Politekonomiskās mitoloģijas šedevri. Lielais zobu apmāns

1. dec 2011. 12:46

Šis ir pirmais raksts no cikla ko es nodēvēju "Politekonomiskās mitoloģijas šedevri"

Tas gan netika pirmais sagatavots, taču, manuprāt, aktuālāks par citām sagatavotajām tēmām.

http://lv.netlog.com/stepsjanis/blog/blogid=811

virsrakstā pēdējo burtu nokoda portāla ierobežojums, tur es neko nevaru padarīt

Kas attiecas uz mītiem,tad vadības teorija māca,ka sabiedrība tiek pārvaldīta ar mītu palīdzību un tos paust parasti uztic autoritātēm.



Tā jau mums māca, taču es aicinu apgūt senseno (labi aizmirsto) vēdisko pasaules uzskatu, kas izklāstīts N.Ļevašova darbos. Atšķīrībā no visādu mītu sakopojumiem, vēdiskais pasaules uzskats ir balstīts uz zināšanām, un nav tur pilnīga nekā mitoloģiska.

Mūsu senčiem nebija reliģijas, viņiem bija pasaules uzskats.

Paskaidrošu, ka, tā dēvētie, pagānu dievi bija reāli cilvēki ar miesu un asinīm - vienīgi, sasnieguši savā attīstībā īpaši augstu, radītāja līmeni, taču tas viss balstījās uz zināšanām, tā nebija akla reliģiska ticība. Mūsdienu valodā šādus cilvēkus dēvē par hierarhiem. Respektīvi, vārdam dievs bija pavisam cita nozīme, nekā šodien. Dieva jēdziena mistifikācija ievazāta (ar tālejošu nolūku) no jūdaisma, caur saistītajām reliģijām. Mūsu senči zināja, ka viņu dievi ir reālas fiziskas personas, katrs ar kādām īpaši attīstītām spējām. Kā, tautas atmiņā saglabājies, šādas izpratnes atspoguļojums minama dievu sapulces aina Pumpura "Lāčplēsī". Tā nav autora fantāzija, bet tautas atmiņā saglabājies sena reāla notikuma atspulgs.

Līdz ar to visas kristīgo misionāru pļāpas par kaut kādu "elkdievību" atzīstamas par nekaunīgiem meliem. Tad jau jebkurš kapa piemineklis būtu jāatzīst par elku, jebkura cilvēka fotogrāfija u.tml. Pilnīgs sviests!

Par rietumu "kultūras" nesējiem visai daiļrunīgi stāsta fakts, ka viņi iznīcināja pirtis. Tā laika Eiropā mazgāties bija šaušalīgs noziegums. "Tie briesmīgie pagāni katru nedēļu iet pirtī, šitādu ķecerību nedrīkst pieļaut." Pie kādām slimību epidēmijām tas galu galā noveda, domāju, nav īpaši jāstāsta.

Atslegas vārdi: veselība7049, Dzīve38590, politika3025, krāpšana3, finanses16

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Juris K. 2. dec 2011. 00:56

Normāli kristieši arī zin ,ka Kristus ir reāla fiziska persona arī ar īpašībām un ar spējām ,kas nesalīdzināmas arī ar reālām pārdabiskām  personām  no jebkuras tautas mītiem.Mistifikācija veidojas no tā,ko nepazīst ,bet piedomā iedomātas īpašības un, mūsu Dievam tās nav jāpiedomā,jo Viņš pats atklāj ,kāds ir.Piekrītu ,ka  Tās pārdabiskās  būtnes atrodas un atradās katra savā attīstības pakāpē un ļautu par sevi nojaust visiem ,ja ,To spējas nebūtu ierobežotas  ar noteiktu laiku.Par Elkiem runājot pārforsēji un ne tā izsprati,jo pirmavotā tā nav .Par elku uzskata fantomanizētu objektu ,ko pielūdz nodibina attiecības un pieraksta darbus un nekas ,no Tevis minētā nav. un kāpēc Es būdams Kristietis neatdzītu mūsu eposu par Lāčplēsi,kad Vecajā derībā tiek runāts par pārcilvēkiem cilvēku vidū. Nobeigumā gribu teikt, lai iepazītu Dievu vajag laiku ,lai  saprastu un pārbaudītu , Protams sākumā   daudzi paliek fanātiski un līdz ar to tik neadekvāti ,ka dikti žēl, jo paši apdauzās sava stulbuma dēļ, vēlāk , nāk saprašana.Piemērs Tevis pieminētie vidus l, kur katru vārdu par Dievu uztvēra burtisk, jo nezināja kontekstu un neviens to neanalizēja. Jautāsi: nu kur  bija Dievs ka nedeva prātu.? A es  tekšu Tepat tāpat ,kā toreiz .

slikts c. 1. dec 2011. 15:40

Kas attiecas uz mītiem,tad vadības teorija māca,ka sabiedrība tiek pārvaldīta ar mītu palīdzību un tos paust parasti uztic autoritātēm.

slikts c. 1. dec 2011. 15:34

Par fluora kaitīgumu izlasīju jau pirms gadiem 40 žurnālā"Scientific American",kad arī iebildu pret tā mākslīgu pievienošanu dzeramajam ūdenim.

Dzēsts profils 1. dec 2011. 14:29

Mjā ... globālie politekonomiskie procesi...... no cilvēka parastā tikpat tālu kā līdz Mēnesim

Jānis S. 1. dec 2011. 14:07

Dzēsts profils 1. dec 2011. 14:03

Politekonmija ir maģija, vai ta nezināji?

max m. 1. dec 2011. 13:06

Es jau agràk jutu,ka ziidi,masoni mani kràpj,izlietoshu pédéjo aquafreshi,un tad tikai ar sodkarbonàtu un diedzinu vien   

Autorizācija

Ienākt