Ko par tevi saka tavs rokraksts???

11. aug 2011. 12:15

Rokraksta analīze jeb grafoloģija – metode, kas ļauj noteikt personības iezīmes pēc rakstītāja rokraksta.
Kopumā grafologi izmanto vairāk nekā 300 dažādu rokraksta iezīmju, lai noteiktu cilvēka personību. Iepazīstināsim ar dažiem paņēmieniem, ko ikviens var izmantot, lai mēģinātu atšifrēt savu vai citu cilvēku raksturu. Paņem tīru, baltu papīra lapu, pildspalvu un uzraksti aptuveni desmit rindiņu garu tekstu. Vari to lūgt izdarīt arī kādam draugam vai ģimenes loceklim. Pēc tam izlasi šos padomus un izdari secinājumus!

1. Slīpums uz labo pusi norāda atbildi uz saskarsmi, bet ne to, kā tā notiek. Piemēram, rakstītājs var vēlēties būt draudzīgs, atsaucīgs, manipulēt, ietekmēt, pārdot, kontrolēt vai būt mīlošs – tās ir tikai dažas iespējas, kuru tālāka interpretācija atkarīga no citām rokraksta iezīmēm.

2. Ja rokraksts ir taisns uz augšu, tas norāda uz neatkarīgu raksturu.

3. Tendence burtus slīpināt uz kreiso pusi norāda uz emocionalitāti un atturīgumu. Šim cilvēkam svarīgākais ir būt patiesam pret sevi – viņš var ierauties sevī, ja citi pieprasa pārāk daudz.

4. Rokrakstu veido trīs zonas – augšējā, vidējā un apakšējā. Vidējais rokraksta lielums ir trīs milimetri katrā zonā, kas veido kopējo aptuveno burtu augstumu – deviņus milimetrus. Novirzes uz abām pusēm uzskatāmas par lielu vai mazu rokrakstu.

5. Lieli burti var nozīmēt ekstravertu personību vai arī uzticības izrādīšanu lasītājam, ko gan parasti nedemonstrē svešiniekiem.

6. Mazi burti, gluži loģiski, var nozīmēt pretējo. Sīks rokraksts var arī norādīt uz domātāju un zinātnieku atkarībā no citām rokraksta iezīmēm. Ja raksts ir mazs un smalks, rakstītājam, visticamāk, nav izteiktu saskarsmes spēju ārpus ierastā loka. Šiem cilvēkiem parasti nav viegli iejusties jaunā sabiedrībā.

7. Liels spiediens norāda uz apņemšanos un nopietnu uztveri, bet pārmēru stiprs spiediens nozīmē, ka rakstītājs dažkārt cieš no nervu spriedzes un asi reaģē uz kritiku, pat ja tā nav domāta viņam. Šādi cilvēki vispirms reaģē un tikai pēc tam uzdod jautājumus.

8. Viegls pildspalvas spiediens norāda uz jūtīgumu pret noskaņu un iejušanās spējas citu cilvēku izjūtās, bet var arī norādīt uz vitalitātes trūkumu, ja spiediens ir nevienāds.

9. Augsti augšējās zonas burti (burtos l, t, h un citos) norāda uz mērķiem un ambīcijām vai, ja tie ir ļoti paaugstināti, cilvēkam var piemist nereālas ambīcijas pret sasniedzamajiem mērķiem.

10. Ja augšējās zonas cilpas ir proporcionālas pārējam rokrakstam, tas norāda uz cilvēku, kuram patīk lietas pamatīgi apdomāt un kurš apveltīts ar jūtīgu, bet saprātīgu iztēli. Platākas augšējās zonas cilpas liecina par tieksmi izsapņot idejas un pie tām kavēties.

11. Ja augšējais vilciens tiecas augšup un tad atgriežas virs paša burta, rakstītāks, iespējams, cenšas apspiest iztēli un ievērot veicamā darba prasības.

12. Apakšējā zona (burti g, p, j) taisna līnija uz leju norāda uz nepacietību ātrāk paveikt darbu.

13. Apakšējā zona (burti g, p, j) - Līgana līnija stāsta par izvairīšanos no agresijas un konfrontācijas.

14. Pilna cilpa ar spēcīgu spiedienu raksturo enerģisku, pelnošu, juteklisku cilvēku gan atkarībā no saistības ar citām rokraksta iezīmēm. Pilna apakšējā cilpa ar vieglu spiedienu norāda uz vēlmi vai nepieciešamību pēc drošības.

15. Vidējā atstarpe starp vārdiem atbilst vienam burtam konkrēta cilvēka rokrakstā. Lielas atstarpes starp vārdiem it kā paziņo – „dodiet man vietu, kur elpot”.

Atslegas vārdi: rokraksts0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Janis C. 16. aug 2011. 21:43

CIK VAR SPAMOT SLIMAA EJ ARSTETIES

Autorizācija

Ienākt