Stopēšanas maratons "2012" aicina Tevi pieteikties!

26. jūl 2012. 12:14

Svētceļojums ar autostopiem no Tallinas , cauri Rīgas centram līdz Aglonai. Plānotie maršruta punkti, kur ikviens varēs pievienoties: Tallina- Tartu-Valga- Cēsis - Rīga (Rumbula)- Jēkabpils- Līvāni-Preiļi- Aglona- Krāslava- Aglona. Tie, kas vēlēsies sākt stopēt no Rīgas, vēlams jau Rīgā (Rumbula_), lūgti ierasties 7. augusta pēcpusdienā, lai jau 8. augustā agri no rīta Rumbulā uz šosejas varētu sākt stopēt pirmo ceļa posmu uz Jēkabpili.

Plānots ir svētceļniekus sadalīt grupiņās pa divi cilvēki, jo lielāku grupu neviens autobusa šoferis vai šoferis tālbraucējs (fūre) uz šosejas neuzņems. Lai varētu reāli svētceļojumu tiešām veikt ar autostopiem, ir paredzēti t.s stopēlamie ceļa gabali (posmi) , kas būtu jāveic pa dienu. Tallina- Tartu- Cēsis - (nakšņošana teltīs) - Rīga ( Rumbulas stopētāju namiņā) naktšņošana, - Jēkabpils (naktsmītne pie Jēkabpils draudzes locekļiem, Jēkabpils katoļu dievnama apmeklējums, Sv. Mise, ekskursija pa Jēkabpils pilsētu)
Nākamā diena otrpus Daugavai ar stopiem līdz Vandānu pārceltuvei, tad pārceļamies pāri Daugavai un ar kājām mērojam 6 km līdz Līvānu Romas katoļu baznīcai.Sv.Mise. Lūgšanas.Līvānos nakšņošana.
Nākamā diena Līvāni- Nīcgale-Kalupe- Višķi Aglona, vai Līvān-Preiļi-Aglona. Drīkst arī stopēt caur Daugavpili. Aglonu plānots sasniegt 10. augustā pa dienu un Aglonā piedalīties brīvprātīgos darbos Aglonas bazilikas apkārtnes sakopšanā .
11. augustā plānots vienas dienas stopēšanas maratons Aglona- Krāslava- Aglona, ieskaitot pa dienu Krāslavas katoļu baznīcas apmeklējumu un nelielu ekskursiju pa Krāslavas pilsētu.
Svētceļojuma izdevumi- identifikātoru izgatavošana, un laminētu a4 formāta lapu izgatavošana, kur būs norādīts svētceļojuma maršruts ar stopētāju simboliku.
Par nepieciešamo ekipējumu un pārtiku rūpējās katrs svētceļnieks.
Nepieciešamās lietas līdzņemšanai: lūgšanu grāmata, rožukronis, krūzīte, cepure, lietusmētelis rezerves apavi, medicīniskās nepieciešamības lietas, karte, ja ir, tad GPS navigācija, piezīmju bločiņš, pildspalva. . Ja ir telts, tad lūdzu par to ziņot, lai varam ar to rēķināties.
Vairāk informācijas pa tālruni: 29662955
Lūgums pieteikties savlaicīgi, lai var rezervēt naktsmītnes.
Drīkst sākt arī stopēšanas svētceļojumu arī no Rīgas.
Diskusijas par šo stopēšanas svētceļojumu notiek šeit:

http://www.draugiem.lv/group/16100742/

Atslegas vārdi: autostopi1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Dzintars M. 26. jūl 2012. 22:25

Ja neviens nestāsies, lūgšanu grāmata gan noderēs.

Autorizācija

Ienākt