Patiesība par seksu TV ekrānā

16. okt 2011. 14:58

Sekss dzērumā
Ne vienā vien seriālā var redzēt, kā pēc ballītes jauniešos pēkšņi mostas kaisle, un ballīte beidzas gultā... Tieši tā – ja esi lietojis alkoholu, jūties drošāks darīt lietas, kurām ikdienā varbūt pietrūkst drosmes: beidzot uzrakstīt savai simpātijai SMS, atklāt kādam savas jūtas, noskūpstīt u. tml. Bet tas nebūt nenozīmē, ka arī sekss šādā situācijā automātiski būs nevainojams. Gluži pretēji. Ja esi lietojis alkoholu, nav īstais brīdis rīkoties un pieņemt lēmumus, no kuriem skaidrā prātā baidies. Tāpēc nemēģini atkārtot TV seriālos un filmās redzētās ainas – tava dzīve nav amerikāņu seriāls, un neapdomīga rīcība labākajā gadījumā būs jānožēlo nākamajā rītā, sliktākajā – visu turpmāko dzīvi.

Publiska flirtēšana vienmēr un visur
Tā vien liekas, ka TV ekrānā paralēli jebkurai seriāla sižeta līnijai vienmēr ir arī flirts starp varoņiem un mīlas jūtas. Vienā no populārākajiem pasaules seriāliem Grejas anatomija varoņi pat starp klientu dzīvībām bīstamām operācijām pamanās viens otram izrādīt savas jūtas un simpātijas. Protams, tas šķiet aizraujoši – nemanāmi nolīst no citu acīm, lai paskūpstītos... Filmās viss parasti rit pēc ideāla plāna – neviens mīlniekus netraucē, telpa ir kā radīta, lai tur pārgulētu, arī prezervatīvi kaut kā vienmēr gadās pie rokas. :) Paturi prātā, ka šādas situācijas nav balstītas uz patiesiem notikumiem, jo katra seriāla tapšanā tiek ieguldīti milzīgi līdzekļi, lai radītu ideālu scenāriju, lai aktieri būtu nevainojami un kadra izkārtojams perfekts.

Laišana pa kreisi nav norma
Intrigantes sērijās varam vērot, kā Čaks un Blēra neskaitāmas reizes ir šķīrušies un atkal sagājuši kopā, kā savos šķiršanās periodos vēl paguvuši salaist ar citiem, taču tas nenozīmē, ka tā ir normāla ikdiena visas pasaules jauniešu dzīvē. TV ekrānā diemžēl nekad neparādās, ka abi jaunieši pārrunātu arī droša seksa jautājumus... Atceries – jo vairāk partneru tev ir bijuši, jo lielāka iespēja kļūt par kādu seksuāli transmisīvas slimības pārnēsātāju, tāpēc jo īpaši svarīga vienmēr ir prezervatīva lietošana. Pat gadījumā, ja pēc kāda laika atkal saej kopā ar savu bijušo, ko it kā ļoti labi pazīsti, neaizmirsti par drošu seksu, jo tu nevari būt pārliecināts par to, ko tava otrā pusīte darījusi jūsu šķiršanās laikā. Nē, tev nav jākļūst uzbāzīgi aizdomīgam, vienkārši atceries, ka tas ir svarīgi, jo runa ir par tavu un tava partnera veselību.

Ko saka slavenības?
Bleika Laivlija (Intrigante):
“Spēlēt seksa ainas nebūt nav tik vienkārši vai patīkami, kā izskatās TV ekrānā. Parasti filmēšanas laukumā ir vismaz 40 cilvēki, katrs dara savu darbu, visu laiku tiek dotas instrukcijas, kā labāk kustēties, kā atgāzt galvu, kur likt rokas. Šajās ainās nav ne grama no romantikas!”

Eds Vestviks (Intrigante):
“Spēlēt Čaka varoņa seksa dzīvi man ir diezgan liels izaicinājums, jo reālajā dzīvē es esmu pilnīgi citāds. Tikai iemīlējies es varu mīlēties ar meiteni! Taču Čakam nav nekādu problēmu likties gultā ar vienu, otru, trešo... Es pats tā nemaz nevarētu, jo attiecības uztveru ļoti nopietni un nekad nevienu nekrāptu.”

