par sievitēm. ja ir luste, palasi:)

2. nov 2011. 15:37

„Jou, jou, esmu smuka” – tā ir diezgan šaura, tomēr manāma kategorija. Šīs meitenes ir kā cēlgāzes – ne ņem, ne dod. Viņas apzinīgi studē kaut ko (jā – tieši kaut ko), kas visbiežāk ir psiholoģija vai interjera dizains un piektdienu vakaros ļauj draudzenēm sevi beidzot izvilkt cilvēkos. Pirms tā visa ap 15 gadu vecumu izrādās, ka pusei krūtis nav paredzētas programmā untās tad kļūst par brīvajiem aģentiem, un gada, divu laikā pievienojas citiem meiteņu tipiem.

Mēness riņķo ap Zemi un arī „Jou, jou, esmu smuka” meitenēm blakus ir savi dabiskie pavadoņi – labākās draudzenes – kas, tāpat kā Mēness ir piemērotas, lai vienreiz gadā kāds skafandrā uz tām uzkāptu. Viņas var dēvēt par „Patīk puiši un tusēt” kategoriju. Viņas ir klāt, kad tu kā duļbins siekalojies ap smukajām. Viņas stāsta par foršām ballītēm un vecākiem vīriešiem. Viņas velkas nopakaļ, kad tu ar čaļiem ej dzert alu. Viņas saka, ka grib tevi un jautā – „Vai Tu nevēlētos kļūt par manu draugu?”. Šīs meitenes ir tendētas piesaistīt visu brīvo uzmanību un, atklāti sakot, darīt dzīvi neciešamu. Viņām ir vienalga, ar ko savienoties un par ko kļūt.

Ļoti plaša kategorija ir „Esmu labs draugs”. Viņas ir ne šis, ne tas. Ne interesantas, ne garlaicīgas. Ne jaukas, ne pretīgas. Dzied korī, bet tas arī viss. Kad lieta nonāk līdz darīšanai, līdz pēdējam brīdim nav redzams nevienā acī – dos vai nedos. Viņas parasti saka – „Vispirms es otrā cilvēkā saskatu cilvēku un tikai tad – vīrieti,” – un tu zini, ka viņas nemelo. Diemžēl, arī tu esi spiests vispirms meklēt viņā cilvēku, ja gribi pačamdīt meiteni.

„Vai tad tiešām nevar kaut ko vienreiz izdarīt normāli?” – šīm meitenēm nepatīk pilnīgi nekas. Tikpat bezjēdzīgi kā mēģināt ieviest korekcijas patēriņa kredīta līgumā, ir taisnoties šādai īgņai visas pasaules vietā. Tomēr tu to dari un pats nesaproti kāpēc. Jo vairāk tu taisnojies, jo mazākas kļūst viņas krūtis un tas sāp. Kad viens no jums beidzot piekāpjas, jūsu starpā ir dzimis naids uz visu mūžu, jeb aptuveni trīs līdz pieciem gadiem. Apmēram divdesmit piecu gadu vecumā šīs meitenes parasti pilnībā izsmeļ sevi, viņām vairs nekas nebesī un līdz ar to var teikt, ka viņas ir pilnībā sagatavotas dzīvei starp plīti un veļas mazgājamo mašīnu. Jāteic, pastāv vēl otra perspektīva – ja dzīve viņas neslāna pietiekami, šīm meitenēm ir visas cerības pilnveidoties un kļūt par dirsīgākajām priekšniecēm pasaulē.

„Es esmu pretīga un ar to lepojos, bet, kad iestāšos ģeogrāfos, tad gan tusēšu.” Te man nav ko daudz komentēt. Paši zinat no skolas gadiem – pretīgas, lišķīgas teicamnieces, kas gaida iespēju pasmirdēt ar savu intelektu. Pēc dažiem gadiem izrādās, ka no krokodila var izaugt tīri ciešams bumbulis, kas brauc ar stopiem pa Eiropu, lai pati sev iestāstītu, ka ir normāla. Tevī kaut kas notrīc ikreiz, kad viņa lieto vārdus „kokčiks”, „vienas nakts sakars” un „Amsterdama”, jo tu zini, ka viņa nekad, nekad neaizmirsīs, kā tu uzvarēji erudītu konkursā tikai tāpēc, ka spēji nosaukt piecpadsmit lielākās alus darītavas Latvijā.

