Saki man, kas ir tā skaistā zeme?

30. sep 2012. 14:31

Vai Tu apzinies, kas ir skaidras apzināšanās stāvoklis? Gluži kā spogulis... Vai tu domā, ka spogulis cenšas uz kaut ko koncentrēties? Lai kas arī nestāvētu spoguļa priekšā, tas tiek atstarots, un spogulis par to neuztraucas. Vai spoguļa priekšā ir skaista sieviete vai neglīta, vai arī tā priekšā nav neviena, spogulis it nemaz neuztraucas, tas vienkārši atstaro. Meditācija nav nekas cits kā atspoguļojoša apzināšanās. Tu vienkārši vēro visu, kas nonāk tavā priekšā.

Un, šādi vērojot, prāts izzūd. Tu esi dzirdējis par brīnumiem, taču šis ir vienīgais brīnums. Visi pārējie brīnumi ir tikai stāsti.

/ Ošo /

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Dzēsts profils 15. okt 2012. 10:03

  

uz V. 2. okt 2012. 18:16

And iñ, šī tēma nav par policmenēm un googlotāju atjautīgo klubiņš    Vnk, ar jūsu domugaitu cerēju uztvert amigosiešu izpratni par *apziņas* būtību. Vai nu arī pārliecināties kā kātrs to izprot? Iekomentējot un bez pretjautājumiem, tas vienīgi var likt secināt, ka pašam šis apziņas nojausma nemaz nav. Bet katrs komentārs radoši rosinātu raisošu atklāsmi mums visiem.

Dzēsts profils 1. okt 2012. 08:15

...es.....

vnk S. 30. sep 2012. 20:37

Spogulīt,spoulīt,pasaki,kura amigosā tā skaitāka

Dzēsts profils 30. sep 2012. 18:06

Kāpēc tad atgājis, no oriģinālā teksta tulkojuma, izmainīji teikumus to vietām>>>---pielāgoji sev?!---izkropļoji...---vai tagad jūties labāk?-- Spogulis Ošo vienaldzīgi skatās un smīn...- aizej paskaties tam acīs---Spogulim.

Jut i. 30. sep 2012. 16:21

  Meditàtija arii ir da£èja greizo spogu£u kara£valsts,mès tàpat nevaram zinàt,kas mès iisti esam un kà izskatamies atieciibà pret savu dvèseli....

Autorizācija

Ienākt