"Balsis" aizbrauca, balsis palika

14. apr 2012. 20:04

Stundu ilgs skaistums. Lai tie, kas negrib noskaidrot, kas bija pirmais - dzelzceļa stacija vai pagasts, turpina strīdēties. Korim "Balsis" bija, kur dziedāt. Var jau būt, ka dziedāšanai ārā bija par aukstu, bet skanēja braši.

Vietējo divu koru pievienošanās jauniešu korim nepataisīja kopkori divreiz lielāku.Skumji. Nebūšu tik pieklājīga un pateicīga senioriem, kā Teterovskis, kurš teica - ja nebūtu jūs, senioru, nebūtu jauniešu koris "Balsis". Vai no tiem dažiem vietējiem sīkajiem, kas bija klausīties, taps jauns koris kādreiz? Kas to zina.

Korim diriģents esot vajadzīgs ne tāpēc, lai kāds viekārši kora priekšā plātītos, bet, lai būtu emocionāls sakars dziedātājiem ar diriģentu. Lai sakaru justu arī klausītāji, lai ne tikai skaļi skanētu koris..Teterovskim emocionālais sakars ar dziedātājiem ir, viņš mēģināja to rast arī ar klausītājiem. Un - diriģents bija arī labs solists. Ja tāds viens vai vairāki spētu diriģēt, vadīt visu tautu, būtu grandiozi. Bet "Balsis" skan. Citiem visiem uz auss lācis uzkāpis, ka balss nav?

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Kurzemniece E. 14. apr 2012. 20:27

Tev atkal plāpājamais?

Autorizācija

Ienākt