Nodzītus zirgus nošauj

18. apr 2012. 09:19

Neesmu Džeina Fonda, bet nodzīti zirgi ir nošauti. Atlikušie sirgst ar vecuma marasmu jeb vecuma plānprātību. Tie jaunie kumeļi, kas "uzpeld", arī izskatās ne pēc zirgu, bet ēzeļu kumeļiem.
Terora akts pret Dvīņu torņiem bija briesmīgs, šausmīgs, nežēlīgs... Bet tas bija atklāts terors. Slēptais terors, kas neilgst vienu mirkli, bet mēnešiem, gadiem ir vēl briesmīgāks. Vai tā tauta, kas te vēl palikusi, to vispār apjauš. To, ka sabiedrība ir slima, netieši pierāda kaut kāds pētījums, kas mēģināja noskaidrot, cik liela sabiedrības daļa ir noskaņota labēji, cik liela - kreisi. īsi sakot - runā vienu, dara citu. Neiedziļināsimies svešvārdu saprašanā, skaidrs ir tikai viens - domā labi, dara slikti. Un ir jau, no kā mācīties. Veselības miinistre, piemēram, saka, ja visi maksās nodokļus, visi saņems neatliekamo medicīnisko palīdzību par velti. Kas ir neatliekamā palīdzība, esot ļoti gari aprakstīts, tik gari, ka nevar dažos vārdos pateikt, kad cilvēks paliek vai nepaliek dzīvs.
Arodbiedrības sola rīkot referendumu pret pensijas vecuma sasniegšanu palielināšanas nepieciešamību. Ko šitās arodbiedrības vispār labu ir izdarījušas? Referendums atkal prasīs miljonus, kurus varētu tērēt pensiju palielināšanai kaut par santīmiem... Ja tajā referendumā iekļautu jautājumu, vai nav jāierobežo Saeimas deputātu vecums, varbūt būtu kāds labums. Vecie deputāti, kuri bērnus vispār vairs nespēj uztaisīt, nespriestu, vai pielikt kādu latu pie māmiņu algas vai ne, domājot, ka tas uzlabos demogrāfisko situāciju.
Slima sabiedrība. Ne jau privātpersonas lemj, kas izvedīs atkritumus, bet deputāti. Deputāti dara labu darbu - iedzīvotājiem taču pašiem nav jāēd plastmasas maisiņi.
Esot mērķis iekļūt eirozonā. Kāds no tā labums? Atkal mistisks skaidrojums. Visiem to labumu nesaprast. Tāpat kā visiem invalīdiem nemaz nepienākas medicīnisko zāļu atlaides, tiem invalīdiem, kas par tādiem kļuvuši kaut kādā avārijā, atlaides nepienākas. Visiem nebūs labuma arī no eiro ieviešanas. Tikai kurš to pateiks, ka visiem nebūs ieguvums? Te taču ir demokrātija, kurā visi ir vienlīdzīgi, daži ir vienlīdzīgāki par vienlīdzīgajiem.
Slima sabiedrība. Epidēmijas medīcīna ārstē. Vismaz izliekas, ka ārstē. Vēzis gan ir ilgstoša kaite, tikai iznākums jekurā gadījuma ir viens. Ja nu tā medicīna pati sirgst ar vēzi? Izglītības lietu sekas jau tagad redzamas. Svešvārdus nesaprot. Izglītībā esot mūsu nākotne. Izglītībā varbūt. Bet tajās nepiepildītajās klasēs, brūkošajās skolās arī? Zinātniekos, kas attīsta citu valstu zinātni? Te jau nevajag attīstīt, te viss attīstīts...
Nodzītus zirgus nošauj. Pie vajadzības nošaut noved arī slēptais terorisms. Slēptā terorisma uzturētāji pie teikšanas tikuši nejaušības pēc, ne jau kāpjot pa karjeras kāpnēm.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Ineta L. 18. apr 2012. 10:47

Ko tur tik daudz prātot,nošaut, lai miers!   Vai, vai vai, viss taču ir tik slikti!

Dzēsts profils 18. apr 2012. 10:10

...kur šito visu var dabūt....

Autorizācija

Ienākt