Kāds podiņš, tāds vāciņš

24. feb 2012. 15:12

Nav dzirdēts, ka būtu atcelts tas vispārējais pievilkšanās/ atgrūšanās likums. Negatīvais pievelk negatīvo, pozītīvais pozitīvo. Čakli vispārina, strereotipizē tās lietas, kas uz pašiem nemaz neattiecas. Un visu laiku gaužas - cik te slikti, viņš to izdarīja... Bet varbūt tieši tas ir tas negatīvais, kas pievelk arvien jaunas negatīvas lietas.

   Vēsture, folklora mums ir bagāta. Tikai uz to jau arī skatās ar nievām. Tā kultūra nomirusi, paskatīšanās kultūra. Kultūra lasīt gadsimtiem vecās tautasdziesmas un kaut ko tām mācīties, nomirusi. Nomirdināta?

   Mazināt katra izteikuma, tradīcijas apjomu gan tauta čakla. Kāds podiņš, tāds vāciņš ir tikai divu ābolu pusīšu līmenī. Ja kāds saka - kāda tauta, tāda valdība, tad slikts ir teicējs, ne valdība vai pati tauta.  Un kas gan šodien ir latviešu tauta? Tie vecie veči, kuri palīdz kaut kā izdzīvot te palikušajiem jaunajiem?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Gunta L. 24. feb 2012. 17:36

Jerumani - reklamē to, "ko nepērk". Arī par velti uzbāžas ar savu reklāmu? Pastāsts tepat. Cik "drosmīgi" skanēja - piekrāpsim tavu vīru. Tagad laikam viņi krāpj citus vīrus, ja var. Ha.
Briga - tautasdziesmās vecie gadi ir daudz godināti. Tikai, lai nonāltu  līdz iekļūšanai tauasdz, daudziem šodienas večiem jāsāk dzīve no gala. Tikai viņi to nevar. Un nemaz negrib.

jautrite b. 24. feb 2012. 16:18

un ja to latviešu daļu/lielu vai mazu/kas dzīvo savā dzimtenē sauc par veciem večiem-tur nu no kultūras nav ne smakas -arī vecums ir skaisti apdziedāts tautasdziesmās

Ineta L. 24. feb 2012. 15:46

Folklora.. kultūra.. daļai tas ir aizstāts ar "bizness"..

max m. 24. feb 2012. 15:27

Folklorà vajadzétu bût interesantas lietas,nezvai skolàs to iztirzà..

Jānis J. 24. feb 2012. 15:25

Sveika!

Lūdzu, Draugos uzmeklē domu biedru grupu "Sirdslietu Aģentūra", kur Tu varēsi ievietot savu iepazīsanās sludimājumu pilnīgi bez maksas, dalīties pieredzē par sirdslietām...

Tātad- gaidu Tevi portalā Draugiem un domu biedru grupās meklē grupiņu "Sirdslietu Aģentūra"

Lai Tev ir jauka šī diena!
Ar cieņu domu biedru grupa "Sirdslietu Aģentūra"........

Autorizācija

Ienākt