Nobalso par lielās talkas himnu!

12. mar 2012. 14:37

Lielās Talkas vēsturē pirmo reizi tiks izvēlētā tās himna! Katra balss var kļūt par izšķirošo! Nobalso!

Līdz 22. marta plkst. 24:00 katram ir iespēja nobalsot par sev tīkamāko himnas variantu. Jums piedāvājam 6 tautas dziesmas - ieklausieties rūpīgi! Dažām no tām ir populāri nosaukumi, bet pavisam citādi teksti un „meldiņi" nekā ierasts dzirdēt.

Pirmās trīs dziesmas, par kurām būs visvairāk balsojumu, piedalīsies finālā. Tas norisināsies š.g. 23. martā Latvijas Universitātes Lielajā Aulā - Lielās Talkas pašvaldību koordinatori kļūs par to žūriju, kas no šīm dziesmām izvēlēsies uzvarētāju. Balsojums notiks semināra „Nāc talkā ūdenim! 28 dienas līdz Lielajai talkai" laikā, klātesot Valsts prezidentam, Lielās Talkas patronam, Andrim Bērziņam. Dziesma-uzvarētāja līdz Lielajai talkai iegūs savu aranžējumu un 21.aprīlī, Lielās talkas laikā, palīdzot ikvienam talciniekam, sāks savu skanīgo dzīvi.

Dziesmas, kuras tiek nodotas Jūsu balsojumam, ir autentiskas - tādas tās dziedāja un pazina mūsu priekšteči laikos, kad vēl nebija dažādu moderno izpriecu un tehnoloģiju. Tā dziesma, kas uzvarēs šajā balsojumā, līdz Lielajai talkai iegūs mūsdienīgu skanējumu - palīgā nākot mūzikas profesionāļiem tā tiks aranžēta un 21.aprīlī, Lielās talkas laikā, palīdzot ikvienam talciniekam, sāks savu skanīgo dzīvi. Jo dziedāt var ikviens!

Pateicamies par atsaucību dziesmu izpildītājiem un idejas balstītājiem - Nīcas un Otaņķu etnogrāfiskajiem ansambļiem, teicējam Augustam Lācim, Dievsētas ļaudīm,  Zanei Šmitei, kultūras menedžmenta centram „Lauska", Latviešu folkloras krātuves interneta vietnei http://www.lfk.lv.

Balso šeit: http://talkas.lv/?page=661

Atslegas vārdi: himmna0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

max m. 12. mar 2012. 19:30

Par velti nestràdàju,neatlauj!

jautrite b. 12. mar 2012. 15:41

talkās nepiedalos,labāk būtu ķēruši tos piemēslotajus un likusi tiem tīrīt,un tos savaktos maisus pa ceļmalām arī vējš purina reizēm ilgi.Neko nemēsloju,kāpēc man būtu jātīra.

Dzēsts profils 12. mar 2012. 14:57

Ar dziedāšanu Valstī ekonomisko situāciju neuzlabot.Ministriem jādomā par ražotnes un pārstrādes uzņēmumu attīstību.
Par dziesmu protams nobalsoju.

Autorizācija

Ienākt