Elēna Pompeo (Grejas anatomija):
“Filmēt seksa ainas ir ļoti dīvaini, jo aktieri ir mani darba kolēģi. Ar dažiem no viņiem filmēšanas laikā izveidojas ļoti labas attiecības, un dažus pat dēvēju par saviem brāļiem. Kamēr kameras ieslēgtas, man jātēlo kaisle un iekāre, savukārt, kad filmēšanas gaismas izslēgtas, man gribas teikt: Derek, novāc rokas no mana dibena!”

Latvijas statistika*
19% meiteņu un 22% zēnu 15 gadu vecumā ir bijušas dzimumattiecības.
Pirmajās dzimumattiecībās no grūtniecības izsargājušies tikai 73% 15–19 gadus vecu puišu un 51% meiteņu.
Apmēram piektdaļa 15–24 gadus vecu meiteņu ar grūtniecības pieredzi jau veikušas atkārtotus abortus, viena aborta pieredze ir 33% jauno sieviešu.
Grūtniecības uzskaitē 2008. gadā stājušās 2,3% pusaudžu (2007. gadā – 2,4%).
2008. gadā bijušas četras dzemdētājas līdz 14 gadu vecumam un 513 no 15 līdz 17 gadu vecumam.
Vecumā no 15 līdz 19 gadiem ir ļoti liels smēķējošo dzemdētāju īpatsvars – 20,5%, kas liecina gan par vieglprātīgu attieksmi pret gaidāmo bērnu, gan arī par zināšanu un izglītības trūkumu jaunietēm.

Atslegas vārdi: interesanti2

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Lilita G. 21. nov 2011. 16:26

Nu risiniet savas problēmas citur, Maximus, tu it īpaši.  

Dzēsts profils 16. okt 2011. 19:30

.......chitos Dievardus neviens cheit amigosa nenem pa Pilnu ... Lilita vai tu to nejuti ....

Valdis V. 16. okt 2011. 17:30

šito sprediķi jau vajadzēja skolā iekopēt   ko tad šeit? te jau visi sen tam ir cauri izgājuši. un domāju tu pati arī   atradusi kam sprediķot

Dzēsts profils 16. okt 2011. 17:08

Latvijas statistika*? Es zinu meitenes,kuras jau 12 g.vecumā jājas,kā kuces,es gan sāku no 14 g.vecuma...

raisa l. 16. okt 2011. 16:03

  jāāā,   

Dzēsts profils 16. okt 2011. 15:58

nujaa   ..kadreiz to darija kletinaa ...citreiz pat atlavas rijaa pajadeleties ... bet nejau taka tagad ! ....jeb kad jeb kur jekada veidaa ....Sausmas ...!  
Jasauc bus taa tikumibas policija .... ...bet laigan vini nau pachi labaki    

raisa l. 16. okt 2011. 15:48

da viss pārspīlēts,seriālus skatoties,dzīve pagājusi garām un cilvēks brīnās..par pīpētājām-kad viņu nebij?,par agro dzimumdzīvi?agro grūtniecību?kādreiz bij savādāk?nu ne tak...mūsu vecvecāki bez seriāliem klētiņas slavēja...un teiciens,,karnevāla bērni,,ar radies sen.

Dzēsts profils 16. okt 2011. 15:41

man jau chiet ka taa grutnieciba parspoileta nedaudz ..., bet   kogan varu par to zinat ....es tachu dzivoju meza viduciii ...un te nestaiga senotajas ar lieliem punchiem ...njaa .

raisa l. 16. okt 2011. 15:38

Viss jau pareizi,bet kāpēc paralēles ar tv? tā jau dzīvē notiek-sex pēc ballītes,jūtas darbā,un flirts ir vienmēr bijis siev.ierocis.un seriālus jau neskatās visi,jaunatne jo sevišķi.un tā statistika par grūtniecību-kādreiz bij savādāk.visos laikos 14-15 gad.meitenes ir bijušas grūtas.

Dzēsts profils 16. okt 2011. 15:11

Nujaa   ....chita akmenu laviina butu taka sieviechu laucinaa iebiris ....

Autorizācija

Ienākt