Par desmit baušļiem,aizliegumiem,paradīzi,vai elli...

7. feb 2012. 20:21

Iespaidojoties no kāda bloga...

Desmit Baušļi ( vai tiešām tādus  mums ir likts PILDĪT?)

Fragments no grāmatas ,,Sarunas ar Dievu”. Nils.D.Volšs

Vakar biju pasākumā, kur tika runāts par dažām Bībeles patiesībām, tai skaitā par 10 baušļiem. Mans nolūks nav bijis un nebūs kādu aizskart vai aizvainot. Vienīgi dot iespēju padomāt par pats par sevi saprotamām lietām, kurām esam piedevuši sev saprotamu ( dažreiz ačgārnu jēgu) un tad jūtam , ka kaut kas nav kārtībā, ka kaut kas neatbilst patiesībai, ka kaut kas iet greizi, bet kāpēc? Te viela DZIĻĀM pārdomām – vai ir TĀ , kā Jums ir ticis STĀSTĪTS un kamdēļ Jūs tam Ticat ( ne Ticat).

Turpmāk tekstā- Nils Donalds Volšs ( teksts būs izcelts boldā, tas ir ar bieziem burtiem.) Atbildes , ko sniedz DIEVS - parastā tekstā.

Kāds ir patiesais ceļš pie Dieva? Vai caur atteikšanos kā tic atsevišķi jogas? Un kā būt ar tādu ,,lietu” kā ciešanas? Vai ciešanas un kalpošana ir ceļš pie Dieva, kā to teic daudzi askēti? Vai tiešām mēs sev pelnām ceļu uz paradīzi ar to , ja ,,labi uzvedamies” kā to mums māca daudzas reliģijas? Vai varbūt mums ir brīva izvēle darīt tā kā paši vēlamies, ignorējot jebkādus noteikumus, atmetot jebkuras tradicionālās mācības, grimstot savās tieksmēs un šādā ceļā rast  Nirvānu- tā, kā to apgalvo daudzi Ņūeidžeri ( Jaunā paaudze)? Kas ir pareizi? Stingri morāles standarti jeb ,, rīkojies kā pašam tīk”? Kā ir pareizi? Tradicionālās vērtības vai arī ,,risināsim problēmas tad, kad tās parādās?” Kā ir pareizi? Desmit Baušļi, vai Septiņi Soļi līdz Apskaidrībai?

Tev ir ārkārtīgi svarīgi, lai būtu vai nu tā vai otrādi, vai ne? .. Bet vai viss nevar būt uzreiz?

Es nezinu. Es jautāju Tev.

Es tev atbildēšu tā , lai tu spētu labāk saprast, bet iepriekš teikšu , ka atbildes uz taviem jautājumiem ir tajos pašos ietvertas. Es to saku visiem cilvēkiem, kas dzird Manus vārdus un meklē Manu patiesību.

Katrai sirdij , kura patiesi taujā- ,,Kāds ir Tas ceļš pie Dieva?”- tas tiek norādīts. Katram tiek dota tā patiesība, ko var uztvert sirds. Atnāc pie Manis caur savas sirds ceļu, bet ne pa sava saprāta ceļu. Tu Mani nekad nespēsi atrast savā Saprātā. Lai tu Patiesi sāpētu izprast Dievu , tev jāatrodas ārpus Saprāta.

Bet tavs jautājums gaida savu atbildi un Es neatkāpšos no tavu meklējumu virzīšanas. Es iesākšu ar apgalvojumu, kas varbūt tevi satrieks un pilnīgi iespējams – aizvainos daudzu cilvēku jūtas. Nepastāv tāda lieta , ko sauc par DESMIT BAUŠĻIEM.

Ak Mans DIEVS, tie neeksistē?

Nē, tie neeksistē. Kuram tad, lai Es būtu devis baušļus? Sev Pašam? Un kam tad būtu tie vajadzīgi? Itin viss, lai ko es arī vēlētos- IR! N”est ce pas? Priekš kā, Es jautāju, ir vajadzīgs kādam dot baušļus? Un ja Es tādus būtu izdevis, vai tiešām tie netiktu Automātiski ievēroti? Kā gan ES varētu gribēt kaut ko tik stipri , ka nolemtu izdot Pavēli, bet pēc tam sēdētu un vērotu, ka tā netiek pildīta?

Kurš valdnieks, kurš karalis izrīkotos tā? Lūk, ko Es tev teikšu: ,,Es neesmu karalis un Es neesmu valdnieks, bet vienkārši un BARGI - Es ESMU RADĪTĀJS!    RADĪTĀJS nevada, bet vienkārši rada, rada un turpina radīt. Es jūs radīju, Es jūs svētīju- pēc savas līdzības un pēc sava veidola. Es jums devu Noteiktus solījumus un noteiktas apņemšanās. Es jums vienkāršos vārdos teicu, kas būs ar jums , kad jūs kļūsiet Vienoti ar MANI.

