Jauna māmiņa

14. mar 2012. 21:19

Kad kārtējo reizi dzirdi, kad kāda gaida bērniņu pārņem patīkamas sajūtas, bet tās sajūtas ātri izgaist zinot, kad pati viņas vietā nevēlētos būt. Padomājot no vienas puses dzemdēt bērnu jaunam taču ir labāk, jo no medicīniskā viedokļa ir mazāka iespējamība, kad kaut kas var noiet greizi. Bet skatoties no otras puses ko māte bez izglītības var šim bērnam dot. Ir jau arī tāda lieta kā jaunības trakums, kuru vajadzētu izdzīvot. Ballītes, puiši un daudz citas trakulības. Viss jau būtu labi, ja būtu otra pusīte, kas atbalsta, bet ja šīs otras pusītes nav? tad ko nu? Vai jūs precētos dēļ bērna? Vai jūs precētos, tikai tādēļ, lai būtu pieņemtais ģimenes stereotips (māte, bērns, tēvs)? Cik gan laimīga var būt ģimene ja tajā nevalda mīlestība tikai pienākums. Šaubos vai tādā ģimenē būs kāds laimīgs, vecāki strīdēsies un bērnos to visu redzēs. Manuprāt labāk , lai no paša sākuma katrs dzīvo atsevišķi , labāk, lai bērns redz , kad vecāki ir laimīgi nekā, kad tie ir nožēlojami. Bērns- nozīmē lielu atbildību. 19.gadi un stāvoklī, tas tagad ir norma , jo ir jau jaunākas māmiņas arī. Bet atgriežoties pie precībām pienākumu pēc , ka to pārcieš to tautību pārstāvji, kuriem jau šūpulī ir pateikt ar ko viņš/viņa precēsies. Es piemēram to nevaru iedomāties, jo dzīvoju pasaulē, kurā šāds likums nepastāv. Šo mēnesi palika 20.gadi un dažreiz man liekas , kad esmu kaut ko nokavējusi. Bet īsti nezinu, ko . Vienkārši ir tāda dīvaina sajūta , kad satiec dažas no vidusskolas draudzenēm, tās jau ir kļuvušas par mammām , vai mācoties augstskolā meitenes pamet studijas lai veidotu ģimeni. Bet kādu gan ģimeni viņas var veidot ja viņam nav nekā un ir atkarīgas no vecākiem un vīrieša , kas šo bērniņu ir palīdzējis radīt. Nezinu varbūt esmu savtīga , bet es bērniņu nevēlos kamēr neesmu sev nodrošinājusi labus dzīves apstākļus un kamēr neesmu pārliecināta , kad varu nodrošināt bērnam tādus apstākļus kādu vajag mazajai radībiņai.

Atslegas vārdi: bērni71, mamma0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Valdis V. 15. mar 2012. 08:30

nu ja, nu ja - realizēsi savu "piecgades plānu", nodrošināsi, panāksi, izsitīsies cilvēkkos...tad nākamais solis būs - gribu bēbi! tad vajadzēs "profesionālu" auklīti un vēl visādus citus pribambasus...un nevienam vairs nebūsi vajadzīga. visi tie jaukumi, par kuriem meitēni, pat šeit, jūsmīgi pantiņus vārsmo, būs palikuši kaut kur aiz muguras, paskrējusi garām būsi.
es vispār brīnos par to prātīgo spriedelēšanu 20 gadu vecumā. no pirmā skata jau it kā viss būtu glauni un ļoti pareizi, bet...aizdomīgi pareizi. drūmais vintulības risks ir iepīts šādā filozofijā, neattaisnojams risks.

Guna a. 15. mar 2012. 08:06

Bet tas taču tikai apsveicami , ka piedomā par bērniņu jau laicīgi , nevis cer uz pabalstiem , vecākiem jārūpējas par bērniņu !

Dzēsts profils 15. mar 2012. 01:05

Katrs dzīvo,kā prot! Manai kaimiņienei meita dzemdēja jau 16 g.vecumā,tagad ārzemē,bērns aug pie vecmammas...

Kurzemniece E. 15. mar 2012. 00:57

Es arī par izglītotām māmiņām.Latvijai vajadzīgi gudri cilvēki..

Vilks V. 15. mar 2012. 00:15

Patīkami,ka ir jaunieši kuri domā!
No sirds vēlu Tev,Gunita-uzticēties savām sajūtām,domām
un sirdsapziņai!:
Lai Tevam bērniņam būtu laimīgi un mīloši vecāki!

Sanita B. 14. mar 2012. 23:45

Dzīvē visādi sanāk. Ineta jau principā visu pateica. Tik no sevis piemetināšu, ka Tava vēlme nodrošināt apstākļus ir tikai apsveicama. Tu esi atbildīgs cilvēks.  Es savā laikā par to nedomāju. Muļķīgi, vai ne? Kautkāds dumjš ideālisms manī mita, ticība mistiskai nākotnei.

Ineta L. 14. mar 2012. 21:42

Otra dzīves situacijā neiejutīsies. Kamēr nepamēģināsi, nezināsi. Ir dažādi attīstības scenāriji redzēti. Tas, ka jaunatne vēl arvien nezina, kas ir pretapaugļošanās līdzekļi, ir čābīgi. Pienākums bērnu audzināt ir abiem vecākiem. Zinu pavisam jaunus pārus, kuriem bērniņš ir  gaidīts. Esmu arī par to, ka ir jamācās, lai būtu pamats zem kajām. Bet nekur nav teikts, ka meitene arī pēc bērna piedzimšanas nav spējīga mācīties. Viss atkarīgs no pašas un tuvinieku atbalsta. Cita runa, vai viņa to vēlas.

Autorizācija

Ienākt