1. kg. cireņziedu. Tad pielējam klāt 3. glāzes ūdens. Tad vāram. Kad jau sāk vārīties, tad pavaram 20. minūtes. Pēc tam piespiežamcitrona sulu un paturam zem vāka 30. minūtes. Pēc tam nokašam. Pieberam 1,5 kg. cukura (var vairāk). Pavaram vēl 1. stundu.
Burkas ar vakiem obligāti jasterelizē. salejam pa burciņam. LABU VESELĪBU!
Cereņu preparati: ir pret iekaisumā, ka sviedrēnāšanas līdzeklis; pretmikrobiālā; pret diabeta; pret krampju; nomierinošs; noņem sāpes migrēnas laika; pret šķīdra vedera; pret bronhiālās astmas; pret plaušu karsoņa; pret tuberkulozes; var skalot kaklu ja ir laringits; pret nieru slimības; pret cistīta; palīdz ārstēt strutojušas brūces.
Atslegas vārdi: medus0
Var ja ne tikai vīnu taisīt! Kas par vīnu! Lābāk uzreiz kerties pie lietas, cireņziedus ielikt šņabite! Būs
Dārzniece Krasta! Spaiņu nevajag pietiek bļodu ar tīrī cereņziedu!
Un cik spaiņus to ceriņziedu vajag, lai iznāktu 1 kg?......
Max varētu to vīna raugu sadabūt! Svētdien Dobeles ceriņparkā koncerts... klausoties operešu melodijas būtut tīri jauka ziedu lasīšana
Raganai ...-viņai nav vajadzīgo ietaišu....un vīna rauga...veikalos dabūjamais nederēs...
Un šopavasar par vēlu būs...
Max, nu jādoma ir ka izgrozīties! Es mēģinu arī sev kādu labumu iegūt (darīt ta neko negribas).
Ineta,jau visu izdomàjusi
An Da vai kopiju tai vīna receptei saglabāji?Re, aizsūti privatā vēstulītē, Piena Ragana uzmeistarotu, varētu tad dārza svētkus nosvinēt! MM jau zemenes briest.
balto ceriņu vīnu..-.reiz aprakstīju kādā blogā, kurš tika klasificēts kā alkohola propaganda...
...bet blogs jau arī bija par reibšanu no vīna, nevis reibšanu no ceriņiem kā no vīna...- ir taču atšķirība
Kļūdu daudzu, bet doma saprotama. Vajadzēs pamēģināt! Mana vecmamma ceriņu ziedus lika tējām klāt, ļoti patīkama piegarša, nevajag daudz.
Ļoti garšīgi var nelielā ūdens daudzuma dažādus sīrupus sagatavot, pagājušgad no piparmētrām līdzīgā veidā, var pa karotītei pielikt karstam ūdenim- piparmētru tēja ļoti garšīga, vai arī kādiem atspirdzinošiem dzērieniem!
kas prot ceriņu vīnu pagatavot???
Kas ir "CIREŅI-CEREŅI"......?