„Esmu aktīva, jauniešiem jābūt aktīviem, ir taču tik daudz interesantu jauniešu organizāciju, informēju jauniešus par veneriskajām slimībām.” Šī tipa meiteņu nav daudz. Un paldies, ka tā, jo citādi pasaulē būtu daudz vairāk pašnāvību, psihisku saslimšanu un karu. Darīt visu, kas darāms – tā ir viņu misija un tavs klupšanas akmens. Tikai šāda meitene ir spējīga tevi ievilkt politiskas partijas jaunatnes organizācijā un tu, muļķis notici, ka tur būs jautri. Viņa brauc uz bērnunamiem, lai dāvātu bērniem prieku un pilnīgi nevainīgajos mazuļos paliek rūgtums par to, ka foršie cilvēki viņus nekad neadoptēs. Viņa ir ilūziju meistare. Nemaz neceri, ka pievienojoties pasaules glābšanas kustībai, Tu dabūsi nokniebties. Viņa kādu dienu uzaicinās Tevi pastaigāties un, kad Tu saspringti domāsi, ar kādu triku nospīdēt, lai jūsu lūpas pilnīgi dabiski, kā filmās sakļautos, viņa apsteigs Tevi, dziļi ievelkot elpu un – „Klau, man liekas, Tu īsti netici tam, ko mēs darām.” Un viņai būs sasodīta taisnība, jo Tu pat nebūsi spējīgs bez kļūdām nošļupstēt jaunatnes organizācijas pilno nosaukumu. Tu locīsies kā zutis, taču Tavās acīs viņa redzēs tikai savus gurnus un, nezin kāpēc, melnas biksītes.

Ļoti smags meiteņu tips ir „Manī ir tik daudz jūtu, bruņiniek, pakasi man muguru ar grāmatas stūri”. Zini – ja vilcināsies novērst acu skatienu kaut par sekundes simtdaļu – būsi laipni lūgts ellē. Tu dzirdēsi ļoti daudz, lai neteiktu – visu – bet pamatā – garlaicīgas pārdomas ar daudz svešvārdiem un šizofrēniskus maiguma uzplaiksnījumus. Jo plašākos teikumos Tu pats izteiksies, jo dziļākā purvā bridīsi. Viņa atcerēsies PILNĪGI VISU, ko Tu teiksi, tāpēc nebrīnies, ja kādu dienu no viņas atklāsi, ka Tev patīk teātris. Viss beigsies ar to, ka sēdēsit Dailē un tu kasīsi pauri – „Dzelzītis pohains, otrajam plānam nav kačkas, sūdu būšana – laikam sekss šovakar vēl nebūs.”

Ir viens sieviešu tips, ar kuru Tu sastapsies, kad bārda sāks pieņemties spēkā – proti, izmisušās trīsdesmitgadnieces. Visticamāk, pirmā pieteiksies kāda no apakškategorijas „Dzeru labu viskiju un, ja vajag, arī alu”. Tavai zināšanai, šai dāmai aiz muguras būs vismaz viena laulība, piecu gadu pieredze ar iepazīšanos internetā un antidepresantu kūre.

Nedaudz cerīgāka ir apakškategorija „Uz vīniem mums gaumes gandrīz sakrīt” Viņas, atšķirībā no pēdējām, nepiedāvās Tev iedzert uz viņu rēķina. Bet visādi citādi – tas pats, tikai izmisums mazāks, jo vēl jau palikušas slaidas kājas.

Uz iepriekšējo, pavītušo draiskuļu fona pavisam labi izskatās „Esmu vēl jauna, jo neesmu tik veca, lai nebūtu jauna” tips. Ja Tu esi gatavs redzēt pilnīgi visus iespējamos sejas krēmus, kopā skriet krosu, peldēt, kačāt presi, nodarboties ar jogu, skrituļot, slēpot, nūjot, atmest smēķēšanu, skaitīt kalorijas un naktīs klausīties, kā viņa, lotosa pozā sēžot, čukst „Kopt sevi, kopt sevi” uz sounds of nature fona – uz priekšu, ērzeli!

Kā no uguns ir jābīstas spēcīgu sieviešu. Apjās kā mazu ezi. Tev ir jādejo pa dzīvi ar parastajām, mirstīgajām – plaši, kā ballēs – izmantojot visu zāli un elkoņus! Tikai, kad būsi iemācījies nebuksējot valsēt uz abām pusēm, drīkstēsi lūgt uz deju sātanu brunčos.

