cereņziedu medus!

30. mai 2012. 21:20


1. kg. cireņziedu. Tad pielējam klāt 3. glāzes ūdens. Tad vāram. Kad jau sāk vārīties, tad pavaram 20. minūtes. Pēc tam piespiežamcitrona sulu un paturam zem vāka 30. minūtes. Pēc tam nokašam. Pieberam 1,5 kg. cukura (var vairāk). Pavaram vēl 1. stundu.
Burkas ar vakiem obligāti jasterelizē. salejam pa burciņam. LABU VESELĪBU!

Cereņu preparati: ir pret iekaisumā, ka sviedrēnāšanas līdzeklis; pretmikrobiālā; pret diabeta; pret krampju; nomierinošs; noņem sāpes migrēnas laika; pret šķīdra vedera; pret bronhiālās astmas; pret plaušu karsoņa; pret tuberkulozes; var skalot kaklu ja ir laringits; pret nieru slimības; pret cistīta; palīdz ārstēt strutojušas brūces.

Atslegas vārdi: medus0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Anastasija V. 31. mai 2012. 13:59

Var ja ne tikai vīnu taisīt! Kas par vīnu! Lābāk uzreiz kerties pie lietas, cireņziedus ielikt šņabite! Būs  

Anastasija V. 31. mai 2012. 13:57

Dārzniece Krasta! Spaiņu nevajag pietiek bļodu ar tīrī cereņziedu!

Dārzniece K. 31. mai 2012. 13:55

          Un cik spaiņus to ceriņziedu vajag, lai iznāktu 1 kg?......

Ineta L. 30. mai 2012. 22:01

Max varētu to vīna raugu sadabūt! Svētdien Dobeles ceriņparkā koncerts... klausoties operešu melodijas būtut tīri jauka ziedu lasīšana

Dzēsts profils 30. mai 2012. 21:52

Raganai ...-viņai nav vajadzīgo ietaišu....un vīna rauga...veikalos dabūjamais nederēs...
Un šopavasar par vēlu būs...

Ineta L. 30. mai 2012. 21:48

Max, nu jādoma ir ka izgrozīties! Es mēģinu arī sev kādu labumu iegūt (darīt ta neko negribas).

max m. 30. mai 2012. 21:45

Ineta,jau visu izdomàjusi

Ineta L. 30. mai 2012. 21:36

An Da vai kopiju tai vīna receptei saglabāji?Re, aizsūti privatā vēstulītē, Piena Ragana uzmeistarotu, varētu tad dārza svētkus nosvinēt! MM jau zemenes briest.

Dzēsts profils 30. mai 2012. 21:31

balto ceriņu vīnu..-.reiz aprakstīju kādā blogā, kurš tika klasificēts kā alkohola propaganda...
...bet blogs jau arī bija par reibšanu no vīna, nevis reibšanu no ceriņiem kā no vīna...- ir taču atšķirība

Ineta L. 30. mai 2012. 21:28

Kļūdu daudzu, bet doma saprotama.   Vajadzēs pamēģināt! Mana vecmamma ceriņu ziedus lika tējām klāt, ļoti patīkama piegarša, nevajag daudz.
Ļoti garšīgi var nelielā ūdens daudzuma dažādus sīrupus sagatavot, pagājušgad no piparmētrām līdzīgā veidā, var pa karotītei pielikt karstam ūdenim- piparmētru tēja ļoti garšīga, vai arī kādiem atspirdzinošiem dzērieniem!

Dzēsts profils 30. mai 2012. 21:22

kas prot ceriņu vīnu pagatavot???

Moon M. 30. mai 2012. 21:21

Kas ir "CIREŅI-CEREŅI"......?

Autorizācija

Ienākt