Latvieši -vai sagaida indiānu liktens?

6. aug 2012. 16:33

Kad XVI gadsimtā sākās Ziemeļamerikas izpēte un kolonizācija, to apdzīvoja apmēram divi miljoni pirmiedzīvotāju – sarkanādaino indiāņu. Kad deviņpadsmitā gadsimta otrajā pusē beidzās pēdējie «indiāņu kari», to bija palicis ap divi simti tūkstošu. Viņus ievietoja īpašās teritorijās – rezervātos, kur tie mitinās vēl šodien. Tiesa, tagad viņi var tos arī atstāt, viņiem ir piešķirtas ASV pilsoņu tiesības, viņu skaits atkal sasniedzis divus miljonus, tikai šodien tas nav pat viens procents no ASV kopējā iedzīvotāju skaita. Valsts politiskajā dzīvē indiāņiem nav nekādas teikšanas, un viņu bērni skolās mācās angļu valodā. Daudzas ciltis savu valodu jau zaudējušas.
Pavisam citā zemeslodes pusē dzīvo latviešu tauta, un citādi bijuši tās likteņceļi. Mūs nesamala, mums izdevās konsolidēties par nāciju, mēs tikām pat pie savas nacionālas valsts. Un tomēr kaut kas būtisks saista mūs ar «sarkanādaino brāli». Arī mūsu zemi un mūsu brīvību kopš seniem laikiem apdraudējuši «viesi» no visām debess pusēm Tikai mūs no viņiem nešķīra okeānu plašumi. Tāpēc viņu uzmākšanās sākās jau vairākus gadsimtus pirms Amerikas atklāšanas.
1940. gadā austrumu viesi varēja ienākt ar tankiem. Okupācijas gados impēriskajai varai, izmantojot visbarbariskākās metodes, bija izdevies ievērojami samazināt latviešu pamatiedzīvotāju skaitu un viņu vietā ievest tukstošiem krieviski runājošo cittautiešu. Būtībā arī tā bija visīstākā kolonizācija.
Toties vēlāk  parādījās pavisam jaunas iespējas.Jaunai kolonizācijai .Un no citām debess pusēm.Vai atgriežas jauni zviedru laiki ,jauni vācu laiki ?Un kādēļ tik lielu interesi par musu zemīti izrāda viesi no aizokeānijas Amerikas?Vai to izliksimies nemanām un vainosim aizvien tikai  tos tukstošus krievu valodā runājošos ,kas šeit tika iepludināti un vinu pēcnācējus,kas nu nekādi nekur nevar būt atbildīgi par sendienu notikumiem   šodienas nelaimēs?! .Šodien visi esam vienā ierakumu pusē ,visi varam būt mūsējie ,jo mūs visus skar jauna kolonizācija .
Nevaram tacu vainot arī  no musu ,,brīvvalsts ''aizbraukušos.Arī vini tiek mākslīgi aizpludināti.
Palūkosim ,cik tad ,,brīvi un neatkarīgi ''esam šodien.
Cietumnieka uzturēšana Ls 9,05/dienā. Pabalsts nelegālajiem imigrantiem - 1,50 Ls/dienā. Māmiņu pabalsts - 8 Ls/mēnesī. ...., minimalā alga 200ls mēn.,iztikas min aprīlī jau sasniedzis 1cilvekam 174,22 lati.Pēc nodokļu nomaksas sanāk, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju strādā par pārāk zemu atalgojumu, kas nesasniedz iztikas minimumu (pēc nodokļu nomaksas cilvēks bez neviena apgādājamā uz rokas saņem 144,75 latus, savukārt cilvēks ar vienu apgādājamo saņem 162,25 latus-pie min algas)).Bet vidēja alga apmēram 330ls
Neapliekamais min - 45Ls mēnesī (iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums par apgādībā esošu personu -70Ls/m),tad jājautā -kādēļ nevis  no noteiktās min mēnesalgas .Oficiāla valsts statistika rāda ,ka vairums iedzivotaju spiesti dzivot iztikas min robežās.
Bet latviešu tauta būtu nonākusi tādā pašā stāvoklī, kādā indiāņi Amerikas Savienotajās Valstīs, – minoritāte pati savā zemē, kuras likteni noteic ne jau paši sev.Šobrīd šāds situācijas salīdzinājums uzprasās  ,kā nekad agrāk.Tiek kalti plāni ,kā atbrīvot Latvijas reģionus un laukus no cilvēkiem.Visus uz lielpilsētam ,gluži kā  uz rezervātu  .