Tagad mācies pamata soļus! Ja skolā Tu varēji gadiem trīties ap vienām un tām pašām jaunkundzēm ar pārliecību, ka vismaz vienreiz pa kļūdai kaut kas sanāks, tad tagad viss ir mainījies. Viņu ir kļuvis daudz, daudz vairāk un laika rīkoties – daudz, daudz mazāk.
Un ja Tu domā, ka svarīgs ir pirmais iespaids – ar šādu pieticību vari nemaz nesākties. Pirmais iespaids ir vienīgais, kas noteiks – dabūsi Tu to lellīti paspēlēties vai nē.
Kad sāksi runāt, ieskaite būs sākusies. Nekašņā pēc vārda azotē! Vajag laipnību – o, lūdzu, mīļā, cik tev tīk – un Tavai mēlei jākļūst īstai cukurfabrikai. Ja princese nošļukusi, ar to mundruma arsenālu, kas Tavā rīcībā, krievu armijai jāpietiek četrpadsmit Borodinām. Tām jābūt atmiņā paliekošām iedzeršanām, kad Tu saki tostus… Un bēres! Nelaiķa pēdējā pilnā loze, ja Tu būsi uzstājies!

Iespējams, pats svarīgākais piebraukšanas mākslā ir balss tembrs. Salons „Dīvāni&Dīvāni” var pievienot vēl divus dīvānus nosaukumā un atrasties kaut visapkārt Dominai – kamēr reklāmu neierunās Juris Kalniņš pēc kārtīga trīsdiennieka, neviena dāma neapstāsies seksa laikā, lai vecim paziņotu – „Klau, man reiz pietiek, rīt braucam uz to bodi pie Dominas.” Tāpat, Eirovīzija ikvienā turpinās kutināt kaunuma nervus, kamēr falsetais Kārlis Streips būs vienīgais angliski runājošais cilvēks valstī.

Ar runāšanu esi uzmanīgs. Nekad nesaki visu. Dažkārt labāk nesaki neko – pagaidi, kamēr citi izlēkājas, nokausē Tavu līdaciņu un tad velc ārā. Neuzbāzīgs cilvēks vienmēr šķiet simpātisks.

Neuzbāzīgam Tev jābūt vienmēr. Nelien sievietei virsū tikai tāpēc, ka viņa tur ir.

Par iepazīšanos klubos aizmirsti. Tās ir dzinēju medības, kur vesels bars stāv līnijā ar uzvilktiem gaiļiem un gaida, kad no meža izskries pārbiedēta sieviete – kā likums tieši uz sliktāko šāvēju. Tu esi labs šāvējs. Ej un gaidi, tikai rūpīgi izvēlies laktu, kur sēdēt.

Strādnieku ēdnīcas ir laba vieta, kur iepazīties ar meitenēm. Dodies turp pīķa stundās – kad gandrīz vienīgā brīvā vieta būs iepretim glītai sekretārītei. Pajautā, vai drīkst apsēsties, saki, ka centīsies nečāpstināt. Kad kontakts ir iegūts, liec viņai mieru, ļauj cilvēkam paēst. Tikai brīdī, kad viņa samulsīs redzot, ka Tu apgrauztos vistas kaulus tin salvetē, saki – „Tas kolēģim, viņš netika uz pusdienām.” Ja mulsums meitenes sejā būs lielāks kā plānots, paskaidro – „Kolēģim ir suns. Man gan pašam arī šķiet nedaudz dīvaini tas, ko šobrīd daru…” Pēc šī Tev  būs visas tiesības uzaicināt glīto sekretārīti kaut uz pasaules malu.
Kā redzat – sieviešu līga nav nekāds rožu dārzs. Tie ir vieni grābekļi un celmi.

Atslegas vārdi: ...276

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Dzēsts profils 2. nov 2011. 16:35

tad ar mani ar nav tik traki, ka sevi jau stundu pie kādas kategorijas centos pieskaitīt un ne pa kam....es tik laba, ka neviena nederēja

Lily U. 2. nov 2011. 16:30

jou , jou , a manis te nav ! Es no visām sev paņemu , kas man labāk der !

raisa l. 2. nov 2011. 15:59

Sandris X. 2. nov 2011. 15:48

Daina , un pie kurajām Tu sevi pieskaiti , pastāstīsi ...

Autorizācija

Ienākt