Sēņu laiks.

31. aug 2011. 15:05


Ko dara cilvēks,kad tam pavisam negaidīti pašā sēņu laikā iegadās brīva diena?Turklāt mežs ir pieejams,un nav it nekā,kas spētu aizkavēt doties,kur vien sirds vēlas.Protams,iet sēnēs.Ups,piedodiet tie,kam sēnes bijušas nebijušas.:)
Es eju sēnēs.Un nemēģiniet man aizrādīt,ka man jau tā nav it nekāda problēma-ne laika ne attāluma ziņā! Arī man vismaz pa durvīm ir jāiziet un pašas šās istabā nenāk ne sauktas.
Nu tā es saposos-kaut kad taču tām baravikām jāsākas,ko šīs šovasar kavējas?Tātad-es eju baravikās.Nu varbūt vēl gailenēs,apšu bekās...Bet ne jau alksnenēs vai cūcenēs.Man vajag bekas.
Ceļš līdz manai mīļajai sēņu vietiņai gan neliecina,ka būs,ko lasīt-sēnītes var saskaitīt uz pirkstiem,bet mana apņemšanās ir liela.
Nonāku savā sēņu vietiņā,laiks jauks,spīd saulīte un pa mežu staigāt ir ļoti patīkami.Arī apmaldīties neiespējami-mans mežiņš izkārtojies trīsstūrī,ko no vienas puses ieskauj pļava,no otras izcirtums,un trešajā pusē mani gaida ceļš-uz mājām.Iebrienu eglītēs un pamazām attālinos no ceļa un tuvojos pļavas malai.Un nepamanu,ka pa šo laiku saule jau pazudusi.Tas taču nekas,man nav kur pazust.Nav jau arī,bet bez saules staigāt pa mežu...nu ziniet-egles visas vienādas,ja nepazīsti katru koku personīgi,tad ...nu tad ir tā-eju mežā arvien dziļāk,meklēju sēnes,kuras ceru atrast,bet-priekšā nogāzts koks,tam jāapiet apkārt,tad tāds biezoknis,kuram cauri nevar tikt-atkal eju apkārt,tad slīkšņa-nudien varu derēt,ka pagājušajā reizē te tādas nebija.Vai tad tiešām tik stipri pielijis?Un nu ...bāc,atkal esmu uz ceļa.Es taču gribēju dziļāk mežā.:D Eju atkal.Tagad cītīgi pievērsīšu uzmanību tam,kurp dodos.Nu jā,izdevās,bet...tagad aizmirsu,ka sēnes jāmeklē.:D Nu nav jau tā,ka nav nevienas.Ja kādai gluži virsū jākāpj,tad tā tomēr mana .:) ;) Un cūcenēm brienu pāri-mani neinteresē rūgtas sēnes.Man vajag visu saldu.Netīk rūgtums nekādās izpausmēs.Ne dzīvē,ne pārtikā.Un sēnes tādas,ko uzreiz var cept.Nu tā jau nav,ka grozs tukšs,tikai baraviku gan joprojām nav.Nav tik daudz,cik gribētos.Labi,ka mani nepieviļ manas pārbaudītās vērtības,un man zināmie laukumiņi,kur savs deguns jāiebāž.Gailenes,čigānietes,pa kādai apšu bekai...Nepazīstat čigānietes?Tas labi,man paliks vairāk.:) Un tā nu esmu šo to salasījusi,un varu atkal gan pusdienas sagatavot,gan šo to arī ziemai noglabāt.Eju mājās,ļoti uzmanīgi skatoties,kur eju,bet nu jau vairs nav jāuztraucas-saule man palīdz kā spēdama,neapmaldīšos.

Atslegas vārdi: sēnes6

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Dzēsts profils 22. sep 2011. 22:47

Jaunsudrabiņš-2011   
Par velti muguras slapinājām,
zem egļuzaru rasas,
baraviku knapi nemam!
/tārpu konkurence/
...bet nākošgad....

Ilona M. 31. aug 2011. 21:37

Lai nu būtu,ka vajag visas,bet katram taču savādākās attiecībās.Un man to rūgto vajag pavisam,pavisam nedaudz.

Maija V. 31. aug 2011. 21:06

Cūcenes ir vienas no feinākajām sēnēm un labi vien ir,ka ej garām,man vairāk paliks Bet,ja nopietni,tad cilvēka organismam ir nepieciešamas visas četras pamatgaršas-rūgts,sāļš,salds un skābs,ja tas nesaņem kaut ko no tā,tad dod signālu piespiedu uzņemšanai,kāpēc visas zāles ir rūgtas,varbūt tieši tāpēc-lai kompensētu rūgtā deficītu organismā...

Aivars K. 31. aug 2011. 17:00

dārzniec, vot tu tīri sakarīga sāc palikt.. nu ir tas sekss mūžīgs.. un vecs kā pate pasaule.. un lai neviens nesaka, ka padomju laikā nebija.. bija.. tik  ne uz pl\āča, bet siena šķūnī, salmu stirpā.. no katra paša izdomas atkarīgs..))

Dārzniece K. 31. aug 2011. 16:19

          Nu pagaidi, Tu man! Jau šo sestdien agri no rīta brauksi uz mežu un nevis zvilnēsi mašīnas sēdeklī, klausīsies DZĪVĪTE, DZĪVĪTE, ŠUPOJOS TEVĪ un ēdīsi marmelādītes, bet bridīsi pa purva malu un griezīsi alksnenes un cūcenes! Tā tas būs un ne citādi!.........   To mūžīgo seksu sagribējis! ......

Aivars K. 31. aug 2011. 15:36

a kas tad nespēj, kooo?.. es speciāli paslēpjos  papardēs.. ja nāks meklēt, varbūt i kas sanāks no ***apsolītā***..p

Ilona M. 31. aug 2011. 15:35

Jā,grūti ar tādiem,kas paši par sevi nespēj atbildēt.

Aivars K. 31. aug 2011. 15:33

man akundze arī ska, ka labāk vienai.. tad visas bekas pašai tiek un nav mute sausa jāizbļauj, kad es pazūdu..ppp

Ilona M. 31. aug 2011. 15:32

Es sēnēs eju viena.Un tikai viena.

Aivars K. 31. aug 2011. 15:32

a ko es saku.. tā nenovīdība [ka tik citam kāda beka nepaliek] cilvēku tokš par pēdīgo blēdi pārvērš..p jau pilni kastroļi un burkas, bet vēl nes mājās.. visādām cepurēm - i košām, i tādām pelēkām kā vecas meitas vaigi..p

Dilaila L. 31. aug 2011. 15:30

Aivar, ne pa velti ir teiciens "Skaties uz maniem darbiem, neklausies manos vārdos"!

Aivars K. 31. aug 2011. 15:22

vot, vot es ar par tām sēnēm aizdomājos.. kad kundzei gribās uz labākajām sēņu vietām tikt tad sasola seksi i zaļās sūniņās, i  koka zarā.. a kā tiek mežā, tā pazūd nezināmā virzienā.. man tad ar nekas cits neatliek, kā sņes meklēt.. a , ja būtu godīga un turētu vārdu, tad varētu tā sēņošana dikti smukā pasākumā pārvērsties..))

Autorizācija

Ienākt