pALDIES mONGOLJIEM:)

18. jan 2012. 09:11

Pirms vairāk kā 800 gadiem tatāri, viena no mongoļu ciltīm, klejoja pa bezgalīgajām stepēm. Lai gaļu kuru bija iecerēts lietot uzturā padarītu vērtīgāku un gardāku, lika zem segliem, kur tā jāšanas laikā kļuva mīkstāka. Pēc tam gaļu sasmalcināja un ēda jēlu. XVIII gadsimtā vācu jūrnieki aizveda šo delikatesi uz Vāciju, kur pavāri to apstrādāja un apcepa – tā radās hamburgers, kas par savu nosaukumu var pateikties Hanzas pilsētai. Šodien vēl joprojām aktuāls ir jautājums, kam pirmajam radās ideja hamburgeru ievietot starp divām maizītes pusītēm. Lai arī hamburgers ir ēdiens ar cienījamu vēsturi tā pagatavošanas veidi daudzās pasaules valstīs tomēr atšķiras. Bet, lai nu kādas domas katram par ātrās ēdināšanas iestādēm, iesakām hamburgerus pagatavot pašiem !
Mājās gatavots hamburgers ir garšīgs un tam nav nekādas vainas, pamēģiniet !

Hamburgers ar medījuma gaļas kotleti

Atslegas vārdi: .........6

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Valdis V. 18. jan 2012. 09:24

mongoļi un tatāri ir divas dažādas tautas. kad salaiž kopā, tad sanāk - šit, fak un maķ vašu tak!

Autorizācija

Ienākt