu, jāpalīdz arī pašam slimniekam, jāgrib tapt veselam.
Pirms neilga laika bija sūdzība - politikāņi tautu neuzklausa. Pavisam drīz gan būs brīdis atkal tautai izteikt savu vēlēšanos vai nevēlēšanos pēc jaunas Saeimas. Cik aktīva būs tauta? Visu noteiks tik tie daži nepieciešamie, lai šajā gadījumā referendums būtu noticis?
Sākums ir. Ir teorijas, spriedelējumi ap tām. Bet varbūt šai mazajai tautai tāda Saeima vispār nav jāuztur? Valstij kā tādai nepieciešama tikai valdība.
Neviens, izņemot pašu prezidentu un varbūt vēl dažus cilvēkus, nezina, vai izdevīgi kādam nebija visu vainu novelt uz oligarhiem, noņemot ES un ASV ieinteresētību, atbildību par notiekošo. Latvija ir tik maza, ka bez savienībām neprot dzīvot - ilgus gadus sastāvēja psrs, tagad ES.
Politiskā krīze. Brīdi pēc izraušanās no ekonomiskās bedres. Bet varbūt tomēr otrādāk - nebūtu politiskās krīzes, ekonomiskā krīze būtu vieglāka? Oligarhi nebūtu no tautas paņēmuši visu iespējamo un neiespējamo.
Tautai jāmaksā alga tādiem politikāņiem mēnesī, kaut paši, arī pat strādājot, tik daudz saņem tik gadā?
Vakardienas prezidenta paziņojums nav beigas. Tas ir tikai sākums. Sākums arī tam, lai nebūtu jāsaka - kāda tauta, tāda valdība.
Jaunie, nevajag tēlot Sprīdīšus, dodoties laimi meklēt svešumā. Tas ir saprotams, ja jaunie nevēlas ēst to, kas vārīts 20 gadu garumā. Tik tas katls nu ir apgāzts, vismaz pusgāzts. Piepildīt no jauna to var tikai jaunie. Tiem pensionāriem, kuri kaut kādu politikāņu vēlmju pēc gribas tapt par valsts prezidentu, arī var atrasties vieta uz katla malas. Jau piepildīta katla. Bet vai jaunie atļaus? Uz pašu piepildītā katla sēdēt citam, kas neko pat nedara, tik norāj piepildītājus?
Izskatās, ka Zatlers pēdējā mirklī ir izlēmis jaunajiem atļaut piepildīt katlu. Nodevis visu tautas rokās.
Teorijas ir teorijas. Skaistas. Bet teorijas mainās, tās var mainīt. Teorijas taču raksta pēc dzīvē reāli notiekošā. Varbūt jāmaina Satversme, lai tie Sprīdīši, kas devušies pasaulē, vēlētos atgriezties dzimtajā zemē?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Dzēsts profils 30. mai 2011. 00:57

Kāda Tauta,tāda Valdība,Tauta par 20 gadiem nav pratusi izvēlēties Valdību,tad jāstrēbj to putru,ko paši savārījuši!!! Nebalso par PLL,tad Oligarhi būs no Saeimas ārā....

savsem k. 29. mai 2011. 21:46

Tautas marasms visu pagriezīs atpakaļ - - tieši tā , kā bija ..

Autorizācija

Ienākt