Tauku rezervītes ziemai veicina saules trūkums

17. okt 2011. 14:26

„Pārejošs melanholisks un īgns noskaņojums rudenī un ziemā ir pilnīgi normāla parādība, ko vislabāk pārvarēt ar pastaigām svaigā gaisā, vienalga, cik pelēcīgs vai auksts ārā nebūtu”, saka klīnikas Premium Medical interniste Dace Cibule.

Bieži tiek runāts arī par organisma gatavošanos ziemai, uzkrājot tauku rezervītes, lai ķermenim būtu vairāk siltuma. Tiem, kuri ļoti rūpējas par savu ārējo izskatu, šādas rezervītes var šķist visai biedējošas, tādēļ uztura speciālista skaidrojums un ieteikumi var būt noderīgi.
Lai izvairītos no tauku šūnu izmēra pieauguma, Inga Pūce iesaka lielāko daļu pārtikas uzņemt dienas gaišajā laikā un neaizmirst par dārzeņu (500g) un augļu (300g) nepieciešamo diennakts daudzumu. Tajos esošais hlorofils palīdz „uzņemt” sauli un tās enerģiju tumšākos gada mēnešos, uzpildot cilvēka šūnu hlorofila rezerves.

Otrs aspekts, ko Inga Pūce nodēvē par garīgi – subjektīvu, ir cilvēka paša attieksme pret notiekošajiem procesiem dabā. „Pēc gaišās un saulainās vasaras vienai daļai cilvēku ir grūti pierast pie aukstāka un tumšāka gadalaika, kas tos emocionāli padara grūtsirdīgus, un mierinājums bieži tiek nodrošināts ar ēdienu, bet diemžēl neveselīgu”, saka uztura speciāliste un iesaka pieņemt un izbaudīt dabā esošos gadalaikus, kas sniedz papildu iespējas izbaudīt dzīvi visā tās krāšņumā.  

Atslegas vārdi: cilvēks402

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Frēzija v. 17. okt 2011. 23:09

Ar šo rakstu iepazinos Delfos pāris dienas atpakaļ.

Autorizācija

Ienākt