Tu tāpat kā Mozus tu esi patiess Meklētājs. Mozus, gluži tāpat kā pašreiz tu, stāvēja MANĀ priekšā un lūdza atbildes..,, Ak Mans Tēvu Tēvu Dievs- viņš lūdzās- Mana Dieva Dievs, ļauj un parādi man ! Dod man zīmi , par kuru es varētu teikt savai Tautai. Kā mēs varētu uzzināt to , ka esam izredzētie?”

Un Es atnācu pie Mozus tieši tāpat , kā Es atnācu tagad pie Tevis ar dievišķu vēsti- ar mūžīgu solījumu, ar neapstrīdamām un noteiktām apņemšanām. ,,Bet kā es varu būt par tām pārliecināts?”- ar skumjām jautāja Mozus. Tāpēc, ka ES tev to sacīju - Es viņam atbildēju -TEV ir dots DIEVA Vārds! Un Dieva Vārds nebija bauslis ( pavēle) , bet gan solījums ( līgums). Un lūk kāds:

                                                       DESMIT APŅEMŠANĀS

Tu uzzināsi , ka esi uzkāpis uz ceļa , kas ved pie DIEVA, un uzzināsi , ka esi atradis DIEVU, jo tev būs dotas šīs zīmes, šīs norādes, šīs IZMAIŅAS tevī :

1. Tu mīlēsi Dievu no visas savas sirds, ar visu savu saprātu , ar visu savu dvēseli. Un starp mums nebūs vairs nekāda Cita Dieva. Tu vairs nepielūgsi cilvēku mīlestību, panākumus vai naudu, vai varu, vai jebkuru tās iemiesojošo simbolu.Tu atliksi malā visas šīs lietas, tāpat kā bērns noliek savas rotaļlietas. Ne jau tāpēc , ka tās būtu tevis necienīgas , bet tāpēc , ka tu būsi tās pāraudzis.Tu uzzināsi, ka esi uzkāpis uz ceļa , kas ved pie DIEVA tāpēc , ka:

2. Tu velti nelietosi DIEVA vārdu, tāpat kā tu nevērsīsies pie MANIS sīkumu dēļ. Tu sapratīsi vārdu un domu spēku un tu neiedomāsies piesaukt Dieva vārdu nedievišķā veidā. Tu neatļausies bezjēdzīgi valkāt (izmantot) MANU vārdu un tikai tamdēļ , ka tu to NESPĒSI. Jo lūk, Mans VĀRDS - Varenais Es ESMU- nekad netiek lietots bezjēdzīgi ( tas nozīmē ,,bez rezultāta”). Tad , kad tu atradīsi Dievu, tu to uzzināsi.

Un es tāpat tev došu citas zīmes:

3.Tu nepiemirsīsi vienu dienu nedēļā atstāt saskarsmei ar MANI un sauksi šo dienu par svētu. Tas tiks darīts , lai tu pārmērīgi ilgi nepaliktu savās ilūzijās, bet lai atcerētos , kas Tu Patiesībā ESI. Un pavisam drīz tu katru dienu sauksi par svētdienu un katru mirkli par Svētu.

4.Tu turēsi godā savu māti un tēvu un uzzināsi, ka tu esi Dieva Dēls, un tad tu godāsi Dievu- Tēvu un Māti itin visā ko runāsi, darīsi vai domāsi. Un tieši tā kā tu godāsi Dievu- Tēvu un Māti , tu godāsi savu Māti un Tēvu uz Zemes (jo tie tev deva dzīvību) un tieši tāpat tu sāksi godāt ikvienu cilvēku.

5. Tu uzzināsi, ka esi atradis Dievu, kad sapratīsi , ka nekad vairs nevarēsi izdarīt slepkavību (tas ir bez iemesla - ar nolūku kādu nogalinot), jo saprotot to , ka jebkādā gadījumā tu nevari nevienu nogalēt ( jo katra dzīvība ir Mūžīga), tu vairs nemēģināsi pārtraukt jebkuru no konkrētajām inkarnācijām, tāpat kā nemēģināsi mainīt formu jebkādai dzīvības enerģijai, bez vis vissvētākā pamatojuma. Tava jaunā , cieņas pilnā attieksme pret dzīvību, liks tev cienīt ikvienu dzīvības formu - ieskaitot zāli , kokus , dzīvniekus un pieļaus tās ietekmēt tikai augstākā labuma vārdā.ES tāpat tev sūtīšu arī citas zīmes , lai tu saprastu , ka esi uz pareiza ceļa.

6. Tu vairs neapgānīsi tīru mīlestību ar negodīgumu vai apmānu, jo tā ir nodevība. Es Tev apsolu, ka tad , kad Tu atradīsi Dievu, tu vairs neveiksi šādas nodevības.

7.Tu neņemsi lietas , kas nebūs tavs īpašums, kā arī nemānīsies, nekrāpsies , neatbalstīsi melus un nenodarīsi ļaunumu citiem, lai kaut ko iegūtu, jo tā tad būtu zādzība. Es Tev apsolu , ka tad kad Tu atradīsi DIEVU, tu nezagsi. Tāpat tu arī:

8. Nerunāsi nepatiesību un ar to nesniegsi nepatiesas liecības.Tāpat tu arī:

9. Nevēlēsies sava kaimiņa dzīvesbiedru, jo kamdēļ gan tev vajadzētu kaimiņa dzīvesbiedru, ja tu zināsi, ka pilnīgi visi savā būtībā ir TAVI dzīvesbiedri?