Glābiņš mums, latviešiem, ir tikai viens: vienotiba (nejaukt ar tā saucamo partiju ,kas dēvējas šādā vārdā).

Atslegas vārdi: latvieši6

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (19)

Dainis B. 19. aug 2012. 21:32

savsem kuku 7. aug. 00:14
Pēc bloga autora domām mūs glābs tikai vienotība - sadosimies rokās un dziedāsim     " bēdu manu lielu bēdu " ..
Tā domā ,,savsem kuku'' ,taču es domāju ,ka mums nepieciešams vienots mērkis pēc kā tiekties Tikai tā ,-ķā tas ir sobrīd -kad esam katrs tikai par sevi ,Naidojamies dēl tautibas ,dēļ materialās nodrosinatības ,dēļ aizbraucēji -palicēji ,utt,utt ...- tikai šādi varturi spēj nodrosināt par mums savu varu.Un mērķtiecīgi tiek ieguldits profesionals darbs ,lai mēs vienoti nebūtu .

savsem k. 7. aug 2012. 00:14

Pēc bloga autora domām mūs glābs tikai vienotība - sadosimies rokās un dziedāsim     " bēdu manu lielu bēdu " ...

savsem k. 7. aug 2012. 00:04

Tikai progress nenotiek pūļa labā - bet lai no pūļa savtīgu labumu izspiestu ..

savsem k. 7. aug 2012. 00:00

Tā arī ir ...  

max m. 6. aug 2012. 23:55

Tàpéc viens gudrais rakstiija,ka tik atsevishki,gudri indiviidi,progresu vada

savsem k. 6. aug 2012. 23:47

Nu tā sanāk -  ar visām tautām  

max m. 6. aug 2012. 23:30

Tai Lielvàrdes jostà tak esot kàdas ziimes ieaustas,varbût padoms?

max m. 6. aug 2012. 23:28

Kuku,tad iznàk,ka tauta glupa?

savsem k. 6. aug 2012. 22:44

Viena galva glupa - bet daudzas kopā vēl glupākas ...

Maija V. 6. aug 2012. 22:41

Plāni tiek kalti,tas gan...bet ,vai ar vienotību vien pietiks,ja turpināsim klusēt un samierināties vienoti..:)

savsem k. 6. aug 2012. 21:33

Nu ... izlādējies vareni - vai vieglāk palika ?

Dzēsts profils 6. aug 2012. 19:09

Man jau liekas drīzāk ka Papuasī liktens ...   

max m. 6. aug 2012. 18:03


Pédéjais Kaugurietis,pie dzintara jûras..

max m. 6. aug 2012. 17:25

Jà,Igaunu laikam vél mazàk,bet stipri priekshà,vismaz tàds iespaids
Diezvai viniem tàds jautàjums pat pastàv?

uldis o. 6. aug 2012. 17:16

tu dzivo sapnu pasaulee, jo letini nav un nebus vienoti, lai kaa tas nepatiktu .. tai pasaa karaa letins sava viens pret otru stavedams krievu un vacu pussee.. maz bija tie saucamie meza brali.. taa kaa latvietis ar vienotibu nav izcelies ne tajos ne sajos laikos nemaz nerunasim pa partiju sadaa nosaukumaaa...

uldis o. 6. aug 2012. 17:08

bet tu redz?? cietumnieks skaitaas pie videjaa slana... nu taa tiri matematiski...jo slanis atskiras tikai un vienigi no atalgojuma...hmm.. bet sievasmate kura stradaa maksimaa pa 140 ls uz rocinas pie darba stundu parsnieksanas...jamegina izdzivot...

Vasilijs P. 6. aug 2012. 17:07

Nevaru spriest.Republikanis.Iespejams centralais vezis dzivo ABAVA.

max m. 6. aug 2012. 17:05

Vajag kàdu speciàlu,iipashu statusu izvilkt no Briseles!
Kaut ko liidziigu junesko,dabas piemineklu aizsardiiba,vai sarkano,dziivnieku gràmatu,ar izmirstoshajàm sugàm.
Kà redzams zvériem un putniem ir shàda gràmata,bet cilvékiem nav!
Autonomà apgabala un rezervàta statuss te nederés,jo ir tomér neatkariiga,kaut vàrga valsts.

Dzēsts profils 6. aug 2012. 16:55

  Kāda var būt vienotība zemē, kurā cilvēks cilvēkam ir saldēdiens...

Autorizācija

Ienākt