Aveņu tēja...

3. jan 2012. 17:42

Uz  galda bij aveņu  tēja.
Ap galdu bij divi un   prieks.
Tad  nolaidās vakars bez vēja
aiz loga, kur klusums un sniegs.

Un zināt neviens nevarēja,
tas vakars cik liesmaini liegs!
Uz galda  bij aveņu tēja,
aiz loga bij klusums un sniegs.

      /Jānis Trimda/
        1932.gads

Atslegas vārdi: dzeja18356

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (21)

Dzēsts profils 4. jan 2012. 01:02

...arī no pētersrsīļiem sanāk... tas ir sezonas pēdējais,... pēc vilkābelēm.
OK, tad jau raksti pavasarī personīgi.... kas tur traukos notiksies.

IEVA I. 4. jan 2012. 00:54

Paldies. Man nav atvaļinājumu, pati sev nosaku , kad strādāt , kad nē. Dārzs netālu no Rīgas, braucu no agra pavasara līdz vēlam rudenim

Dzēsts profils 4. jan 2012. 00:49

Staigā lietderīgi, vērīgi skaties, kur ko var dabūt... un par baltu velti, laika tāpat pietiekoši atvaļinājumos.
Ja tiešām vasarā sadomā to darīt, jautā, pastāstīšu kas darāms. Netā arī var atrast informācijas, bet teorija šķietas sarežģītāka nekā praktiskais darbs.

IEVA I. 4. jan 2012. 00:21

Viss jau būtu labi, tikai jāiemācās, jo visu laiku esmu dzīvojusi tikai uz Rīgas akmeņiem, uz dārzu braucu tikai vasarā  atpūsties  ravējot un staigāt pa meža takam..

Dzēsts profils 4. jan 2012. 00:19

No upenēm būs izcili tumši sarkans... ideāla krāsa, smarža.

IEVA I. 4. jan 2012. 00:03

Būtu  jau labi, bet es visu ātri aizmirstu, lai dzīvo... Man  dārzā ir daudz upeņu , būs kaut kas jādomā...., savādāk tikai  ēdu, vāru, saldēju..

Dzēsts profils 3. jan 2012. 23:24

Nu nu...     vai nu kādam sadomāji tomēr atriebties? Bumerangu atpakaļ sūtīt?
Patiesībā pussaldie vīni visgardākie. Piemēram tas pats aveņu vīns bez salduma negaršo pēc avenēm, tikai smaržo.

IEVA I. 3. jan 2012. 23:17

Kad eju sēņot varu mušmires piegādāt vairumā, būtu interesants vīns " izredzētajiem"
Vēl noteikti vajadzētu  divas vīna pudeles skābu un saldu, ka R.Blaumaņa lugā" No saldenās pudeles "

Dzēsts profils 3. jan 2012. 23:09

Protams, un gribas arī citus uzcienāt. Man patīk arī eksperimentēt... tikai jāskatās, lai Materiāls nav indīgs...  mušmieres laikam vīnam neizmantotu. Izrādās, pat no bērzu sulām un gurķiem sanāk.

IEVA I. 3. jan 2012. 22:56

Par to ir interesanti, kad top , un kad redzi  pozitīvu rezultātu,prieks   par padarīto darbu.

Dzēsts profils 3. jan 2012. 22:52

Tas ir laikietilpīgs process, toties ļoti interesants... nekad nevar paredzēt, kāds sanāks.

IEVA I. 3. jan 2012. 22:41

Kā kurš, ne visi. Vēl   tagad bāriņā stāv Sabiles dāvātie vīni.Pati neprotu raudzēt vīnus, visu cieņu tiem ,kas to prot.

Dzēsts profils 3. jan 2012. 22:37

Garšoja?

IEVA I. 3. jan 2012. 22:35

Daži jā, daudzi  nē,

Dzēsts profils 3. jan 2012. 22:33

Arī brūkleņu, melleņu, vilkābeļu, aroniju... liepziedu, vīgriežu...  tādi pagaršoti?

IEVA I. 3. jan 2012. 22:27

Varam  pievienot arī piparmētru vīnu, lai gan viņa garšu nezinu,Dažādu Sabiles vīnu kolekciju esmu  baudījusi.,

Dzēsts profils 3. jan 2012. 22:19

tēja nav tas....  
... ir arī lauka piparmētru vīns. Spirgtu garšu.

IEVA I. 3. jan 2012. 22:13

Nav slikti , "vasaras aromāts " atsvaidzinātu  vakaru  pie aveņu tējas

Dzēsts profils 3. jan 2012. 21:56

Bija... bija... viss kas bija.
Bet man ir aveņu vīns. Daudz. Un ļoti lielā dzaudzumā citu mājas vīnu. Vasaras aromāti.

valija o. 3. jan 2012. 20:04

  

Autorizācija

Ienākt