10. Nevēlēsies sava kaimiņa īpašumu, jo kam gan tev vajadzētu kaimiņa īpašumu,kad tu zināsi , ka viss īpašums var būt tavs, bet viss Tavs īpašums pieder PASAULEI?

Tu zināsi , ka esi atradis ceļu pie DIEVA, kad pamanīsi visas šīs zīmes. Jo ES apsolu, ka neviens , kas patiesi meklē DIEVU , nedarīs tādas lietas. Turpināt līdzīgu uzvedību būs vienkārši neiespējami. Un tās ir tavas brīvības, bet nevis ierobežojumi. Un tās ir MANAS apņemšanās, bet ne BAUŠĻI.. Jo DIEVS neizrīko to , ko pats ir Radījis. Dievs vienkārši saka Dieva bērniem - lūk tā jūs uzzināsiet, ka jūs atgriežaties mājās.

Mozus MAN prasīja no tīras sirds- ,,Kā es To uzzināšu? Dod man zīmi!” Mozus uzdeva tieši to pašu jautājumu , ko Tu uzdot MAN pašreiz. To pašu jautājumu , kuru uzdod visi kopš laiku sākuma. Un arī MANA atbilde ir mūžīga. Tā nekad nebija un nekad nekļūs par bausli , par pavēli. Jo kam gan MAN būtu jāpavēl. Kas gan MAN būtu jāsoda, ja mani baušļi netiek pildīti? JO IR tikai ES.

( Tulkoja Andris Egle- Conversations with God)

Atslegas vārdi: dzīve38590, ticība29, starp elli un paradīzi0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (26)

Maija V. 8. feb 2012. 15:10

....un mūžības vārds ir MĪLESTĪBA....

Andris B. 8. feb 2012. 15:07

   Mūžīga ir tikai MĪLESTĪBA!!!  Ja tāda nemīt tavā sirdī tad ko līdzēs baušļi
??????????????????????????????????????????????????????????????????

Andris B. 8. feb 2012. 15:04

   Rakstos nau dzīvība tur ir tikai liecība par dzīvību...................................................

Andris B. 8. feb 2012. 15:02

  Baušļi nau domāti speciālai pildīšanai bat zināšanai vai ej pa pareizo ceļu! Ja baušļi nau rakstīti tavā sirdī tad tas vis ir tukša skaņa.......................................................

Dzēsts profils 8. feb 2012. 10:36

Ja visi iemācītos visus desmit baušļus ,tad paradīze zemez virsū vien būtu.Un ko tad darītu miljonāri.Laikam izputētu.

Vasilijs P. 8. feb 2012. 08:17

P.S.informe agenturu,un Garberes kundzi,visu pec nosacijumiem,savadak nevaru palidzet,jo vesture atkartojas,pati zini-ka ertak...

Vasilijs P. 8. feb 2012. 08:15

Nelavi manipulet ar mazuliem,Valsts arhivs,saudze veselibu,ne treso.

Dzēsts profils 8. feb 2012. 01:27

Kā var sarunāties ar to,ko neredz?!   Tu netiksi Paradīzē,ne Ellē,tevi apraks Latvijas zemē!...

Dzēsts profils 8. feb 2012. 01:05

Kurzemniece E. 7. feb 2012. 23:23

Ievēro bausli-Tev nebūs zagt.......un tad jau arī būs daudz.

Vineta K. 7. feb 2012. 22:01

Ja cilveki pieturetos dieva bausliem.Tad pasaule mainitos 100 procentie.Bet ka valda,gan diev,gan velns.Tad,iznakums ir redzams.

Aldis B. 7. feb 2012. 21:17

  Tapec vini ir, lai cilveks censtos uz savu pilnveidosanu !!!

Maija V. 7. feb 2012. 21:16

Robčik,nolaid buras un nesāc jau cept dievmaizītes,Tev sutana tāpat nepiestāv    

jautrite b. 7. feb 2012. 21:14

man tas par sarežģītu

Dzēsts profils 7. feb 2012. 21:06

bet ko tu mekle.....savu mulki

Maija V. 7. feb 2012. 21:02

Robčik,nea-Tu šoreiz maldījies,patreiz manā dzīvē ir pat četri man ļoti svarīgi vīrieši-abi dēli un divi brāļi

Dzēsts profils 7. feb 2012. 20:56

sapratu........ tev ir tris viriesi.........

Dzēsts profils 7. feb 2012. 20:47

.prieks kam tev Dievs...maija

Maija V. 7. feb 2012. 20:45

Robčik,vīrietis man var būt draugs,mīļotais,sabiedrotais,bet ne Dievs..
Un ,paldies, ka nomierināji attiecība uz grēku piedošanu,savādāk naktis neguļu par tiem domājot   

Dzēsts profils 7. feb 2012. 20:40

KATRAM SAVS DIEVS,KAM  NAUDA ,bet kadam allhogols.Katrs pieludz  savu

Autorizācija

Ienākt